anonim
çok isterdim, uğruna savaş verebileceğin bir adam olmak isterdim.
her şeyden çok önem vereceğin, sesini duymadan günün geçiremeyeceğin bir adam olmak isterdim.
belki de çok şey istiyorumdur. belkide istemiyorumdur. bilmiyorum ki ?
daha önce yaşamadım ki ben sevmeyi sevilmeyi, kalbimi kimse hızlı hızlı çarptırmadı ki...
güçlü adam ol.. olunur. peki ya o zaman söylediğin kadar sevecek misin beni ?
yine çarptıracak mısın kalbimi gümbür gümbür. bir çok şey yaşandı, beraber gülündü beraber ağlandı.
beraber hayal kuruldu, beraber umut edildi. peki ya şimdi ? çok seviyorum'da ki çok nerede ?
hep erkek mi koşar peşinden sevdiğinin.. kadının cesareti yok mudur bir şey olması için.
bazen öyle olur ki bir mesaj, bin mesajdan iyi gelir insana. o hissiyat yeter bazen.
gönüllere taht kurmak varken kuş olup uçmak niye ?
İnsan oğlu bu akıyor zaman su gibi. bir gününü yirmi dört saate sığdıran insan, 5 dakikasına sevdiğini sığdıramaz mı ?
ya sevmediyse gönülden ? ya hissetmediyse bir şey ya boşluk doldurduysa sadece ?
İkilemde olmak zor. öyle bir bakıyor bazen gözünün içine ve ağzından dökülüyor iki kelime... İşte diyorsun, işte bu "o".. yaşarım, yaşatırım, savaşırım...
bir de bakıyorsun sen sadece sensin.. 1 dakika bile çoktur senin için. sesine hasret kaldığın insanın sesini unutursun. aslında bir telefon uzağındadır ama sen telefona uzaksın...
açar bakarsın resmine acaba napıyor diye. ama sanki sen onun umrunda değilsindir. hasta olursun sormaz nasıl oldun diye.. günler geçer, haftalar geçer, sorulmaz günün nasıl geçti diye..
ve sen.. ve sen yuva kurmayı düşünürsün. her günün onlu geçsin diye.
aslında güçlüsündür. bu yüke rağmen ondan kopamamak, ona sıkı sıkı sarılmak. bir gün tekrar karşısına geçip gözlerine bakma umuduna tutulursun. uzaklık geçicidir, gönüller bir olduktan sonra.
şimdi sevgi mi bu ? aşk mı ? yada bağlanmak mı ? can yücel'in şiiri gelir aklına birden,, "bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.." belki doğru, belki yanlış.. ama içini acıtır sözler. o daha az severse kırılırsın çünkü. belki de hayatın özeti 2 satırdır;
...hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
hem de hep senin kalacakmış gibi hayat...

Yorumlar

anonim
bu kadar mı güzel anlatılır be.
mimarlique
dostum seni çok iyi anlıyorum, her şeyden önce yalnız değilsin gel bu akşam sohbete biraz kafa dağıt gün geçtikçe geçmiyor belki hiç geçmeyecek sadece alışacaksın.
anonim
kadın, adamın sevdiğini biliyor adam da kadının.o zaman ayrı düşmek niye? paylaşılamayan ne? mesaj atınca kadının gururunu ayaklar altına alıyorsa buna rağmen sözleriyle o zaman cesaret kalmaz kim olursa olsun.bunu yapan kadın da olsa yine aynı şey geçerli olurdu.geri döndüğünde savaşıyorsa senin için, mücadele ediyorsa aşkı için bu görmezden gelinmemeli o zamn.yaşadığın şeyi bilmiyorum.aşkını, sevdanı da güzel tarif etmişsin ama bu durumdan bağımsız olarak yaşadığım şeyden dolayı benim daha farklı bir tepkim oluyor.
melmer
ne kadar güzel dökmüşsün içini.. merakıma engel olamıyorum.. kimsin sen ?
anonim
yorumlar için sağolun. günlerdin kafamdan çıkmıyor sorular. uğruna kendimden bile ödün verdiğim bir kişi bahsettiğim. sıkıntı çekmem pahasına, onun mutluluğu onun iyiliği için savaş verdiğim bir kişi. araya giren sadece iller arası bir fark ve oda geçici. uzaklık bu kadar girer mi sizce böylesine sevenlerin arasına ? giriyorsa neden ? fazla mı değer veriyorum ? fazla mı çabalıyorum ? akışına mı bırakmalıyım ? kaybetme korkusunu sadece ben mi yaşıyorum ?