amsterdamli
yılbaşından sonra da sevgililer gününe kafayı takanlar olmuş. neymiş efendim hristiyan icadıymış. dini gösteriş yaptığın elindeki telefon ne icadı acaba. gören de alnı 5 vakit secdede, kuranı hatim etmiş mübarek zât sanar. kendiniz mükemmelmiş gibi eleştirmeyi bırakın artık. zaten her gün erkeklerimizden şehit, kadınlarımızdan tecavüz, çocuklarımızdan istismar haberleriyle yıkılıyoruz. ülke gündemini meşgul eden siyasi olaylar malum. bu kadar derdin tasanın içinde yılda bir kez olan günleri kendimize bahane edip eğlenmeye çalışıyoruz. ki tamam 10 kişiden 9 u yalnız olabilir. dolayısıyla o günü zaten kutlayamıycak da olabiliriz ama kutlayacak olana saygınız olsun biraz. kininizi, başka şeylere olan öfkenizi buraya boşaltmaktan ve diğer insanları da yargılamaktan vazgeçin artık.

Yorumlar

anonim
@alphertz yahu olsun arkadaşım istedikleri gibi kutlasınlar sevenlerin sevdiklerine hayatlarında özel anlamlı günleri olsun.ama kendi günleri olsun.:d her kültürün kendine özgü bir uslubu rengi var toplumu bir arada tutan ilişkilerini iletişimlerini etkileyen o kültürü yâşatan , içinde yaşamayı benimsemiş ona uyum sağlayıp yaşayan kişilerin maddi manevi benimsediği ayakta tuttuğu bir çatısı var. yıllardır emek verilen bir çatı arada sırada damlasada rüzgar alsada yıkılmayan altında yaşayanları korumaya çalışan bir çatı. ve o nun dirayetini rengini kültürünü beğenmeyip altındakilerin değer yarğılarını hissiyatlarını hiçe sayıp kendi çıkarına kullanmak isteyen kendi sömürgesine direk yapmak isteyenler var. ve parça parça kişileri alengirli rekleriyle oyunlarıyla kendine çekiyor ve kusura bakmayın biz yıllardır aynı çatıda yaşamış bir aileyiz her bireyimiz bir parçamız ve değerimiz onun gözünü boyayan odaklara karşı ses çıkarma yükümlülüğümüz var.
ha her kes özgür ben bu aileyi sevmedim bana göre değil diyorsan adını koyar onlar gibi yaşarsın. lakin içinde bulunduğun senin efratının benimsemiş sevmiş yaşamış olduğu yere çatlak açıp zarar verip zedeleme kapısı var çıkar gidersin.kimse ses çıkarmaz. böyle günler başka renklerin bizim rengimizi bulandırmaya çalışılan çabalardan bazıları.. yok artık öylebir çatı renk kültür kalmadı diyorsan inanmıyorsan inanma ama biz hala o evin yaşadığina koruduğuna bize dayanak olduğuna inanıyoruz.