anonim
arkadaşlar denizevleri'nde adalı kitabevi kafe var, belki biliyosunuzdur. kitabınızı okuyup, ders çalışabileceğiniz aynı zamanda da arkadaşlarınızda, sevgilinizle vs güzel vakit geçirebileceğiniz, günümüzde benzeri zor bulunan bir yer. ve o güzel kitabevi maddi yetersizliklerden dolayı kapanıyor. size hadi para toplayalım falan diyemem belki ama gidip bi kitap almanızı isteyebilir ya da starbucks ve benzeri yerlerde vakit öldürmek yerine kitap kokusunu içinize çekerek çayınızı yudumlamanızı tavsiye edebilirim. en azından bir kez gidin, ilk fırsatta gidin. orayı kaybetmeyelim!
not: ben de sizin gibi öğrenciyim, burdan hiçbir maddi kazancım yok sadece o mekanın kapanacak olmasına çok üzülüyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum.
not2: yukarı yazmayı unuttum, bisiklet de kiralayabilirsiniz. :)

Yorumlar

karakutuu
gereksiz bir mekanmis kapanmasi mantıklı kitap dediğin öyle sağda solda okunmaz. kitapla artistlik patanaj yapacağız diye uğraşıp durmayin. kitap reklam için okunmaz. elinizde çay kahve etrafinizda bir iki kişi diğer elde kitap gözler sağda solda kitap mı okunur ? allah bilir foto çekip sosyal medyadaki sayfalarında paylasiyorlardir. midem bulandı yeminle .
alpheratz ✨
kitabı ellerine alsınlarda gösteriş yapmak için de olsa alsınlar. ülke eğitim seviyesi ortada anasını satayım. bir kitabevi kapanıyor gelen yoruma bak. ben nerede takılıyorum ya. siteden ciddi anlamda şüphe etmeye başladım. İki gündür geri zekalı geri zekalı yazılar görüyorum ben nerede yaşıyorum etrafımda neler var yaa.
Gerekovic
@karakutu2 abi sen ne diyorsun ya? ya da ne yaşıyorsun? kusura bakma ya da bak keyfin bilir. ne demek okunmaz? bir insan kitap okumak için illa sessiz ortama mi ihtiyac duyar? yahu evde bunalir insan, gidip kitabevlerinde kitap okuyabilir. ki zaten asil denizevleri'ndeki bu mekana benzer mekanlarda daha iyi hissederek okur. gittin mi hiç? denedin mi? sen ne hakla kalkip böyle ithamlarda bulunabiliyorsun millete karşı? artistlik yapmak? mekanin gereksiz oluşu? herkesi veya her seyi ayni kefeye koyma ve ithamlarina dikkat et. dilin kemiği yok ama beyninin süzgeci mevcut. lütfen o süzgecini kullan ve kullandiktan sonra konuş. düşüncelerini dile getirirken belli başlı şeylere dikkat etmen gerekir.
@anonim_bayan o mekana gidecektim ama anlaşılan nasip olmayacak. belki de olur. kapanmasini istemem öyle mekanlarin. methini çok duymuştum. mahrum olmak istemem. :/
karakutuu
@onumarkamsobee gerçekler bunlar neden rahatsız oluyorsun yıllarca kitap okudum birkez sıkılmadım sacmalamayi kesin kitap senin olduktan sonra kitabevine ne gerek var anlamış değilim . kitap satsin yeter maddi kaygılarla açılmış ya tutarsa adlı bisiklet kiralayan mekanı kitaplar ardında saklamak ne kadar doğru???? zeka seviyesi daha kendini bulmaya bile musaid olmayan kişiler biz gerçekleri söyleyince şaşırıp kaliyor. sonra bizi akılsızlık la itham ediyor. atalarımız ne demiş gidip b*kunuzu karıştırın.
Gerekovic
@karakutu2 bunlar gerçekler falan değil. bunlar senin kendi düşüncen, kendi önyargıların. her önüne geleni o şekil görmeyi sen seciyorsun. sen sectin diye de öyle olmak zorunda değiller. yillardir ben de kitap okurum ve kitap okumaktan en çok zevk aldigim yerlerde kafe tarzi yerler veyahut sahillerdir. çünkü daha rahatlatici oluyorlar bana göre. etraftaki sesler fon müziği oluyor. bisiklet kiralayabilir. yahu maddi kaygilardan ziyade birçok kesime hitap ediyor yer. kitabin arkasina siginip maddi kaygilarini gidermiyor. giderecek olsa kapanma noktasina gelir mi? değerini bilememisler belli ki. bizim ülkemizin kitap okuma orani düşük malum. ayrica kitap alamayanlar ne yapacak? cay kahve icmeden de oturup okuyabilir orada kitabini. oturup dersine de calisabilir. orada iki çay içip kitap okunmasi niye batiyor sana? ama sana göre oraya insanlar kitap okumak icin ya da sakin bir kafa dinlemek icin gidemez, ancak artistlik icin gider. gereksiz olan o mu yoksa bir başka varlik mi? sana senin baskalarina karsi gösterdiğin tavirla davranmam ben. seni hiçbir şeyle itham etmeyecegim. sen kendi kendini yeterince gösteriyorsun zaten. ne yazik ki senin türevlerin bu ülkede çok fazla. sabit fikirli bir varliga laf anlatılmaz. ne kadar anlatmaya calisirsan calis, milim bile olsa anlama cabasina girmez çünkü. ona göre kendisinden başka biri gerçekleri söylemiyordur.
beyaban
oas haklı , bir kural içine koymaktan kitap okuyan insanımız kalmadı, insan düşünceleri ne olursa olsun istediği yerde okumakta özgürdür senin yaptığın kısıtlamak ki kimseyi kısıylayamayacağın yapamayacağın için en fazla çekememezliktir, ki kitap okuyan birisi olmadığın da belli :) neyse oas iyi geceler sana :)
karakutuu
@onumarkamsobee çok konuşma sadece bu kitabevi in(!) sosyal sayfasına girip resimlerine bak profillerini incele yeterli mesele kitap değil zaten en sevmediğim şey değil bu siyasi çıkarlara alet edilen sanatsal faaliyetler edebiyat da bunun içinde kitapları kendinize alet ediniyorsunuz onlar sadece işin görünen kısmı açtırma kutuyu söyletme kötüyü .
karakutuu
"arastirma" "inceleme" "sorgulama" kelimelerinin sonundaki -me -ma ekleri olumsuzluk belirtmiyor. kendiniz kalıplara sıkışmışsiniz hep aynı yöne hep aynı şekille bakıyorsunuz kitabevi kapatılmasin diye eylem yapacak olsam üç kişiden ikisi bodoslama atlar . türkiye'deki kitapevleri dernekler yardım kuruluşları kulüpler çoğu sahte farklı amaçlara hizmet ediyorlar bunu ne zaman anlayacaksınız merak ediyorum.
Gerekovic
teşekkürler @beyaban sana da iyi geceler :)
alpheratz ✨
sorma, onaylamamışlar yorumu tam da adamına göreydi. neyse artık. @onumarkamsobee
Gerekovic
@alpheratz ne yazdi da yayinlanmadi acaba? ben o yorumu görmek istiyorum
Gerekovic
@alpheratz abi ne yazdigini bileydik iyiydi. küfür de etmezsin, kurali da cignemezsin. neyse.
mrmimar
tam olarak nerede acaba :)