voxventi
hayatımda yolunda gitmeyen şeyler var bu olumsuzlukları kendime yoruyorum değişmek zorunda olduğumu düşünüyorum. aslında değişmek zorunda değiliz sadece değiştirecek birinin yokluğundan sikayetciyiz. ben bu kişinin beni bulmasını 1 yıldır bekliyorum ama artık beklemekle olmuyor anlaşıldı bana önerisi olan var mı veya bu hissettiklerimi hissetmiş bu zamanları atlatmış biri ?

Yorumlar

freud
herşey yolunda gidiyorsa yeterince hızlı gitmiyorsun demektir.bazı şeylerin ters gitmesi iyidir
rahatsiz
neden biri? neden kendi kendini değiştirmiyorsun. bu senin elinde. farkındasin değişmesi gereken şeyler var ama bunu birine bel bağlayarak yaparsan o kişiyi gün gelip kaybedersen suan olduğun durumdan daha kötüye gidersin. bu aralar hayat felsefem " kendine sarıl ..." ne dersin? ha bu arada bence sen bi şeyleri değiştirmeye başla, o zaman hayat karşına çıkartır belki o birini:)
josefin
2-3 yıl daha bekle gelecek deseler bekleyecek gibisin . diyelim geldi ya sonra ... hayatina birini sokmadan önce insan kendine sunu sormali bence beni bulduğunda nasıl gorecek. varsin biri olmasın biliyorum zor koyuyor bazen bazen de sıkıyor ben de isterim prensim gelsin elinde sonunda gelecek de ama bu süreçte yapacağım beklemek değil bu sürecin bana çektirdiği daraltiyi hissetmek de değil kişisel psikolojik mental ve fiziki açıdan kendimi hazırlamak kısaca iç huzurumu sağlamak ki gelecek kişi bende huzur bulsun
yook
yani ben birebir bu durumu yasamadim yasamiyorum suanda. ama nacizane tavsiyem degistirmek istedigin yonlerin varsa kendin degistir ve kendin icin yap. niyetin iyi gorunuyor ama birinin seni degistirmesini beklersen ve o kisi geldiginde bunu farkederse seni kullanır bu durumu kullanır. bence cok buyuk kusurlar kotulukler yoksa herkes herkesi oldugu gibi sevmeli. birisi seni oldugun gibi sevmeli ancak boyle mutlu olursun. yolunda gitmeyen seyler o zaman daha atlatilabilir daha kolay gelicektir.
bjkfalan
kardeşim hayatında giden olumsuzluklar için kendini suçlama bu seni zora sokar. ve sakın kendini değiştirme. sinirliysen öfkeni kontrol et, çok üzülüyorsan daha büyük acıları düşün üzüntünü bastır, başkaları için kendi huyundan vazgeçme sadece birazcık köşelerini yumuşak yapabilirsin lâkin bunları yaptıktan sonra daha çok mutsuz olabilirsin. kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaklaşık 20 25 yıldır sen busun ve bundan sonra kendini değiştirmeye kalkışırsan bünyen kabul etmez en az 5 sene üzülürsün ve 6 ay bile dayanamazsın. yapman gereken yaşayıp görüp tecrübe edinip ders çıkarman ve bu dersleri aa ile geçmiş olman yani hiç hata yapmaman lazım aynı tecrübede. ve sakın bu tecrübelerin seni değiştirmesine izin verme sadece temkinli davranmanı sağlasın. zaten yaşın ilerledikçe daha akıllı davranıyorsun. hata yapma oranın düşüyor. son tavsiye olarak hani değiştirmek istediğin huyun davranışın varsa onları değiştirmeden önce kendini bi kere dene yapabilir miyim yapamaz mıyım diye kendine sor ondan sonra uygulamaya devam edersin.
voxventi
herkese teşekkür ederim