amsterdamli
ben de erkeklerin feminizm ve feministlik hakkında tanı koymalarına ayar oluyorum.bahsi geçen kavram kadınları ilgilendiriyor,bunun tanımını yapmak ya da nasıl olması gerektiğine karar vermek erkeklere mi düştü.cinsiyetçi bir ifadeyi kınarsın feminist olursun,kadın-erkek eşitliğini savunursun(gerçi ben bu ifadeye de karşıyım,sanki erkek kadından üstünmüş de kadın eşitliği sağlamaya çalışıyormuş gibi bir algı oluşturuyor) feminist olursun,kadın haklarını savunursun(kadın hakkı kavramının olması bir toplum için yeterince utanç kaynağı bence,hayvan hakkı der gibi.sanki birey olarak sadece erkekler var,kadınlar alt sınıfmış gibi) yine feminist olursun.İyi ki bir kelime öğrenmişsiniz,ağzınıza dolayıp duruyorsunuz ona feminist buna feminist.İyice sıktınız ya,bi bitmediniz.

Yorumlar

heracles
bir ana bir yigit dogurur
analar kutsaldir.

soyle birsey var. kadınlar daha narin daha zekidir erkeklerin bir ust modeli gibi dusunebilirsin.colun ortasinda acan bir cicek gibi dusun.
-erkekler yapi geregi daha sert daha gucludur bu yuzden is kollari farklidir erkek korumak ister(kadin kendini kollayabilir elbette).
- İster istemez bazi konularda erkeklerle kadinlar ayriliyor nr yaparsan yap bu boyle olacak.
-kadin haklari denmesinin sebebi ise eskiden kadinlara bir hak verilmemisti kole gibi yasiyorlardi ama simdi yeni kanunlarla verildigi icin bu var.
-bazi noktalarda bunu anlamaniz gerekiyor yok feministlik yok baska biseylik, biri size taciz etse ama erkrkden yardim istersiniz vrya birsey tasinacaksa erkek devreye girer agir bir is yapilcaksa erkek yapar daha boyle siralayabilirim.halan daha bu konulari konusmak bence sacmalik
amsterdamli
İlk maddendeki "(kadin kendini kollayabilir elbette)" ifadesi son maddeyle çelişiyor.son dediğine katılmıyorum yani.biri beni taciz etse beynini eline veririm,ağzıyla burnunu yer değiştirip kendi sanatımı oluştururum.son olarak önce topuğundan sonra alnının çatından vururum.yani bence tüm kadınlar da savunma sanatı öğrenmeli.eğer dediğin gibi erkekler tarafından korunma kalkanıyla korunsaydık,ya da devlet üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirseydi bu ülkede bu kadar taciz,tecavüz olmazdı.ki benim lafım kadınları feminist diye etiketleyenlere. ama dediğim gibi son madde hariç katılıyorum,güzel düşünüyorsun. @ymkhanedekikaslicocuk
alpheratz ✨
neden kadınları ilgilendirsin ben destekliyorum feminizmi. kadınlar sırf kadın olduğu icin değil birey olduğu için değer ve saygı görmek istiyorlar ben zaten bu sekilde davraniyorum ve haklilar. bence sadece kadinlari ilgilendiren birsey degil. ulkemizde feminizm diye dolasanlara bakma oturup iki kitap okumayan insanlar onlar.
database
yav başka işin mi yok bacım dünya toz pembe değil açlıktan kadın da erkek de ölüyor sen burda hayal kuruyorsun
Ailenizin Gayriresmi Doctoru
senin canın mı yandı hemcinslerinin öküzlüğünü yazdım diye. ay kıyamam. kusura bakma. genelleme falan yapmadım. gel benim postun altına yaz da adam akıllı tartışalım.
yalan mı dediklerim.
yüzünüze söylesek yanlışı oturup ağlıyorsunuz. söylemesek de kendinizi birşey sanmaya başlıyorsunuz.
yok öyle yağma hanımefendi.
eşitlik ise eşitlik.
biz kibar olacaksak siz de olacaksınız.
oluyorsanız biz de size öküz ayı hayvan gibi yakıştırmaları yapma hakkına sahibiz?
var mısın?
ben varım!
amsterdamli
@database sen önce "hayal kurma" nın anlamını öğren sonra mesajımla ilişkisini tamamla.bunu mantık çerçevesinde yapabilirsen atla konuya.
@gayriresmidoc senin postundaki terbiyesizliği yapan hemcinsimi savunduğum felan yok.sadece feminizme kendi kendine tanı koymana bozuldum."feminizmi yanlış anlayıp gelenlerden" mi ne yazmıştın benim yorumundan için.feminizmi bir kadınla tartışman saçma.bu kavrama senden daha yakınım sonuç itibariyle.ki tepkili olduğum bir konuydu seninle patlak verdi sadece."yüzünüze söylesek yanlışı oturup ağlıyorsunuz. söylemesek de kendinizi birşey sanmaya başlıyorsunuz." bu cümleyi kullandıktan sonra "genelleme yapmadım" demen genelleme yaptığın gerçeğini değiştirmez.
amsterdamli
@alpheratz kendi adıma teşekkür ederim sana.keşke senin zihniyetindeki erkek popülasyonu seri üretime geçse de biz de bir takım kendini birşey sanan tayfaya birşeyler anlatmaya uğraşmasak.
trcann
uçan hollandalı...
database
cikcikcik son yorumda bile seri üretime geçse senin popülasyonun derken bile hayal kurmuşşun ama bu dünya toz pemde değil prenses uyan
amsterdamli
alt tarafı burada rahatsız olduğum bir durumu paylaştım konuyu aldın dünya meselelerine götürdün.ayrıca senin tabirinle "hayal kurmak"sa bırakın da öyle kalsın. dünyanın karanlık tarafıyla bütünleşmiş karanlığınıza çekmeyin diğer insanları,onlar bari toz pembe kısımda kalsın deliganlı.