tutunamiyoruz
İki saate yakın bir süredir kahvenin birinde oturmuş yağmurun durmasını bekliyorum. aslında umurumda olmaz çıkar eve kadar ıslana ıslana yürürüm. hatta bundan belki haz bile alabilirim. fakat nolur nolmaz, belki bir yerde soluklanırım diye yanıma montaigne'nin denemeler kitabını almıştım. İşte burada tüm rehin gibi kalışlarım kitabım ıslanmasın diyedir. aslında buraya eve geçince yazmayı düşünüyordum. ama gelin görün ki, okey taşlarının katlanılmaz sesleri arasında iki sayfa bir şeyler okumaktan daha öteye geçemeyip kendimi burada buldum. bu iki sayfada ise montaigne'den yeni bir şey öğrendim. meğer gülerken ve ağlarken yüzümüzde beliren çizgiler birbirlerinin aynısıymış. herkese daha güzel bir gün dilerim.

Yorumlar

Gerekovic
gürültüde kitap okumak bana nedense daha iyi gelmiştir. yani ben daha çok zevk alırım bundan..
tutunamiyoruz
bilseydim sığındım kahvehaneye davet ederdim:) bir yandan iki çay çek diye bağıranlar, diğer taraftan hiç susmayan diyafon sesi, bağıra bağıra edilen geyik muhabbetleri, tabi bir de beni en çok rahatsız eden okey taşlarının sesi. tam senlikmiş:)
Gerekovic
ben kimseyi duymam ki kendimi kitaba verince. bu yuzden siniftakileri delirtirdim. agzimi açıp cevap vermem. kafami bile kaldirmam. arada derste kaldirir, soruya bakar, hoca sorarsa söyler sonra geri dönerdim. :) ama sessizlik de iyidir. ne bileyim her ortamda okuyabilmek lazim :)
tutunamiyoruz
aslında ben de her ortam da okuyabilenlerdenim. kendimi kaptırdığım zaman hiçbir ses umrumda olmaz. bu da okunan şeyin sürükleyiciliği ile alakalı galiba. kısa kısa denemeler olunca ister istemez konsantram dağılıyor. bunun için uzun bir hikaye lazım bana:)
Gerekovic
ben kısa kısa sevmiyorum. genelde roman okurum ben. denemeler kisa olunca her bitiminde dagilir tabi :) yagmur hala mi yagiyor? :)
tutunamiyoruz
artık şiir de okursun, di mi?:) evet hâlâ yağıyor. fakat ben evdeyim. öyle bi boşluk bulup koşabildiğim kadar koştum. kitabı da kurtardım :)
Gerekovic
iki tane siir kitabi aldim ben. orhan veli bütün siirleri ve nazim hikmet son siirleri diye iki kitap :) okuyacagim. ben siir severdim. ama öyle okumazdim. nadiren gördükçe okurdum :) kitabi kosmadan kurtaramazdin sanirim, dimi? :) burada durmus sanirim. bakalim biz gidene kadar yagmazsa kötü.. :)
tutunamiyoruz
orhan veli "bütün şiirleri" ilk kitabım :) şiiri bana sevdiren şair. sonrası ikinci yeni zaten. kitabı garantiledim. kahvehaneden poşet istedim bi güzel de sardım:) umarım yağmaz :)
Gerekovic
benim de ilk siir kitabim oldu. cunku kararim onu okumakti ilk :) bakalim nasil gelecek bana? didem madak ile uyuyorum gece. iyi geliyor.. bir sezen aksu iki de sertab erener koyuyorum listeye. küçüğüm, vur yüreğim, söz bitti ve ah'lar ağacı. uyku evrem siirde basliyor. ruyalari hatirlamiyorum ama iyi uyudugumu hissediyorum :) umarim yagar. kendime gelirim. yasama sevincim duzelir. madem garantilemissin, seviyorsan yavas yavas yuruyecektin:)
tutunamiyoruz
bence yeni şairler keşfettircek sana orhan veli. ah didem madak. ben de o günden sonra ah'lar ağacından kopamadım bir türlü. bir süre böyle gider sanırım. umarım yağmur durmaz diyeyim öyleyse. bir an önce eve gitmek istedim. artık başka bir yağmurda atacağım kendimi sokaklara:)
tutunamiyoruz
bu arada sultan filmini dün izledim. görmeyeceğini bile bile de konunun geçtiği ilk gönderiye yorum yaptım:)
Gerekovic
ben direkt indirdim o ahlar agaci'ni :) kopamiyor insan.. bakalim kesfettirir buyuk ihtimal. :) durdu yagmur da baslayabilir. evini özledin yani sen. bende de oluyor o. bazen yurda gidip odama gecmek istiyorum hemen.. ben ya benim mesajlarimdan birine girersin ya da mesaj yayinlarsin sanmistim. bekle bakacagim. :)
Gerekovic
okudum ve cevap verdim :)
tutunamiyoruz
burada hiç durmadı yağmur, hâlâ şiddetle yağıyor. aslında evimden çok yatağımı özledim, yorucu bir gün geçirdim biraz :)
Gerekovic
megersem burada da durmamis yeni fark ediyorum 😂 gecirilen gününü bilemem. sorsam ileri mi gitmis olurum :)
tutunamiyoruz
oh ne güzel, tam istediğin gibi. elbette gitmezsin :) aslında pek bir şey de yapmadım. çok geç yatıp erken bir saatte kalktım. direkt yorgun başladım zaten güne. annem pazara gitmiş:) aradı, ona yardım ettim. eve girmemle çıkmam bir oldu. biraz doğupark sahilinde yürüdüm. ordan dolmuşa binip bir arkadasimi ziyaret ettim. sonra yuruyerek eve geçeyim dedim. yağmur bastırdığında dolmuşa ters bir yerdeydim. sonrasını biliyorsun zaten kahvehane falan :) sıkıcıymış di mi:)
Gerekovic
evet tam istediğim gibi. ceketi çıkardım, telefonu çantaya attım ve yurda geldim :d ıslandım :d yok sıkıcı değilmiş. pazar görevlerini bilirim.. sırf annem taşımasın diye tüm yükü alırdım neredeyse.. ne çekiyor bu kollar :) bence güzelmiş günün. ben geç yatıp erken kalktım ama arada 1 saat kadar tekrar uyudum :) dinlenirsin işte şimdi. görünen o ki yine geç uyuyacaksın :)
tutunamiyoruz
ben de şimdi ıslanmak için dışarı çıkıyorum, dinlenmek güzel bir hayal olarak kaldı:) kıramayacağım bir arkadaşım aradı bir yerlere gidelim diye. o bira dedikçe, ben rakı dedim, kazandım da galiba:) akşam ah'lar ağacı hazırda dursun :)
Gerekovic
e yarın da tatil. size afiyet olsun :) tavsiyeler rakı yönünde. sek olanından :) içerken dinlenirsin :) aman hasta olayım demeyin :)
tutunamiyoruz
tavsiyelerine uyacağım :) teşekkür ederim, dikkat et. neticesinde sen de yağmurda yürüdün, ıslandın. gecen güzel olsun :)
Gerekovic
benim tavsiyelerim pek değil o rakı konusunda. ben içmeyenlerdenim :d ederim. olmaz sanırım bana bir şey :) teşekkürler sizin de güzel olsun :)