Yüksek Lisans

anonim
anonim @anonim_bayan
gençler ben 2.sınıftayım eğitimdeyim yüksek lisans düşünüyorum çok zor ama :( ortalamam gayet iyi 3.50 a yakın ama ingilizceminde iyi olması gerek sanırım ya da ne kadar etkili biliyor musunuz? önerebileceğiniz samsun da bir yer var mı yazın gitsem ya da seneye. teşekkürler :)

Cevaplar

anonimuser789
anonimuser789 @anonimuser789
@anonim_bayan yds veya yök-dil benim bildiğim kadarıyla çoğu bölümde isteniyor. İstenmeyen bölüme henüz ben denk gelmedim ama vardır.

@gamsizbaykus yök-dil, akademik kariyer için kullanılıyor, yds de öyle fakat yds ile yabancı dil tazminatı hak etme, dış işleri bakanlığında atama puanı, öğretmenlikte ingilizce öğretmenliği dışında tüm yabancı diller bölümünde atama puanı için yds gerekiyor, ayrıca kpss a kadrolarında yds'den belirli puan alma zorunluluğu var. zamanında üds vardı, onu kaldırıp kpds ile birleştirip yds yapmışlardı. lakin tekrar eskiye dönülüyor gibi, yds akademik kariyeri kapsamasına rağmen yök-dil denen sınav icat edildi. konu, içerik ve kapsamı birebir aynı. eşdeğer iki sınav bunlar. yds puanı bir çok kapıyı açıyor. bazı atamalarda yds puanı kullanılıyor, o pozisyonların da kurum sınavı oluyor. anadilden hedef dile, hedef dilden anadile çeviri gibi. bölümden bölüme, üniversiteden üniversiteye de yds barajı değişebilir. 70 isteyen de var 80 isteyen de. başka soru?