hayirlisi
ben güçsüzüm galiba. bazen bunu kendime itiraf ediyorum ve ağlama krizleri için izin veriyorum bazen dolmuşta agliyorum sesim kisilmiscasina bazen sokagin bitiminde. beni kimse sevmedi mi? hani şu bunalıma girince insanı kendine getiren mutlu insanlar nerde? benim yanımda kimler var? bunca yılı boşuna mı yaşadım ben? biriktirdiğim insanlar olmadıktan sonra benim buralarda işim ne? kaç yıldır ne yapıyorum ben allah aşkına? hani dostlarım hani yakınlarım peki seni seviyorum diyen sevgilim nerde? bunlar yoksa elimde koca bi boşluksa kalan ben neden yaşamışım. elimde kalanlar sıfırdan fazlası değilse ve ben hala ölmemişsem geriye kalanları naptım? derin bi yalnızlık. siz bilmezsiniz bunu. sizin belli boşluklarınız vardır az biraz yaşarsınız yalnızlığın tadını sonra gelir biri, en yakininiz dostunuz biter yalnızlığınız sonra ki evreye kadar özlersiniz yalnızlığı. hep orda kalanlar icin aynı mı? İmkansiz. bizim icin karanlik buralar sizin yalnizliginizla benimki ayri. sizin keyfi benim mecburi. kimsesizlik. sigamama. yakisamama kimseye. dost diye sarilamama. peki neden? ne bileyim iste öyle olmus oyle yasamisim bos gecmis yillar. saniyler gecsin diye beklenmis. omur tukensin diye yasanmis ne derseniz deyin bana yalniziz deyip ertesi gun gelip dostunuzla en guzel anilarinizi anlatmayin. cunku yalnizligin cefasini cekenlere yazik oluyor. üzüyor. daha da yalniz hissettiriyorsunuz.

Yorumlar

hayirlisi
İnsanlara güvenmek zorundayız cunku onlara muhtaciz tek olmak inan bana daha zor. kuyunu kazanlar olsada aralarindan iyileri cikmadi mi? İlla ki olmustur. emin ol senin gosterdigin bu rahatligi ancak yaninda dostlari olan biri gosterebilir. ben boyle olamam cunku dayanak olabilecek bir sevgi bagim yok. ailemle ilgili sorunlarim var sevgiliyi cok takmam ama insanin kapisini aniden calan bi dostu olmali. ya da baliga gittiginde tuttugu ölü baligi dansettiren sacmaliklarla o ani doluran bi dostu olmali oldugunu bilmeli. ama su an ben bunlari neden kendi yasantimdan degilde baskasininkinden caliyorum zihninde döndürdügün guzel gunlerin yoksa bosveremiyorsun.
matricariachamomilla
kimse yoksa allah var. hiçbir şeyin yoksa beynin var. kötü durumda isen senden daha kötü durumda olanlar var. sen yalnızsan bir yerlerde tek başına ölen kimsesiz çocuklar var. hep şükretmeyi bilmen gerekensin sen. adım beklemek yerine adım at. adım az ise koş. elinden geleni yap ki sen belki de istediğine ulaşırsın o zaman. pes edersen güçsüz olursun.
kayipgalaksi
güçsüz değilsin kendine olan inancını kaybetmişsin.
hayirlisi
adım atmak ya da geri durmak değil mesele ben kendime yakin kimseyi goremiyorum. kendime birini yaklastirmiyorum benimle ilgili bi problem sevdiremiyorum kendimi. olmuyor. evet benden daha kotu durumda olan tabiki var zaten ben onlari inkar etmiyorum ama herkes yasadigini bilir. o kadariyla ilgilenir bencilliginden olsa gerek. sokaktaki insanlari gorursun haberlerde sonra milli piyango cikan bilet icerikli habere gecerler buna ayak uydurursun tersi olsa zaten kimse sokakta yasamaz herkes evine birini alirdi ama benciliz. herkesin derdi var ben benimkini anlatip derdimi doktum iste. mesele aslinda bu.
hayirlisi
şımarıklık mı? yapma. herkes yaşadigini bilir. sende yasamissindir o da yasamistir dunyanin derdi bende dedigim yok benim zaten ve oturup daha kotu olanlar var diye kendi dertlerime sirt cevirme gibi bi ozelligim yok. şikayet ufak bir seyler yasasanda hakkindir. cunku yanimda biri yoktu beraber yasamadik ona atip derdimi kurtulayim desem. sosyal olmaktan bahsetmiyorum o tür iliskileri zaten biliyorum. onu bilmeyen yoktur bana kalici anilar verecek geri donup baktigimda beni tebessume surukleyecek anilar lazim. yasamamisim onlara ozlem duymamla baska insanlarin dertlerini karsilastirmak ne kadar dogru? herkes derdi kadar aci ceker benim derdim kucukse bile ya da daha kucuk olan varsa derdi dunyanin yuku onun omuzlarinda gibi hisseder. sen simdi boyle diyorsun da disariya gidip yasadin mi kimseyi bilemezsin evet belki onlar o dertlerine daha az uzuluyorlar ki gucsuz oldugumu basta soylemistim. simdi benim derdim kucuk diye uzulmeye hakkim yok mu mantigin bence fazla gercekci aklimiz var ve uzulunce hangi dert olursa olsun ona buyuk tepki verir aklina gelir uzulursun o an elinden bir sey gelmiyorsa ya da yapmak istemiyorsan. sosyal olmak yalniz olmak zaten ben onun derdinde degilim benim kapimi calip ben geldim diyecek ve cayimi icip vakit bu kadar oldu mu ya diyebilecek birini ariyor gozlerim bazen mesele bu.
