King
çarşamba ovasına kurulacak 2. santral üstün kamu yararı içeren,hukuka uygun, stratejik bir yatırımdır. İlçeleri gelirsin diye öğrencinin cebindeki paraya göz diken ve utanmadan bina taşıyan kişilerin mağdur olduklarını söylemesi boş ve gereksiz bir nedendir.
ondokuzmayıs üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisi olarak ben ve birçok arkadaşım ülkenin üstün çıkarına hizmet eden bu girişimi alkışlıyor ve destekliyoruz.

Yorumlar

thor
tüm dünya'da nükleer, termik, hidroelektrik, güneş panelleri ve benzeri elektrik üreten tesislerin temel amacı önce insanlara daha ucuz elektrik hizmeti sağlamak iken (güneş panelleri gibi çevreci santrallerin temel amacı çevrenin kirlenmesini engellemek diyecekler için: bütün enerji üreten tesislerin temel amacı daha ucuz enerji üretmek olduğu için bütün enerji tesisi çeşitlerini kendi aralarında temiz enerji- kirli enerji ayrımı yapmadan kastettim) her yeni açılan tesisten sonra elektriğe zam geldiği için yapılmasına karşıyım. birileri nemalanacak, şirket hisseleri artacak diye izin verip, daha çok zengin olsun diye yapılan her şeye karşıyım.
karakutuu
özel sirketin zengin olması bir problem değil azdan az çoktan çok gider çokta gelir . özel sirketin gelen parayı nereye yatirim yaptigo istihdam sağladığı işçilerine ne kadar pay ayırdigi önemli. sakıp sabancının benim yedi sülaleme yeter param sabah 6 da kalkıyorum iş peşinde koşturuyorum amacım ekmek yiyen işçilerim devlerim milletim diye bir konuşması var . yani devletin milletin öz evladı kazansın yine ülkesine harcasın büyüsün gelişsin zengin olsun ama sermayesinin kime ait olduğu belli olmayan herhangi bir yatırım yapmayan fabrika kurmayan işçilerine adam gibi davranmayıp eşşek muamelesi yapan şirketlerin anasını avradını . onları kollayanin da ekmeğine yağ sürenin de yedi ceddini soyunu sopunu. bu arada bilip bilmeden tüm kalkınma planlarına sırf muhalafet olmak için karşı çıkanın da kendini düzeltmesi lazım.
çok_karanlık_patron!
burada şunun da sorulması lazım santral yapacak başka yer yok muydu da ülkemizin en verimli ovalarından birine dikiyolar?
Артем
kamu yararını gözetildiği kadar diğer türlerin ve ekolojik dengenin yararı gözetilse keşke.
King
ovanın ortasına hukuk fakültesi kurulurken sorun yoksa şu anda sorun yoktur bence.
Ejderya Terbiyecisi
@artyom orda bi kavram kayması var o kamu bizim bildiğimiz kamu değil abi
çok_karanlık_patron!
@ibo1907 reis ona da doğru demedik ki bu ne menem bir savunma saldırı tarzıdır sakin ol
Артем
@Degisikbiradam ne tarz bir kamu peki? hayır bizde bilelim ona göre tavrımızı koyalım. kardeşim kamusuna sahip çıksın herkes sokakta yürüyemez olduk!!!