thyke
sabahın beşinde 8-10 tane art arda aç karnıma cim biberi turşusunu yemeye neye borçluyum bilmiyorum.ne yaşattın bana be yalan dünya😂😂😂

Yorumlar

bimecnun
sabahın 5 inde acı biber yiyecek kadar cesursan demek ki senin memleket adana yanlış mı düşünüyorum ? :)
thyke
evet yanlış düşünüyosun.ne doğuluyum ne de güney doğuluyum.😂 @bimecnun
bimecnun
ya adana zaten doğu da değil ki yani tamam baya ünlü bi şehir olabilir ama doguda değil da :) ya asıl sorum sana çıkma teklif etsem bu teklifi kabul etmen için ne gerekiyor bu asıl soruydu ? :) orda soramadım :( hani çocuk kariyerden önemlidir paylaşımından sonra bunu merak etmiştim de :) ama ciddi cevaplar istiyorum olur mu ? ama yanlış anlama yani sakıncası varsa bos ver gitsin .
thyke
sosyal hesaplar üzerinden kişi ile böyle bir şey istemiyorum.anneme babama dürüstçe utanmadan olan bir başlangıç istiyorum.gerçekte tanıştığım biri olsun istiyorum.kısacası olabilecek bir şey değil.
@bimecnun
bimecnun
tamam ilk olarak iyi bir şekilde tanışma olacak başka ? mesela bir kişide ne önemlidir sence dış gorunuşmu yoksa karakteri mi ? yani biri gelse sana tanışalımmı dese kabul etmezsin herhalde peki nasıl olmalı. okuduğu bolum ne olmalı mesela onemlimi sence ?
thyke
bunları cevaplamadan önce sana bir sorum var.neden bunları bana soruyorsun? @bimecnun
bimecnun
şöyle düşün bu konularda tecrübesiz birine yardım ediyorsun hem belli mi olur belki bir gün karşılaşırız :)
thyke
karşılaşacağımızı sanmıyorum.sadece yardım maksatlıysa sorun yok.ama bunu sadece benim düşünceme göre davranamazsın.herkes bir değil.okuduğu bölüm önemli değil yeter ki bilinçli olsun.ve bence bir kızdan düşük kariyere sahip olmamalı hemen hemen aynı olmaları iyi olur.dış görünüş önemli ama karakter yoksa hiç bir anlamı kalmaz.dış görünüş iyi olmalıdan kasıt gördüğünde içinin ısınması.bence böyle ama seversen hepsi boş gözün görmez.taki sevgin bitene kadar ozaman o gözünde büyüttüğün insan o kadar da değilmiş dedirtir.
bimecnun
sen hep olumsuz musun niye karşılaşamıyoruz ki ? hım mesela benin dış gorunusum biraz çekingen olduğum için soğuk tipli biriyim ee ne olacak o zaman .bide benim merak ettiğim mesela daha iyi bi kariyerde olmalı demissin ya onu biraz daha acar misin meslek onemlimidir mesela hani okuduğu bölümün önemi yok demissin .
thyke
hep olumsuz felan değilim.tanımadığım biriyle nasıl konuşmamı bekliyorsun.karşılaşma ihtimalimiz %50 ama görsen de tanımayacağına göre. @bimecnun
bimecnun
karşılasacağımızı sanmıyorumdan , karşılaşma ihtimalimiz %50 ihtimale geldik ya ne diycem senle böyle bir iki sene sohbet etsem tanışma şansını da yakalayabilir miyim ? yani doğru da diyon tanımadığın insanla nasıl konuşacan ki hem .
thyke
@bimecnun sende çelişkilisin
bimecnun
olumsuz olmaktansa çelişkili olmak daha iyi . tamam tanışmıyoz peki bu engeli asmak için ne yapabiliriz burada konussak sonra tanışsak olmaz mı ? yani simdi tanımadıgım insanla nasıl konuşmamı bekliyon deyip konusmamazlık yapmazsın herhalde.
thyke
bu türlü şeyler şuan yaşamak istemiyorum.güven duygusu zor olan biriyim.sende benle uğraşarak vakit kaybetme @bimecnun
bimecnun
eğer ki bu vakit kaybının sonunda iyi bir arkadaş kazanacaksam hiç de vakit kaybı olmaz . hem birine hemen guvenmemek iyi birşey yani haklısın ama bu konuşma benle demek değil şöyle yapalım ben başlayayım önce öyle herhangi bi konuda kendim hakkımda anlatayım sende istersen anlatırsın olur mu ?
