and he lived happily ever after
doğayla iç içe bulunan üniversitemizde bugün gerçekleşmiş bir katliamdan bahsetmek istiyorum. biliyorsunuz çevrede yeşillik, ağaçlar, çiçekler olduğu için bir çok türde böceğin de bu habitatta yaşaması çok doğal. konuya gelecek olursam, arkadaşımla beraber kampüsten aşağı tramvaya yürüyorduk. polikliniklerin altındaki yolda kaldırımdayken, arkadaşım bir durdu yere baktı. yerde tek bir tane tırtıl vardı onu gösterdi, ben de baktım "tırtıl bu; ama bunlar tek dolaşmıyorlar aslında, tren halinde birbirlerinin ardından gidiyorlar. bu yalnız kalmış herhalde" dedim (daha önce karşılaşmıştım böyle bir duruma, türün ismini hatırlamıyordum ama "çam keseböceği" imiş ismi). bunu dememe kalmadı biz yola devam ettik ve birkaç adım attık ki kaldırımda hep bu tırtıllardan var; lakin üzerlerine basılmış ezilmiş hepsi, 20-30 tanesi telef olmuş. bu canlıların böyle telef olduğunu görünce çok üzüldüm, diyeceğim o ki, onların üzerine bilerek isteyerek basıldıysa basanın ayakları tutmasın, yerde tren şeklinde birbirinin ardından giden bu canlıları görmemek zor ihtimal bence, muhtemelen bilerek basıldığını düşünüyorum, bu caniliğin bedeli senden çıkar umarım. aşağı inerken içimden hep sövdüm bunu yapan kişiye, ta ki konukevinin altındaki yoldan inerken ağaçlıklardan kışırtılar işitene kadar. hemen arkadaşı durdurdum, kışırtı çok küçük bir canlıya ait değildi; aklımda üç ihtimal vardı ya kirpi ya kaplumbağa belki de kertenkele diye düşündüm. nitekim sesin tam geldiği yeri tespit etmeye çalıştım, kaplumbağaymış. kaplumbağa gördüğüm için sevindim, zira insanlar her yeri betonladıkları, diğer canlıların yaşam alanlarını daralttıkları için, trafik hayatlarını tehdit ettiği için ortama adapte olmak bu canlılar için zor ve nüfusları azalıyor. bu yüzden bir kaplumbağa görmek sevindirici bir şey. çünkü o başarmış.

Yorumlar

uulann
kalbin ne güzel ya😃 ama belki de bilerek olmamıştır
and he lived happily ever after
@uulann İltifat için teşekkürler =)umarım bilerek olmamıştır ama var böyle şeyler yapan, canlılara düşman insanlar maalesef
anonim
bence hiç bir insan bilerek basmaz ama insan degilse onu bilemem senin gibi insanlar hala var demek bu sevindirici birşey geçen yıl bende bir kaplumbağa görmüştüm ve çok küçüktü bı o kadarda tatliydi
turevinial
bence üniversitemiz doğayla fazla iç içe. havalar ısındıkça survivor adasına dönüyor. saçtan baştan elbisenin içinden böcek fırlıyor, değişik değişik canlılar var. bu arada canlıların ezilmesine karşıyım.
kittyyy
çevremizde böyle insanlar var -eğer bilerek yapılmışsa bu katliam- hiçbirisi düşünmüyor bugün ben bunu yaptım yarın aynısı başıma gelir mi diye. akılları sarmıyor o tırtılların bile hakkı var üzerimizde.
anonim
çevrede böyle iyi insanlar var ve biz bir insanı tanımadan önce tipe baktığımız sürece hala iyi insanların eskide kaldığıyla yakınacagız.