caykovski
İçinde çok şey barındırır elbet insan. lakin anlatmak derin mevzu. şöyle demişti cahit, insan bastırdığı duygunun esiri olur. öyle olduk be cahit, bastıra bastıra esir olduk, köle olduk. şiir de olmaz artık bizden , olsa olsa iki devrik cümle oluruz kıytırık iki roman da..

Yorumlar

Gerekovic
anlatma. ya da şöyle yap, bakisindan anlayabilecek insanlara anlat bakislarinla. nokta atisi yaparak sorsunlar, öyle anlat. bastirma. böylece de esir olma. sadece onlara degil, hicbir seye esir olma. özgür ol. İlla sizden bir sey olmasina gerek yok, tek basina da bir seyler olur senden.
caykovski
@onumarkamsobee anlatmayarak esir olarak yani şöyle ki kendi duygularına esir olarak dışarıda özgürlüğü yakalayabiliyor insan. farklı bir şekilde ifade edecek olursam anlatarak farklı duyguların esiri olmak yerine anlatmayarak kendi duygularının esiri olmayı seçiyor insan ve kendi kendine esir olmak çok zor bir durum olsa da baskasına esir olmaktan daha cazip geliyor insana.
Gerekovic
ben hem kendi duygularına hem de anlatarak oluşan farklı duyguları esir olmamayı söylüyorum. yani bunu da tercih edebilirsin. neden illa bir şeye esir olasın?
caykovski
@onumarkamsobee cahit'in lafı yere mi düşsün esir olacaksın dediysem esir olmamız lazım. o güzel insan :)
Gerekovic
düşsün. İlla onun dedigine bagli kalmamiz gerekmiyor. onun cümlesine esir oluyorsun işte. hani kendi duygularin? :)
caykovski
@onumarkamsobee eski sevgilimi hatırlattın artık iyi bir cevap yazamıyorum kabullenip susabilirim ancak. yalnız böyle olunca da bir esirlik oldu sanki ama ne önemi var ki..
Gerekovic
hatırlatmam hoş olmamış sanki. esir olmak için yer arıyor gibisin. peki..