Taga
birisi kedi fotosu paylaşır altına 50 sayfa duyar kasar "ay kedi sevmeyen de ne bilim" ler falan. (sırf kadınlara poz için kedi alanlar gördüm) hayvana tecavüz eden var memlekette çıt yok.
hanzo elinde tespihle bir foto atar altına "osuruk kemiksiz kakadır yeğen" benzeri racon sözler ve ya en delikanlı benim ayakları yapar ama akşam eve gidince gücü kime yeterse ona dalar.
adamın biri şiddet gören bir kadını kurtarmak için canını tehlikeye atar. sonuç; hüküm giyer.
anlamsız.
naçizane düşüncem; oy verme olayı yaşa değil ortalama bir sınav derecesine göre belirlenmeli. (sınavın ismini bile buldum; seçmen seçme sınavı)eğer şahıs türkiye ortalamasından bile aşağıda bir not alırsa oy vermemeli. sorular ise çok basit olmalı örneğin fatih sultan mehmed'in İstanbul fethi tarihi ve ya kurtuluş savaşı gibi. neden sorular geçmişe dayalı diye soracak olursanız atatürk'ün kullandığı söz aklınıza gelsin "geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez"

Yorumlar

thor
aysun kayacı'ya selam olsun.
Ejderya Terbiyecisi
a benim güzel kardeşim sen sanıyorsun şimdi cahillik insanımin kendi tercihi
Taga
aga tercihle olsa bukadar olmaz ona eminim
Ejderya Terbiyecisi
bu memlekette binlerce insan ailesine bakmak için çocuk yaştan başlıyorlar çalışmaya bırak İstanbul un fethini okuma yazma bile öğrenemiyorlar aen şimdi bu vatandaşlar oy vermeyi hak etmiyor mu diyorsun
Taga
kendini geliştirmek parayla olan bisey değildir. bilgi artık sadece okuma yazmaya bağlı bir şey değil.
allaha bin şükür evime ekmek girer (girmese de şükür). yani fakir edebiyatına lüzum yok genelde cebimde kuruş olmaz ama zihnim açıktır. uyanık kalmak gerek. sen şimdi dersin ki "memleketim insanı işten kafasını kaldıramıyor ki zihnini çalıştırsın" inan bana kardeşim sadece neden işten başını kaldırmadığını düşünse kafi. herkesin fikri aynı olmaz olmamalı da zaten. hepinizin düşüncesine saygı duyarım.
Taga
@thor selam yollamak istemiş ben de burdan boş tik tok çekenlere ve kadından sürtük diye bahseden trapçileri dinleyen insanlara selam yollim alırlarsa ne ala
Ejderya Terbiyecisi
aynen kral en çok sen biliyon bu işi senin gibi düz fikirliler bu ülkeyi 20 yılda bu hale soktu
Taga
oldukça yapıcı konuşuyorum sana saygı duyduğumu ve düşüncemin farklı olduğunu beyan ettim. kimsenin ağası paşası veya "senin tabirinle" kralı olmak haddime degil. saldırgan tutum sergilemeye lüzum yok. herkes fikrini beyan edebilir, öteleyen ve kendisinin haricindeki tüm fikirlere kulak tıkayan yine "senin tabirinle" senin gibiler yüzünden kaç yıldır bu hâlde sayı veremem ama benim gelecekten umudum var.
Ejderya Terbiyecisi
dediğinle yazdığın uyuşmuyor dostum sadece farklı bir açıdan nasıl yazdığını göstermek istedim şu son yorum gibi bir yazım şeklin olsa alır omzumda gezdirirdim
soulless
aynen adamı uyarırken bıçak sen cepten çık kalbe gir olacak iş mi .
Ejderya Terbiyecisi
@soulless ölen de öldüren de suçlu konu kilit.
aysed
cümleler arası bağlantı kurulamadı.
Taga
amacım siyaset yapmak değil ama bu olayların basit bir yöntemi var önce devlet vatandaşını korumalı vatandaş devletinin adaletine güvenmeli yani. eğer vatandaş vatandaşı korumaya çalışırsa bu oluyo.
hipokratinyegeni
sadece tek bir konuyla ilgili yorum yapmak istiyorum.şiddet gören bir kadını kurtarma yönteminiz birisini kalbinden bıçaklayarak öldürmekse siz yardım etmeyin zaten gerek yok abi böyle bir yardım yok. adam öldürmesine rağmen iyi niyetinden dolayı alt sınırdan ceza aldı çocuk,bir hukuksuzluk göremiyorum. tek diyebileceğim yazık oldu gerçekten gencecik çocuğa bir anlık öfkesine yenik düştü belki de
Артем
düzeni sağlamak kolluğun görevidir vatandaşın değil. herkes kendi adaletini sağlamaya çalışsaydı kaos hüküm sürerdi.