anonim
neden en kaypak adamlar doğu karadenizden çıkar? en delikanlı kızlarda doğu karadenizli olabilir ama adamları çok kaypak. kim nederse desin ayrıca güneydoğunun gençleri bile ruhsuz insanlar. ulan insan bu kadar mı duygusuz olur dediklerimin alayı güneydoğulu.

Yorumlar

anonim
kusura bakma kardeşim facebooktaki bildirim üzerine bu text'i okumaya vakıf oldum, bizim insanımız neden bilmiyorum bu tür genellemelere tüme varimlara kolay gelir kolay genelleme yapar oldu.insanların parmak izleri gibi huyları da eşsiz, hiçbirimiz birbirimize ile tamamen genetik olarak bile aynı değilken senin "memleket' adı altında bi kısım kitleyi hedef alman bi kere o insanlara karşı tek tek haksizliktir.bi insanla problemin olabilir.bi insana kızgın yada dargın yada küskün olabilirsin, ne bileyim incinmiş kizmissindir.ama hiçbiri sana o kişi yada o kişinin bulunduğu topluluk,memleket, ırk yada dini kötüleme hakkını vermez.sebebinde ustte belirttiğim nedenn yani " hepimiz ta yaradılıştan farklıyız". umarım bidaha böyle kötü bi genelleme yapmazsın. ve umarım kimsenin kalbi de böyle genellemeler yüzünden kırılmamış olur.
(not, bu sözlerim.bu yazıyı yazan arkadaşı kınama yada onu kırma amacıyla yazılmamıştır, bilakis yanlış olan bi alışkanlığı düzeltme ve güzelleştirme amacıyla yazılmıştır)
(dipnot: biraz uzun yazdım okurken yorulduysaniz helal edin hakkınızı ,güzel geceler)