thyke
buradaki arkadaşlıktan fazlası olmaz.İyi anlat kendini.ama bir şey bekleme @bimecnun
bimecnun
o zaman şöyle diyeyim ocakta su kaynasa sanki ben pişiyorum . bi kuş bi kuşu öldürse sanki ben can cekisiyorum seklinde bi ruh haline sahip beşiktaşlı bi güneyliyim. güneyliden kastım mersin li. okul yurt arasında gidip gelenlerden ibaret bi üniversite hayatına sahibim öyle iste varsa soru soru ala bilirim .yani sen sor ben cevaplayayım istersen .
thyke
kendim hakkımda anlatayım dedin bende anlat dedim.merak ettiğim bir şey yok. @bimecnun
bimecnun
dogru diyon ya ne bilim soracagın bi şey olur diye dedim . o zaman şöyle devam edetim esela ön yargıdan nefret ederim . tamam bi insan hakkında az buçuk tahminde bulunurum ama bu ona karşı davranış olarak bi tutum olarak dönmez herkes aynı sevyeden baslar bende . üstten bakan insalardanda nefret ediyom biliyon mu hani su enaniyet sahibi insanlar varya niye enabiyet sahibi olur ki insan mütevazılık varken .
bimecnun
hani şu insanları kandırıpta kendini akıllı zannederler var ya acaba kendilerini ölümsüz felan mı zannediyor niye insanların temiz duygularını kullanıyorlar ki hic anlamam mesela onları . ha bide sırf gücü yettiği için insanlara zulmedenler yok mu hah onları da baya bi dovesim geliyor .ya adam karısını dövmüş mesela niye e kadının gücü yetmiyor abi gel sen benim karşıma gel erkeksin madem ben ni döv deyip bi güzel o adamı linç edesim geliyor . ya haberleri izlerken arada kufrediyorum maalesef boyle birisiyim iste . o değilde ya diziler de bazı şeyleri çok iyi canlandırıyorlar mesela isimsizlerde mİt tırlarını durduruyorlar abi çok iyi canlandırmışlar orada da baya bi kızmıştım .
bimecnun
al iste yine şehit insanın içi parçalanıyor. bazı zamanlar sanada oluyor mu bilmiyorum ama bu ülke için gerçekten bi şey yapmak istiyorum ama simdilik elimden ne gelir ki anca adam akıllı okulu bitimeli .ya bazen kendimi hic bi şeye yaramaz gibi hissediyorum .
thyke
İnşallah bu vatan uğruna şehit düşerim.öyle hızlı geçiyor ki zaman seni de yanına katıp götürüyor.eninde sonunda toprak olacaksam, en şanlısından neden olmak istemeyim.tabi ailelerine sabır versin allahım.gerçekten geride kalanlar için zor.dizi izlemiyorum daha doğrusu tv.gerçi bayadır film de izlemiyorum.bu yüzden de o dediğin dizi hakkında yorum yapamayacağım.bende kibirli, kaba, cimri insanları sevmem ama en sevmediğim katlanamadığım ne biliyor musun?yediği kaba tüküren, iki yüzlü, nankör insanlar.niye mi en azından diğerleri mert neyse o ya bu son dediklerim...söz bile bulamadım. @bimecnun
bimecnun
onları anlatacak kelime yok . yediği kaba tükürene ne yapabilirsin ki. neyse ve ayrıca zamanda geçip gidiyor önemli olan zaman la birlikte anılar da gitmesin unutulmasın acılar ki tekrarları yaşanmasın onlemleri alınsın . zaman dan açıl mışken konu gerçekten zaman hızla geçiyor sen koşmaktan yoruluyorsun ama zamana yinede yetisemiyorsun . yani bana günler çok kısa geliyor .mesela daha dün gibi hatırlıyorum üniversiteye başladıgımı aha bitmesine bi sene kaldı.en çok ta neden korkuyorum biliyormusun karanlıktan felan korkarlar ya ben yalnızlıktan korkuyorum . en korkuncunda o.
