despistaos
yeteri kadar süremiz olsa sevebilir miydik?
ikili ilişkilerde iki kişi de birbirlerini sevebiliyor, biri çok severken diğeri aslında o kadar da çok sevmeyebiliyor, biri severken diğeri nefret edebiliyor veya ikisi de sevmeyip sadece çıkarları olduğu için birlikte olabiliyor. peki birbirlerini sevmeyen ve herhangi bir çıkarları da olmayan iki kişi birlikte olabilir mi? eşit derece birbirinizden nefret ettiğiniz birini düşünün. 20 metrekare bir odada kalıyorsunuz ve ikiniz de ölümsüzsünüz. zaman kavramı yok. o insandan ne kadar daha nefret edebilirsiniz? 1 yıl? 10 yıl? 1000 yıl? tamam zaman kavramı yok dedim ama mesela aradan 200 yıl geçmiş olsun. 200 yıl boyunca odanın farklı köşelerinde kendi halinizde takıldınız. 201. yılın ilk dakikalarında yüzünüzde ufak bir gülücük olur muydu? o kadar sürmezdi bile. insanları sevmememizin sebebi zaten sınırlı olan zamanımızı o insanı sevmeye çalışarak harcamak istemediğimiz. yeteri kadar zaman olsaydı nefret edecek kimse kalmazdı.
bu yazının aslında bir amacı yok. sadece düşünmek için çok zamanım oluyor ve kafama böyle fikirler hücum ediyor. yazmak iyi hissettirdi. sevmeye çalışın!

Yorumlar

verygood
çok güzel yazmışsın valla 👏👏 böyle düşünen insanların olduğunu görünce insan yalnız hissetmiyo kendini 😊 sen yaz heep, hem sen iyi hisset hem biz okuyunca bizde sevmenin gereğini tekrar tekrar hatırlayalım... @despistaos