animatör

anonimuser789
anonimuser789 @anonimuser789
turizm sektöründe otellerde sırf müşterilerin/misafirlerin eğlenmesi amacıyla çalıştırılan kişi.

eco ve aile tipi otellerde mütevazi oyunlar oynatır misafirlere, eğer ki eğlence turizminde hizmet veriyorlarsa kucakta balon patlatmaktan tutun envai çeşit etkinlikler düzenler.

peki animatör olmak için ne gereklidir?(eğlence turizmine hizmet verilen bölgelerde)
İyi bir fizik, en az 2 yabancı dil ingilizce-rusça veya ingilizce-almanca. bir de ar damarının olmaması. çünkü gerektiğinde amfi tiyatroda performans sergilersin(erkek bile olsan dansöz kıyafeti giydirirler adama, bizzat gözümle gördüm)

peki animatör napar?
animatör oyun oynatır kardeşim, bildiğin havuz kenarında uyuyanları uyandırır havuz başında etkinlik düzenler, su basketbolundan tut, havlu sıkma, su topu, yüzme yarışı, geceleri diskoda dans etkinlikleri, diskodan önce amfide performansı unutmamak lazım.

bir de çocuk animatörleri vardır. onlar da kids klub denilen yerde veletleri eğlendirir. ben 3 ukraynalı, 1 rus ve 2 polonyalı hatunun başına pedagog olarak işe girdim. görevim çocuk animatörlerinin kids klub'taki etkinliklerinin pedagojik çerçevede olmasaydı ve ayrıca alman ve türk ailelerinden sorumluydum.

peki animatörler otelde nasıl bir yere sahiplerdir?
animatörler diğer turizm hizmetkarlarından farklıdır. misal misafirlerle kontak kurabilir, onlarla yemek yiyebilir hatta odalarına çıkabilir. diğer turizm personelleri bırakın misafirle konuşmayı, misafirin onları göremeyeceği yerde en kıytırık yemekleri yerler. dezavantajı ise mesain 24 saat içerisinde bölük pörçük olmasıdır. misal sabah 10 gibi kalkarsın öğleden önce spor etkinlikleri düzenlersin, sonra millet yemeğe veya plaja gider sen de uykunu alabilmek için odana kaçarsın. sonra tekrar etkinlik saat 5'e kadar. sonra saat 8 gibi tekrar piyasaya çıkarsın canlı performans düzenlersin ama gece bitmez. oradan da diskoya geçer oradaki eğlenceyi arttıracak aktivitelere katılırsın. bitti mi? hayır, eğlenceye devam etmek isteyenleri otel dışına çıkarır bölgedeki gece kulüplerine götürürsün mekandan kelle başı para alarak sınırsız içecek eşliğinde eğlenir, eğlendirirsin. saat gece 3-4 cıvarı otele geri giriş yaparsın. eğlence odaya da geçebilir ya da orada da bitebilir.

aile tipi otellerde durum dediğim gibi daha farklı işler. misafirle animatör arasına sınır çizilir. ama o sınırı aşan var mı? var, outdoor aktiviteler yapılabiliyor bilimum yerlerde.

animasyon grubunun lojmanı da farklıdır, karma kalmaya izin verilir. misal benim bulunduğum lojman öyleydi. dilersen aynı yatağı iş arkadaşınla da paylaşabiliyordun. (swh)

animatörler nisan gibi mesai yapar ekimin sonunda çıkışını alır dinlenir. bahşiş olayı yok denebilecek kadar azdır, çünkü tüm bahşişlere eğlence müdürü çöker. mini kulüp animatörleri daha mütevazidir, misafirlerden ziyade çalışanlarla haşır neşir olurlar. (antalya'ki 38 bin rus gelin nereden geldi sanıyorsunuz?)

ahlaksız tekliflere maruz kalanlar kimi zaman bahşişle kandırılır, cockold olaylarına girer. kimisi sırf eğlencesine dalar daha farklı deneyimlere. madde kullanımı da ne yazık ki yaygındır içlerinde. neyse animasyon düşünen varsa antalya'da hatta eğlence turizmini hedefleyen kemer bölgesinde durumlar bu.

altını tekrar çiziyorum aile tipinde veya eco tipi otellerde bu tip şeyler kısıtlıdır, sınırlıdır. misal manavgat'ta böyle şeylere fazla denk gelmezsiniz.

bir yaz tatilinde animasyona girmek isterseniz, kariyer sitelerinden başvuru yapabilirsiniz. iyi bir fizik, arsızlık ve 2 yabancı dil sizi bu sınırsız eğlence dünyasına sokar.

eğitim fakültelerinde yabancı dille alakalı bölümde okuyan kızlar korkmasın, mini kulüp dediğim gibi çocuk eğlencesi, orada rahat rahat çalışırsınız. havuz başı animatörlerinden uzak durun(swh)

dj de bu animasyon grubuna dahildir ve alayı yavşaktır.

daha neleri var da size bu kadarı yeter, bu sitede bildiğim bir kaç animatör arkadaş daha var (swh)

not: eskiden animatörlerle çalışmış, şimdilerde öğretmen olan kişiyim. ama nasip kısmet belki bir gece ansızın?