hayirlisi
üniversitede olaninda bi lise hayati var. aslinda senin dedigin sey insanlar arasinda ki bag, oylesine kurmussan sirf vakit oldurmek icin dedigin dogru ben topluca gidilen sinif ortamindan bahsetmiyorum zaten. bi gorursun kanin isinir seversin. İste bana boyle bir seyler hissedilmiyor. karsisindakine kopek gibi davranip yine de yaninda onu yalniz birakmayan dostlari olani da gordum. yani insanlara sevdikleri seyleri soyleyince diye bir sır yok ortada. bilmem seytan tuyu mu dersin yapi mi bilinmez bazen onlar insani daha yalniz hissettiriyor. İnsan baskasinda gorunce kendinde olmayani farkediyor. bende gordum ve sonra kendi yalnizligimla yuzlestim iste. lise donemim ailevi temelli olaylardan dolayi iyi gecmedi tek hatirladigim kendime olan nefretim. oralarda da hasar var.
hayirlisi
öyle ki şanssızlığımı durakta yanımda duran kıza bile bulastiririm otobüsü kaçırır. ne güzel yaşamışsın ve anlatabiliyosun bunu gururla iste tam bundan bahsediyorum. bunu tadamamis biri olarak umutsuzluga kapilmam bana normal geliyor. yani en azindan şu melankolik halimi onlarla aciklayabiliyorum. eger oyle biri oldugunu hissedersem onu sahiplenirim ki bu seferde ilgimden sıkılır şöyle bi olayım var ki benim kararları hep karşı taraf veriyor. bu kadar yeter ya da devam eder. etgen olan ben degilim belki de ondan. bana kalsa devam etsin omur boyu karsi taraf seni degil baskasini tercih edince bir sey yapamiyorsun. ve hayatim baskalarini tercih eden insanlarla dolu. ayni siraya oturdugum insan arka sira sevdalisi olur. ayni otobuse bindigim insan sohbeti degil uyumayi tercih eder. rehberimdeki insanlar baskalariyla konusmayi tercih eder. boyle bi insan kendi tercihini gerceklestirebilir mi peki?
hayirlisi
bilmek isterdim aslinda ama bende tam çözemedim. yani bazen saçmalayıp burcuma vurduruyorum olayı. doğdugum güne baglamak ne kadar dogru bilmiyorum ama bilirsin icinde senin bana sordugun gibi kendime vermem gereken cevaplarim olmali. bunlari veremezse insan cildiriyor bulmaya calisiyor uzuluyor. bende o evredeyim neden diyorum. o evrenin doğumu bu yazi oldu cevabi bulamazsan vazgecer ben boyleyim dersin belki sikayetim ondan bu kadar manasiz geldi derdi buyuk olana. kendi kendime cozumler bulmaya calistim onlar gelmese ben gittim. o olmadi mi ilgisiz oldum dikkat cekmedi. bilmiyorum cumlesi artik beni cigrimdan cikartiyor. belki de iyi niyetimdendir.
hayirlisi
belki demek bilinmeyeni desteklemek oldugundan midir nedir belki diyorum. umarim gecicidir ve gelmemek uzere su ruh halim beni terk eder. kendimi boyle gormekten sıkıldım. umarim ve belki bi gün bende kraliçe olacagim :)
hayirlisi
İletisim gücüm vardır ama sanırım tercih edilenler benden bir sifir öndeler. ya bağdan ya şanstan bilmiyorum. geçmesini isterdim ama ne zaman kendi dusuncelerimi bi boslukta yakalasam bununla ilgili oluyor diyorum psikoljimi tek etkileyen bu mu acaba? sabırsızım ama sabırdan sonra oluşan bir sabirsizlik benimki. sanssizligimi tescilledim zaten de o şımarıklığı anlayamadım ben bence onu kendin uydurdun :d ve sağol odin sen insana kendini iyi hissettiriyorsun.
hayirlisi
haklisin buhran ve gecer di mi? yani insallah gecer. kendini degersiz hissetmek kadar kotu bir sey yok bu hayatta. dusununce bulamamak gibi. olsun bu mesajin devaminda baska bir mesajida tercih edebilirdin ben bunlari yasadim biliyorsun :d demek ki neymis hemen ayyy bu kizda ne kadar simarik ayyy itici dememek lazimmis :) insanlar zamanla konustukca rengini belli ediyor degil mi ?
hayirlisi
güzel örnek bunu kafamın içine de kazımalıyım. umarim baharım sonsuza dek sürer. tesekkurler ve iyi geceler odin seninle konusmak güzeldi gülümsetiyorsun :)
hayirlisi
ugrarim tabi gazı aldım ama fazla sürmez damlarım :) benim dönemlerim sık gecisli ne de olsa durdugu yerde durmuyor. sende kendine iyi bak eger hep boyle mantikla cozebiliyosan eminim iyi bakarsin da zaten ;)
hayirlisi
ama benim gözlerimde sana mesaj yazmakla mesguller bu konuda haksizlik yapamazsin ikimizde birbirimizi tuttuk ama en cok ben :d tamam tamam saldım seni bi dahakine uygun vaktine denk getircem hadi gözlerimi kapadım ben o zaman :)
hayirlisi
sana da tatlı tatlı rüyalar :)
foreveralone
canııım. senin nickin hayırlısı benimki foreveralone kim daha umutlu kim daha yalnız tartışmayalım istersen :d
hayirlisi
ya dibine kadar yalnizliktan sonra bi sey yapamadigimi farkedip hayirlisi dediysem. yalnizliktan sonra ki yalnizligi kabullenis evresindeyim sonra sende hayirlisi diyip kabul ediceksin beni takip et :)