cailloo
şimdi erkek arkadaşların özellikle üzerinde düşünmesini istiyorum.tabi kız arkadaşların da mutlaka çıkaracağı dersler var.karşımızda bir kadın varsa, ya annedir; annelere hürmet edilir. ya birisinin eşidir; eşlere, evlilere saygı gösterilir hürmet edilir. ya da birisinin kızıdır; kendi kızımızı nasıl korumak isteriz, kız da korunacak, saygı duyulacak bir şey meselâ... peygamber efendimiz böyle anlatıyor. yâni bütün imkânlarını, kötülük yollarını kapatarak anlatıyor. yâni kötülük yapamazsın; çünkü ya annendir, ya birisinin eşidir, ya birisinin kızıdır. sen böyle bir şeyin kendine yapılmasını ister misin?..

Yorumlar

teknikolmayantekniker
@cailloo guzel dusuncelerını belırtmıssın cok hos ama gercekten bunu bıle kadın erkek dıye ayırmamak lazım bence herkesın bırbırıne cınsıyet ırk ten rengı kultur alıskanlıkları vs gıbı konulardan dıslanmadıgı hor gorulmedıgı bı dunya hayalı en hosu olurdu ama adı ustunde hayal :)
anonim
kardeş çalıntı yapma. alıntı yapmayı bilmiyorsan da alıntı yaz. kopyala/yapıştır olduğu bariz belli. "karşımızda bir kadın varsa, ya annedir; annelere hürmet edilir. ya birisinin eşidir; eşlere, evlilere saygı gösterilir hürmet edilir. ya da birisinin kızıdır; kendi kızımızı nasıl korumak isteriz, kız da korunacak, saygı duyulacak bir şey meselâ... peygamber efendimiz böyle anlatıyor. yâni bütün imkânlarını, kötülük yollarını kapatarak anlatıyor. yâni kötülük yapamazsın; çünkü ya annendir, ya birisinin eşidir, ya birisinin kızıdır. sen böyle bir şeyin kendine yapılmasını ister misin?.." komple alıntı...
anonim
bir kadın, kadın olduğu için değil ya da anne,eş,kız,kardeş olduğu için değil birey olduğu için saygıyı hak eder. korunmaya da muhtaç değildir, siz kendinize sahip çıkın biz kendimizi koruruz.
Sjhdjsjs
siz önce kendinizden koruyun kendinizi.
cailloo
@jackintumoru ne demek istiyorsun açık konuş
Sjhdjsjs
ancak güçsüz ve zayıf bir erkek , bir kadının korunması gerektiğini düşünür. kendini bir nebze ''güçlü'' hissetmek için. yeterince açık mıyım?
cailloo
@jackintumoru hayır bence saçmalıyorsun yada hayal dünyasında mı ne yaşıyorsun. tabiat itibariyle kadın erkeğe göre hem bedenen hem de ruhen zayıftır.yaratılış böyle. gücünü kadına kötülük için kullanan erkeklere karşı kadının korunması gerekir. toplum da kadın tabi ki ikinci sınıf muameleye tutulması insanlık dışıdır. şu bir gerçektir ki kadın ağır işleri erkek gibi yapamaz,erkek te çoğu hassas ve narin işleri kadın gibi yapamaz.kısaca kadın ve erkek eşit değil bilakis,farklı konumlara sahiptir. İnsan olarak bakarsak üstünlük kadınlık veya erkeklikte değil ne kadar iyi bir insan olmasındadır. feminizm yada kadınları hor görme her zaman dengeleri bozan insanlar arasında mutsuzluğu ve şiddeti artıran şeylerdir. umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.
Sjhdjsjs
benim anlamamdan ziyade sen kendi dediklerini anlıyor musun? fikrin olmayan konularda konuşuyorsun. kadın ve erkek arasındaki biyolojik farklılıkların farkındayım, erkeklerdeki kas oranının fazla olması onu kadının koruyucusu yapmaz. kadınlarda beynin iki lobu arasında iletişim daha güçlü olduğu için doğru karar alma mekanizmaları erkeklere oranla daha gelişmiş ve erkeklere oranla daha fazla serotonin salgıladıkları için daha kontrollüler, erkeklerse salgıladıkları fazla testesteron yüzünden daha saldırgan ve hareketliler. bu nedenle dediğin yanlış çünkü kadınlar ''ruhen'' erkeklere göre daha güçlüler. ayrıca feminizm bildiğini sandığın gibi erkekleri hor görme üzerine kurulmuş değil. kadına ikinci sınıf insan muamelesi yapan, toplumda kadına değer biçen, yerini belirten zihniyetle kadına ''anne, kız kardeş, kız'' etiketi yapıştırarak korumacı yaklaşan, kadının etiketi olmaksızın toplumda yer edinmesini engelleyen zihniyet aynı zihniyet. aksini söylesen de sen de bunlardan birisin.
cailloo
@jackintumoru ben kadınımı korurum elbette.ona değer veririm. sanırım sen değer görememekten sendromlar yaşıyorsun. sana da hak vermiyor değilim. kafana göre takıl sen..
Sjhdjsjs
''ben anlamadım dediklerini , sanırım haklısın söylediklerinde ama ben kendimi küçük düşüremem haklılığını kabul ederek'' diye düşünen bir insanın cevabı tam da :) by cınısı
Sjhdjsjs
zeka seviyemi ölçecek bir birikimin olmadığı için böyle konuşman gayet normal. ancak hakaret etmeyi bilir zaten senin gibiler. kendine o kadar güveniyordun madem bilginle niye duramadın karşımda. hoş seninki bilgi değil laf kalabalığı ahlatağa. adam küsüratı.