anonim
neyin imtihanı? ailem yok.annem babam yıllar önce göçüp gitti.kardeşim ve ben tek başımıza 15 yıldır hayat mücadelesi veriyoruz.biri bana anlatabilir mi? neyin günahının bedelini biz ödüyoruz? bu mu ilahi adalet? küçücüktük lan ben yedisinde kardeşim dördündeydi.İsyan diyeceksiniz şimdi.evet isyan ediyorum.reva mıydı bize bunlar.

Yorumlar

hipokratinyegeni
bir günahın bedeli olmak zorunda değil kardeşim. zor bir hayat haklısın sadece neden ben imtihan oluyorum diğerleri neden olmuyor da diyebilirsin. ama herkesin imtihanı farklıdır kimisi ailesiyle kimisi çocuklarıyla kimisi zenginliğiyle kimisi fakirliğiyle verir imtihanını. bize düşen isyan etmemektir. peygamber efendimiz de çok küçük yaşında hem yetim hep öksüz kalmıştı onun bir günahı mı vardı
zorakimuhendis
allah yardımcın olsun ,dedem babasını kaybettiğinde babasından kalan yüklü miktarda borç ,4 kardeşi ,üstüne iki de kendi çocuğu varmış .ve daha askere gitmemiş.tarih 1954 yokluk zamanları.geride aileye bakacak kimse yok amca dayı yok bir dedesi var o da çalışacak durumda bile değil. bilmiyorum o neyin günahını ödüyordu ama haline şükredip önüne bakman gerekiyor .dedem sabretmiş sıkıntıdan o dönem sürekli hasta olurmuş.ama vefatına kadar bir kez olsun ben isyan ettiğini duymadım.aksine sürekli şükrederdi.o durumda evin durumunu düzeltip bütün kardeşlerini eğitip,büyütüp,evlendirmiş.kendi haline şükret biraz, sabrın sonu selamettir...
pirinc
hayat her zaman uyum gücü fazla olanın yanındadır. İsyan etmekte çok haklısın ana baba sevgisiyle büyümek her bireyin hakkı. fakat biyoloji eğitimi almış biri olarak organizmayı ne kadar strese sokarsan hayatta kalma gücü o kadar artar. yani diyeceğim o ki hayat sizi yoğun stres altına sokmuş ama sizin mücadele gücünüz bizi (rakip olarak düşünürsek) solda sıfır bırakır. hayatta kocaman başarılar sizinle olsun. olumlu bir pencere olur belki senin için...
alpheratz ✨
haklısın. İsyan etme diye söylüyorlar zaten onu imtihan diye. ha bir de şey vardır. kime ne yaşatırsan aynısını yaşarsın diye. o da olmayınca demek ki diğer tarafta mükafatını alacak var. toplumda herkesin yorumu vardır. üzgünüm dostum ilahi adalet diye bir şey yok. hayatta tesadüfler var sadece. tesadüfün bile sebebi vardır sadece farkında değiliz bu yüzden tesadüf deriz. İyi de olabilir kötü de. bol şans.
murekkep
senin kullanıcı adında olan iki kişi mi var burda ? daha geçen ay annenle mantı yapmıyor muydun sen ?
silindi
İmtihan, sınav veya başka bir şey değil sevgili anonim.

yaşadıkların gerçekten üzücü, buradan bir şey demek, teselli etmeye çalışmak oldukça saçma olacaktır farkındayım.
sen sadece; 13.8 milyar yıldır var olan evrenin, 4.6 milyar yıldır var olan ve ortalama bir yıldızın (güneşin) etrafında dolanan mavi noktada (dünyada), kendi rolünü sergiledin hepsi bu.

umarım bir gün sen de gerçeklerle yüz yüze gelirsin. başarılar. :(

chen
ne yazık ki hepimizin başına talihsiz olaylar geliyor. kimimizinki daha zor. yaşamayan bilemez burdan isyan etme demek kolay. ama hayat bu, isyan etsen de bi şey değişmiycek. şans sizinle olsun, umarım daha fazla üzülmezsiniz.
Ejderya Terbiyecisi
3 ay olmadı babam vefat edeli. annem evleniyor yakın zamanda hangimize revaydı ki ? hayat işte bro kaypaklık işi
karakutuu
İnancsizlik insanı çaresizliğe sürükler yaratılış olarak allah böyle yaratmış neden niçin nasıl diye sorgulayan yaratiklariz. sizin ser bildiklerinizde hayır hayır bildiklerinizde ser vardır . demek ki senin için hayırlı olan buymuş cabalarin uğraşmanın mükâfatını alacaksın . kendini inşaat işçisi gibi düşün akşama kadar sırtında taşıdı çekeceksin yorulacaksin ama akşam günlüğünü alacaksın hemde bire bin bire bir milyon .