thyke
hep yalnız kaldın da mı yoksa hiç yalnız kamadın da mı korkunç? @bimecnun
bimecnun
yalnızlığın soğukluğunu biliyorum o yüzden . ailem yanımda idi yoksa onların hakkı ödenmez de ya mesela sahile gidiyorsun baya dertlisin anlatacak kimsen yok hadi tamam şimdilerde oda yok olabilir ama ya hic olmazsa hadi şimdilerde denize anlatıyon derdini ya ilerde böyle dertlesecegin hadi bi şey yapalım dediğin de birlikte bisey yapabilecegin senin le sırf sen olduğun biri takılmazsa ne olcak . böyle bi şey iste yalnızlık .
bimecnun
bu arada şimdiden doğum günün kutlu olsun .tüm istediklerinin olması mümkünmü bilmem ama umarım sevdiklerinle birlikte daha nice mutlu senelerin olur .
thyke
sağol seninde sevdiklerinle mutlu senelerin olsun.benim ise en korktuğum sevmediğim insanların hıncını nazımı geçirdiğim sevdiğim insanlardan çıkartmak.bir kalbi yıkınca onu tamir etmek kolay olmuyor. @bimecnun
bimecnun
doğru diyorsun heleki kalp kazanmanın zor olduğunu da hesaba katarsak kalp kırıldımı tamiri zor oluyor . sahil zaten güzelken bütler yaklaşınca daha bi güzel gözükmeye başladı biliyor musun :) neyse umarım seninde bütün yoktur . ne oluyor biliyor musun insan gelecek kaygısıyla anı kaçırıyor yani ben oyleyim galiba üniversite bitiyor ama üniversitenin güzelliklerini doya doya yaşadımmı üniversiteli olmanın hakkını verdimmi bilemiyorum yine de elimden geleni yaptım . yani son senem var ama dur bakalım daha ne yapabilecegiz .
thyke
benim de bütler var.gelecek kaygısı stres yapar ama en azından amaçsız insan yapmaz.her güzellik için bir zorluk gerekir yoksa o güzelliğin bir değeri kalmazdı. @bimecnun
bimecnun
tamam her güzellik için bir zorluk gerekir ona eyvallah da .ya zorluğun sonunda o güzelliğe kavuşamassak beni o düşündürüyor :) umarım veririsin tüm bütlerini gerçekten insan başına gelince daha iyi anlıyor bazı şeyleri .
thyke
ne gibi çok mu sıkıntılı derslerin @bimecnun
bimecnun
yani dersler sıkıntılı sadece dersler için değil ki hayatta herşey için bu boyle önce zorluk oluyor. ama her zorluğun sonunda güzellik olmuyor hani en iyiside sartlamamak lazım kendini . yoksa hayal kırıklıklarıda daha fazla oluyor . bu arada başka hastaneye de git bu hayatta doktorlara pek güvenme başka hastanede de baktır kendine .ayrıca geçmiş olsun .inşallah hiç bi şeyin yoktur.
thyke
sağol inşallah.en iyisine şartlamamak konusunda haklısın çünkü insanın öyle hayal gücü geniş ki sonra zaten ne çıkarsa çıksın beğenmesi zor oluyor. @bimecnun
bimecnun
yani her insan için gecerlimidir bilmiyorum ama doğru diyorsun belki de daha iyi olacak şeyler bu hayatta ilerdedir .mesela çalışanın hakkı elbet verilir diyorlar ya o kadar sınavlara çalışıp düşük aldığım oluyor peki hata nerde , umudumu kaybedince daha da kötüye gidecek.
thyke
tabi umudu kaybedince her şey anlamını bir bir yitirir.bizi ayakta tutan en büyük etkenlerden.bazı hocalar sırf egolarını tatmin etmek için umutlarımızı yitirecek noktaya getiriyor. @bimecnun
bimecnun
ve yapacak pek biseyimiz olmuyor . bu arada ben bu aksam gidiyorum mersine .bitti bütüm umarım sende biter gidersin memleketine . bu arada umut demisken arada okulda gördüğüm bi kız var ama tekrardan gore bilir miyim bilmiyorum hem.gorsemde sevgilisi vardır ne bileyim .neyse ya .umut demisken umut olması için birazda sans olması gerekir .
