mortavsan
arkadaşlar ben şimdi ikinci bir dil öğrenmeye yavaş yavaş başlamak istiyorum. vakit bulunca kursa yazılacağım fakat kendim başlayayım temel şeylere dedim. şimdi iki dilden bir tanesini seçeceğim ama çok kararsız kaldım. sizce ingilizce mi öğrenmeliyim yoksa çok sevdiğim japoncayı mı? İngilizcede derdimi anlatacak,az çok sohbet edebilecek kadar biliyorum. japoncada ise temel bazı kelimeleri ve hiragana ve katakanın yarısını bilip az çok okuyabiliyorum. aslında iki dili de öğrenmek hedefimde ama önce hangisinden başlasam bilemedim.

Yorumlar

hitheare
bence sen arapça öğren herifler dünyanın her yerine yayıldı rahat edersin :)
bu_hesap_silinmistir
bence fransizca ögren hep heveslenmissimdir yada ispanyolca ama ingilizceyi bosver çok sıkıcı :d
hitheare
@odin şimdi gitsen 1 aya varırsın japonca diyorum :)
mortavsan
@odin çok tesekkür ederim . sanırım japoncaya devam :) @mjollnir fransizcayı kardesim öğreniyor bence telaffuzu cok zor onun gibi çıkaramıyorum sesleri :d yine de çok tesekkür ederim .
anlamlibakislar
bence anadil gibi İngilizce bilmek gerekiyor bu devirde onu halletmelisin öncelikle....
anonim
bence sen b*k ogrenirsin :d bu kadar onemli bi mevzuya burdan karar verirsen .. git dusun bence burdakilere gore karar alcaksaaan ohooooooyt :d
mortavsan
@anonim baskasına göre karar vermiyorum sadece kararsız kaldım. öğrenmesi uzun süren bir dil oldugundan vakit kaybetmek istemiyorum.hem ne demek b*k öğrenirsin. japonca yazım dısında zor bir dil değil. yaklasık iki yıldır japoncayla ilgileniyorum ve tam anlamıyla öğrenmeye baslamadım bundan dolayı. saçma sapan insanları sinir edip egonu tatmin edeceğine öncelikle insanlarla nasıl konusulacağını öğren.
mortavsan
@odin desteğin ve önerilerin için çok teşekkür ediyorum. sayende öğrenme isteğim daha da arttı ve kararsızlıktan kurtuldum. dediğin gibi araştırıyorum ve en iyi nasıl öğrenebilirim bakıyorum. japonya güzel bir ülke japonca ayrıcalıklı ve çok hoş bir dil. çocukluktan beri hayranım onlara. destegin için tekrar teşekkürler , sevgilerle.
mortavsan
@odin çok teşekkür ederim. dediklerini uygulayacagım. (:
mortavsan
(: @odin teşekkür etmeden kendimi rahat hissedemiyorum.