filojofist
hayat bence hayallerimizle,koyduğumuz hedeflerle ve umudumuzla güzel hale geliyor.insan hayal ettiği şeye ulaşınca mutluluğu yakalayabilir ancak.belki başkası için çok basittir o hayal ama senin her şeyin belkide yaşamak için tek sebebindir.ve insan gerçekten istiyorsa o hayale ulaşmak önüne ne engel çıkarsa çıksın pes etmeden yılmadan ilerler daima.o hayale ulaşmak için hedeflerini belirler ve hep bir umudu vardır olacağına bu hayale ulaşacağına dair.umudunu yitirmez en ufak bir sorunda bahanelere sığınıp artık yapamayacağım her şey bitti demez.bizde hayallerimize ulaşmak için çaba gösterlim gerçekten istiyorsak bir şeyi yapalım başkası istediği için değil.çünkü bu bizim hayatımız yaşayacak olanda biziz buna göre almalıyız kararlarımızı,hayal ettiğimiz şeye ulaşınca mutlu olacağız başkasının istediği şeyi yaparak değil!

Yorumlar

Cehennemindibindeki
umut... ne güzel bir kelime. sait faik, "kış ne kadar çok, ne kadar uzun olursa olsun; balık ne kadar az çıkarsa çıksın; yine yaz, bildiği gibi mahrumiyetlerin içinden kafasını kaldıracak ve onu bekleyenlere gelecektir." diyerek anlatır umudu. umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyelim.
filojofist
aynen öyle @cehennemindibindeki çok güzel anlatmış umudu :) umutsuz insan çıkamaz hayatın olumsuz kötü durumlarından toparlayamaz kendini sürekli depresif bir şekilde devam eder hayatına.yaşamdan yaşamaktan zevk alamaz kaybetmemeli insan umudunu her yeni güne umutla başlamalı.