thyke
denemeden şansının olup olmadığını bilemezsin.bence seneye yine gorürsen dene belki de sevgilisi felan yoktur.çok mesele yapma bu işleri allah her insanı çift yaratmış yani senin eşin bir yerde bekliyordur.sabret hayırlı zamanda çıkar.bitiyor benimde bütlerim ama inşallah geçebilirim, sende geçmişsindir umarım.burada hayırlı yolcuklar desem geç oldu sanırım. @bimecnun
bimecnun
yok sabah 5:54 mesajı kontrol ediyim dedim :) aynen inşallah gecmisizdir dersleri . doğru diyorsun çift yaratılmış insanlarda merak ediyorum mesela acaba nasıl birisi simdi nerde ne yapıyor kimdir . ne bileyim önceden de hep ya üniversitede okuycaz nasıl okuruz felan diye hayal kurardık bak üniversite bitecek . zaman geçiyor önemli olan nasıl geçtiği o yüzden bütlerin bitince bol bol eğlenerek geçir olur mu tabi kide sevdiklerinle birlikte .insan bazı şeylerin kıymetini büyüyünce daha iyi anlıyor belkide anladığı için büyük birisi oluyor
thyke
bence bunu herkes merak ediyordur.yani seninde merak etmen normal.ama o kızdan hoşlanmış ve seneyede görürsen açıl bakalım ne olacak.bir bütten kalmisim, diğerini bekliyorum.çok kotu oldu bu neyse artik hayırlisiyla seneye kalmam inşallah.bende yarin öğlen evine gidiyorum.sende hasret gidermişsindir.
bimecnun
aynen hasret giderdim :) o zaman sanada iyi yolculuklar yolun acık olsun . hım öğlen çıktığına gore yola yolun yakın olmalı samsuna yakın biyerde evin ankara olabilir belkide neyse . ya valizim var gel yardım et diye önce onları tası sonra giderdim :) neyse umarım gecersin seneye kalması kotu olmuş ama belki seneye aa ile verirsin . hem daha iyi olur. ya açılmak sorun benim için yani düşünüyorum kızı tanımıyom görecem yanına gidecem ne diycem ki yanlış anlarsan . mesela sen tanımadığın biri senle tanışmak isterse nasıl bi yol izelemesini isterdim yani onerirdin ?
thyke
hmm ankara demek yok tutmadı ama yaklaştı.İnşallah seneye aa ile geçerim.kıza gelince bak tabiki yanına direk gidersen red alman olası.önce sende sadece dış görünüşüyle yargılama hemde kızın karşısına geçtiğinde kıza iki kelime edebilmek için önce gözlemle.hem sevgilisi var mı yok mu bunu anlarsın hemde yoksa biraz bilgi toplarsın.biraz soruştur sana uygun birimi.sonra karşısına geçtiğinde neyinden değilde nelerden etkilendin (konuşması, ahlakı,davranışı vs.) söylersin.bence uzun süre birinin takibine aldığını öğrenince hoşuna gidip etkilenme olasılığı yüksek.biz kızlar( en azından ben )beni görüp direk açılan kişiye karşı düşüncem şöyle oluyor.hmm belki başka kızda olabilirdi bak şimdi reddersem başka kızada bu kadar kolay açılabilir.ve kesinlikle kendin ol eğer reddetse seni redettsin, kabul ederse başka kişiliği değil seni kabul etsin @bimecnun
bimecnun
peki madem kendim olmaya gayret edecem . ayrıca dediklerin içinde sağol baya fikir verdim ama bak aklıma takılan bocaladığım yer olursa tatil için yine basvururum haberin olsun . su an adana da yım staj yerinde bi gün durdum evde ya bitsede su staj eve gitsem . öyle işte sen ne yapıyorsun . bu arada staj döneminde beni yalnız bırakmazsan sevinirim :))
thyke
İyi bir arkadaş olarak burdayım.ne stajı böyle tatilde de rahat bırakmıyor.hangi bölümdesin ki? @bimecnun
bimecnun
taktik için başvururum olacaktı o yanlış yazmışşım :) staj yaz donemi stajı mecburi bölüm elektrik elektronik mühendisliği senin bölüm ne ? ayrıca çok tesekkur ediyorum burada olacağın için ya ben biraz geç yazdım staj git gel bayaa yorgundum yazamadım kusuruma bakma bundan sonra daha erken yazmaya calışcam . bide son olarak bayram temizliğinde allah kolaylık versin :))
thyke
resim öğretmenliğindeyim.ayrıca bu bir kusur değil, geçmiş olsun.sağol inşallah temizlik kolay gelir.birde rica ederim @bimecnun
bimecnun
evet bu günde staj da bitti .tabiki yeni şeyler öğrendim . resim öğretmenliği ha yani ressam ôylemi . ya adana yanıyor ama sizin orda hava nasıl ya bi şehir nasıl bu kadar sıcak olabilir ki neyse.
