and he lived happily ever after
yine bir kendini bilmez, tıp okuyanları toplumun gözünde karalama amacıyla, saçma sapan nefret dolu sözlerle itham etmiş. yavşak bankacı, yavşak ilahiyatçı, yavşak avukat, yavşak tıpçı yoktur: yavşak insanlar vardır. samimiyetsiz hemşire, samimiyetsiz öğretmen, samimiyetsiz çöpçü, bakkal, manav, kasap, tıpçı yoktur: samimiyetsiz insanlar vardır. tıpçılar şöyle, tıpçılar böyle diye kendi kıçınızdan element uydurmayı bırakın artık. toplumun her kesiminde olan şeyleri tıpçıları eleştirmek için kullanmaktan vazgeçin. hiç kimse mükemmel değil. açıkça söylüyorum herhangi bir mesleği bu şekilde ithamlarla lekelemek, bu paylaşımı beğenmek, aynı fikirlere sahip olmak sizin insanlığınızdan götürür. böyle düşmanlıklara prim vermeyin. herkes dostça yaşamayı amaç edinmeli. yıkıcı değil, yapıcı olun. bir arkadaşınızın davranışlarından rahatsızsanız alın karşınıza güzelce kendinizi ifade edin, yanlış olduğunu söyleyin, nazikçe ikna etmeye çalışın. nefret kusarak bunu çözemezsiniz. bunun yolu bu değil, anlayın.

Yorumlar

turevinial
genellemeye yapmayıp alayınıza sallayacağım bundan sonra. şu sıtarbaksta elinde kahve varda hayattan bi anlam çıkartıyormuş gibi yazmaya çalışmayın artık.
and he lived happily ever after
@turevinial starbucks başlığındaki girdime bak sghdjfks
and he lived happily ever after
@turevinial istediğin kadar sallayabilirsin. lakin kendimi açık bir şekilde ifade edeyim ki ben hayattan anlam çıkarmaya çalışan biri değilim. benim dini bir inancım da yok ve dünya'da yer almamı da herhangi bir amaca bağlamıyorum. he inancın yok da ahlaki değerlerin nereden geliyor neden umrunda olsun ki falan dersen de ben de toplumun bir parçasıyım ve toplum birçok benden oluşuyor. bu sebeple kısa bir şekilde özetlemem gerekirse bir eylemde bulunurken toplum yararını öncelikli tutarım. bazı şeyler şiddet kullanılarak çözülebilir, ama bahsini ettiğimiz konuda çözülemeyeceği aşikar; çünkü birilerinin üzerine bu şekilde gidersen ters tepki yaratırsın ve yaptıkları eylemler 1'se 5'e çıkar. eleştirirken, muhalefet yaparken düzgün yapmanı tavsiye ediyorum yani. çatışma çıkarmaya çalışarak vizyonsuz bir davranışın içinde olma.