bjkfalan
az önce poseydon arkadaşımın yazısında bir şey fark ettim.. soba üzerinde çay demlemek. acaba bu teknoloji denilen şey insanlara daha doğrusu eskiyi bilen insanlara mutluluk veriyor mu? bana kalırsa vermiyor. çünkü soba üzerinde çay demlemek dedi arkadaşım. ve ben onu özlediğimi fark ettim okurken. artık çayın eski tadı bile yok. şimdi ocak üstünde yapılan çay bana mutluluk vermiyor yani mesela bi sobanın vermiş olduğu mutluluğu vermiyor aynı hissi yaşayamıyorum. ocakta 5 15 dakikada olan çay sobada o kadar kısa sürede olmazdı. çocukken sobanın üstünde kaynattığımız suyun çıkardığı sesi bile özlediğimi hissediyorum. bu teknoloji denilen şey hayatımızı kolaylaştırırken bizden ne alıp götürüyor merak ediyorum. ve sanırım düşününce bizden çok şey alıyor ve en önemli şeyi alıyor, mutluluğu. teşekkür ederim poseydon kardeşim bana sobayı hatırlattığın için ve beni çocukluğuma götürdüğün için.

Yorumlar

Gerekovic
evimi biraz da bu yüzden özlüyorum. çünkü hala sobamız var..
poseydon
ne demek. istersen bir gun beraber de içeriz. ya da semaverde demleriz çayı odun ateşiyle.
bjkfalan
eyvallah poseydon, semaver de güzel oluyor ama soba ayrı bambaşka bir şey her hamlesi bambaşka geliyor bana. oas iyiki var sobanız çok önemli bir şey gerçekten ben çocukken yaşadığım o anları şimdi yaşamak isterdim tekrar çok şanslısın o yüzden..
Gerekovic
bence de şanslıyım. uzun zamandır yememiştim. annem gittiğimde bir ara sabah kahvaltısında sobada ekmek kızarttı. yanıklarını bile bir başka onun..
bjkfalan
ben onları bilmem de güğüm dediğimiz bir şey vardı su kaynattığımız onun çıkardığı bir ses vardı su ısınınca o ses şu an kulaklarımda resmen..
Gerekovic
biz ona ıbrık diyorduk. caydanlik da ona benzer bir ses cikartiyor
bjkfalan
evet çok tatlı bir sesi yok mu sencede bazen uyuz edebiliyordu ama terapi gibi geldiği zamanlar çok oldu bende..
winniethepoo
o kadar da eskide kalmadı ya bizde hala soba var ve uzun bir süre kalacak gibi görünüyor :) sobada kestanenin tadı başka oluyo ne kadar uzun süre bu tadı tadarsak o kadar iyi :)
Gerekovic
ben severdim o sesi. bazen delirtirdi evet ama severdim. sanırım o benim aşkım.
bjkfalan
şu an hâlâ kullanılmakta ona sözüm yok ama köyler dışında ben pek rastalayamıyorum maalesef çok isterdim sadece bana ait öyle bir evim olsun winnie sadece kestane değil fındığı bile kavurtup yerdim ben ki çok yaptım çocukken :)
bjkfalan
bilemem aşkın mıdır değil midir oas ama o ses başka hiç bir yerde yok hiç bir müzik aletiyle çıkartılamaz bile..
Gerekovic
o kadarını bilemiyorum bjk. teknoloji gelişti sonuçta.
fenomen
hele o kaynayan çayın suyunun taşıp kenardan akarak sobaya vutup cışşşşş diye ötmesi :d al sana çısssssslı temlik ( düdüklü tencere hani varya . espri yaptım )
bjkfalan
İyisin fenomen bayağı iyisin 😀