amsterdamli
selam gençlik.malumumuz bütler,daha çok düşünür oldum evliliği.yine geçen düşünürken aklıma çok parlak bir fikir geldi.en azından bana göre parlak.şimdi benim en büyük korkum aldatılmak. evleneceğim adamın geçmişinin temiz olmasını istiyorum bir de.daha önce imkansız gibi geliyordu ama burda okuduğum yazılar olsun son zamanlarda yaşadıklarım olsun,artık inanıyorum geçmişi temiz bir adam bulabileceğime.neyse konuya dönersek aldatılma olayında da;eşim olacak insana bu hassasiyetimden bahsedip anlaşma imzalayalım istiyorum.kendi babamdan ve çevremdeki duyduklarımdan yola çıkarak bir erkeğin en hassas noktası çocuğuymuş. aldatan taraf çocuğu belli bir yaşa gelene kadar görmesin,çocuk olayları anlayabilecek yaşa gelince de herşey anlatılsın.evet şimdi okuyunca çok saçma gelebilir,ne kadar boş veya gaddar bir kız diye düşünebilirsiniz. ama neden bilmiyorum çok hassasım. arkadaşlarımdan ve çevremdeki kadınlardan farklı düşünüyorum.sevdiğim adamın geçmişindeki bu tarz bir olay bana ihanetmiş gibi geliyor.evlilikten sonraki yapacağı yanlış zaten ihanete girer.her insanın karakteri farklıdır,benim zayıf noktam da bu maalesef.yoksa kendi çocuğumu babasız büyütmek isteyecek kadar gaddar değilim sadece caydırıcı olsun diye.umarım buna anlayış gösterecek,kendim gibi düşünen bir adam bulurum.tip olarak fazla birşey istemiyorum. renkli gözlü olsa iyi olur,olmazsa da canı sağolsun sorun değil.neyse bu da burda dursun.birgün gerçek olursa yazarım.

Yorumlar

flu
flu @flu
7 yıl
fikrin caydırıcı olabilir ama sen mutlu olur musun? seni aldatmayacak neden çocuğundan ayri kalmamak icin senin için degil yani bu seni mutlu eder mi? eşim beni asla aldatmaz derken bunu sana olan sadakatinden soyleyebilir misin? hiç sanmıyorum. bunlari yazarken fikrini kötü yönde elestirmek degil niyetim sadece olaya bu yönüyle de bak istiyorum. şahsi düşüncemi söyleyim. tabiki bende aldatilmak istemem ama bunu ben onu bir seylerle tehdit ettiğim, baskı altında bıraktığım, zorladığım icin degil onun tamamen kendi istegiyle verdiği karar sonucu aldatmamasini isterim. aksi halde bir şeyleri kaybetmemek (benim dışımdaki bir şeyleri) için aldatmiyor oluşu zaten beni mutlu etmez aldatılmış kadar kötü hissederim.
amsterdamli
@flu dediklerine hak veriyorum fakat ben beni aldatması(fiziksel olarak) ihtimaline karşı kendimce caydırıcı olan bu fikri ürettim.başka birine aşık olur,benden sıkılır bitirmek ister.kimseyi zorla tutmuyorum. boşanırız.ben boşandık diye çocuk göstermiycek değilim.onun da çocuğu sonuçta.ama ihanete tahammülüm yok.bana hassas olduğum konuda bile bile bir yanlış yaparsa bedelini aynı şekilde öder.beni ilgilendiren herşeyle bağını koparması gerekir.ben aldatırsam, öyle pislikçe bir şeyi yaparsam o da bana aynı şekilde acı çektirsin.benim karşı olduğum şey sevginin bitmesi ya da boşanma değil ihanet.ve karaktersizce bir davranışa karşı ne kadar karakterli bir tutum sergileyebiliriz ki.
adsoyadxd
çocuğu aldatmıyor ki seni aldatıyor seni görmesin çocuğu niye görmüyor wtf 🤔🤔
amsterdamli
@adsoyadxd çocuğu 9 ay kim karnında taşıyor acaba.beni de ilgilendiren hiçbir şeyde hakkı olmaz öyle iğrenç birşeyi yaparsa.ki bunu kabul ederek benimle evleneceği için bir sorun olduğunu düşünmüyorum.acaba empati yaptığında da bu kadar hümanist olabiliyor musun merak ettim doğrusu.
adsoyadxd
@amsterdamli empati yapiyorummm eğer karım beni aldatırsa çocuk falan dinlemem vururum valla 😀
amsterdamli
@adsoyadxd tamam da bu şekilde düşünüyorsan aynı mantıkla sen de onu aldatmaya cesaret edemezsin ki bnm mevzuya niye müdahale ediyosun arkadaşm :d
anonim
İnşallah bu mesajımı görürsün. bir kere görüşebilirmiyiz biraz sohbet ederiz. kafa yapın çok hoşuma gitti.
Nermal
ne düşünürsen onu yaşarsın.mevlana nin bir sözü var;gül düşünürsen gülistan olursun, diken düşünürsen dikenlik olursun diye.eğer aldatılma düşünceni kafandan atmazsan hayatına bunu çekersin.nitekim en basitinden yakın bir arkadaşım sevgilisine durduk yerde beni aldatiyorsun vs gibi şüphelerde bulundu ve çocuk hiç öyle biri olmamasına rağmen kızı aldattı.aldatma sebebi de kızın bu düşünceyi oğlanın aklına sokmasiymis.durum bundan ibaret amsterdam li.bu düşünceni kafanda sıfırla bence.
amsterdamli
@nermal bu benim elimde olan birşey değil.güven problemim var.ki istatistiklere bakarsak aldatılmam çok çok yüksek bir ihtimal.ki aldatılmaya gelene kadar karşımdakinin yüz kızartıcı birşeyi olmamasını istiyorum.yani hiç bir şey gizli kalmaz.ilerde ortaya çıktığında benim ya da olursa çocuğun başı yere eğilmesin.ozellikle çocuğun.hic bir çocuk ebeveyninin o tarz birşeyiyle yüzleşmek istemez diye düşünüyorum.yani ben geçmişi temiz birini bulamam,bulsam bile aldatacağı tutar.neresinden tutarsam tutayım elimde kalacak bir mevzu.yine de teşekkür ederim yorumun için :) ayrıca o çocuğun da aldatacağı varmış.her aklına geleni uygulamaya koymamalı insan diye düşünüyorum.en azından yaptığı hatanın arkasında dursun, başkasına yıkmasın.hem suçlu hem güçlü.
Nermal
güven problemin varsa bu problem sana aittir ve senin elinde olan bir şeydir.bunu bir türlü öyle ya da böyle halletmeye çalıs .cocuk tabiki hatalı ama o çocuğu hayatına çeken de o kızdı.burada da mevlana nin sözünü hatirlatırım.hersey sende gizli yani.kendini cozersen,sorununu cozersen,hayatın da istediğin gibi olur ins.
amsterdamli
haklısın galiba,denemeye çalışacağım.tesekkür ederim tavsiyelerin için.ayni şekilde senin de inşallah :)) @nermal