anonim
beni 9 ay karnında taşıyan, nice ağrılara sancılara katlanan, beni dünyaya getirip karnımı doyuran, yeri geldiğinde kendisi soğuktan titrerken aldırış etmeden beni sarıp sarmalayan, çok gece aç yatıp beni tok tutan, senelerce milletin ağız kokusunu çekip beni okutmak için çalışıp didinen, kendini paralayıp bütün nazımı çeken ve beni bu yaşa getiren annem dururken, varoluşumdaki tek katkısı küçücük bir spermden ibaret olan bi insandan bahsetmesin kimse bana..

Yorumlar

Ailenizin Gayriresmi Doctoru
buram buram feminist ayrımcılık kokuyor. sorsak en büyük eşitlikçi sensin. şimdi sana tıbben de konuşurum ama kapasiten almayacak. dini konuşsam kabul etmeyeceksin. e sen şimdi elalemin spermini vücudunda taşırsın da. madem bi tane sperm. sana sperm verecek bankalar var da acaba normal hayatta o kadar gerizekalı olan var mı? açıkçası bizim spermlerimiz değerli mesela öyle herkese gelmez. bünye meselesi kaldıramazsın..
imhotep
sanki baban o işi yapıp kaçmış gitmiş gibi konuşuyorsun. belkide öyledir bilemem. belkide daha kötüsüdür. ama bütün babalardan bana bahsetmeyin diye konuşursan bende sana derim ki öyle babalar bılıyorum ki anlatmaya kalksam ömrün yetmez dinlemeye... o yüzden anayı babadan babayı anadan üstün görmeyi bırakmalısın. ya da en azından genellemeyi. cennet anaların ayagının altındaysa babalarında dızının dıbınde bı yerlerdedır bunu unutma...
anonim
@gayriresmidoc tıbben konuşmanda hiçbi sakınca yok hatta istersen ben sana anlatabilirim işin tıbbi boyutunu. evet eşitlikçiyim ama beş parmağın beşi bile bir değilken herkesi aynı kefeye koymamı bekleyemez kimse benden. ve fark ettiysen kendi babamdan bahsettim, elalemin adamına b*k atmadım. dine gelince: islamiyette ki baba sıfatının özelliklerini biliyo musun bilmiyorum. benim babam bunların yanından bile geçmiyo. ve kimse sana benim dinime yada ilerde nasıl çocuk doğuracağıma laf söyleme hakkı vermedi. biraz daha dikkatli cümleler kurarsan sevinirim. son olarak bi kızın baba sevgisi olmadan büyümesinin ne demek olduğunu emin ol anlayamazsın. babam varken yok gibiydi benim için. kapasiteden bahsediyosun ama insanları bu şekilde yargılamadan önce oturup dinlemen gerektiğini öğrenememişsin sanırım. bu zamanda tipine baksan herkes adam ama dışı seni içi beni yakar. ben bu şekilde büyüdüm, baba kelimesinin duygusal olarak bi anlamı yok bende ve bu benim suçum değil..
anonim
@imhotep benim bütün çocukluğum öyle babası olan çocuklara özenmekle geçti. milletin babası çocuğunun elinden tutup parka götürürdü, ben ödevimin başından kalkıp babama meze taşırdım. bazı geceler babam anneme bişey yapacak diye korka korka it gibi titreyerek yatardım yatağımda. İşin cennet cehennem boyutunu allah bilir, o konu beni aşar. ben cehenneme gider inşallah demedim hiçbi zaman dememde, benden uzak olsun da dünyanın en zengin en rahat adamı olsun isterse.
anonim
o sperm sensin gerizekalı
anonim
tohum gibi spermin içinden çıktım ben zaten haklısın, zeka akıyo.. İnsanların düşüncelerine saygı göstermek diye bişey var arada kullanın isterseniz
anonim
leylekler mi getirdi canm seni yaa :d bence sen döllenme esnasinda bi zarar gormussun belli
anonim
sende terbiyeden baya yoksun bi insansın. bu arada insanın kınadığı başına gelmeden ölmezmiş biraz dikkatli konuş bence. bigün öyle bişey yaşarsın, o zaman anlarsın ne hissettiğimi.
anonim
psikoloji mi okuyosun sen.. herseyi cok biliyorsun. benm babaminda bana yarari olmadi ama.onu cok seviyorum
anonim
ya arkadaşım kişilik meselesi bu sevebilirsin normal. bende sevemiyorum işte 20 senem onu sevmeye çalışmakla geçti ama olmadı bu da normal. herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum ki ben. kızdığım nokta şu; nasıl bi hayat yaşadığımı bilmiyosun ve hiç bişey bilmeden bana geri zekalı diye yorum yapamazsın. eğer yaparsan ben sana saygısız da derim terbiyesiz de. öz kızına tecavüz dahi eden babalar var bu dünyada. çok şükür ben öyle bişey yaşamadım allah kimseye de yaşatmasın. baba olmak herkesin harcı değil ve emin ol babasına nefret kusan binlerce insan var, birçoğu da yerden göğe kadar haklılar. İnsanların hayatlarını bilmeden yargılamak kimseye düşmez. yine söylüyorum kınadığını yaşamadan ölmez insan büyük konuşma. babamın bana iyiliğinden çok kötülüğü dokundu. varoluşuma tek katkısı o spermden ibaret. annem başımın tacıdır ama baba konusunda yorum dahi yapamıyorum. benim sana gösterdiğim saygının birazını da senden beklerim.