thyke
bizim burada sıcak ama ben sabah 5-7 arası çıkarsam çıkıyorum.temizlik felan baya susatıyor, dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum.adana'ya annemler bir defasında gitmişler de ora ayrı bir sıcakmış.evinde klima ya da vantilatör bulunmayan ev olmazmış.olmazsa durulmazmış.sana da kolay gelsin işin zor.
@bimecnun
bimecnun
öyle mış lar la mişlerle anlatmişsın ki masal anlatımı gibi olmuş hani :)) aynen sıcak ama bi şekilde allah kolaylık veriyor burdakilere .temizlik derken her gün yapmıyorsun heralde temizliği yoksa her gün mü yapıyorsun .
thyke
öyle mi olmuş?güney doğudan antep çok sıcak orayı biliyorumda, adana'yı bilmeyince -mış'lı, -miş'li oluyor.temizlikte hemen hemen hergün. @bimecnun
bimecnun
hım anladım. ya mış lı mis li anlatınca hoşuma gitmişti ondan söyledim .tabi bilmeyince öyle olur .ya hemen hemen her gün temizlik ha peki ne zaman tatil .bu gün mersine geldim eve anne mi aradım bak ben adanadan çıktım geliyorum diye.kardeşim anneme demesin mi abim gelmiyor muş diye.annemde inan mış eve bi geldim annem diyo hani sen gelmiycektin .kardeşim saka yapmış güya. cefasını biz cekiyoruz iftara geç kalınca atıştırma yaptım neyse .
thyke
niye geç kaldım ki?yalnız kardeşin iyi tuzak kurmuş. @bimecnun
bimecnun
geç kaldım çünkü adanadan çıktım otobüslere bin ondan in trene bin biraz geç kaldım öyle ondan geç kaldım yani yol uzun sürdü.
thyke
staj bitti mi? @bimecnun
bimecnun
yok daha bitmedi sadece hafta sonu yoktu bende eve geldim . ama bitcek ben inanıyorum .
bimecnun
sen ne yapıyorsun .nasıl geçiyor günün .temizlik ten başka herhalde bayram hazırlığı baslamıştır.baklava ya bayılıyorum biliyor musun tatlıyı seviyorum ama tatlı yapan hele ki baklava yapan kadına hayranım ya helal olsun ona :)) ya yine geldim adana ya allah tan sıcak değil .mühendis olmak için önce isi olmak lazım önce herşeyi öğrenmek lazım gerisi kolay .o yüzden simdi isciyim .
thyke
her kadın gibi bizlerinde annesi baklava yapıp sarma sarıyor.biz kızlarda yardım ediyoruz.sonuçta geri sayım başladı.İşçi olmakta tabi şart.kardeşinden biliyorum. @bimecnun
bimecnun
kardeşim den biliyorum derken o da mı mühendislik okuyor ?
thyke
lise olarak harita okudu.mühendislik istiyor.staj yaptı.sizin orada harita mühendisliği hakkında bilgi verebilir misin? @bimecnun
bimecnun
bizim orada derken ondokuz mayısta ise bazı hocaların sıkıntılı olduğunu duydum ama bitiriyorlar yinede çok sıkıntı olmuyor .4 senede bitiyor .ama çalışması lazım.haritada okuyan arkadaşlar var calışıyom derslerim iyi diyen var . hani özellikle öğrenmek istediği bi konu varsa sorsun ben arkadaşa arayıp sorayım.
thyke
genel olarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteriz.omü yü kazanmak zor mu?harita'nın da dalları felan var mı yada öyle bir şey varmı?bir kız için uygunluğu nedir?ne gibi artı ve eksi yönleri var?yardımcı olduğun için teşekkür ederim. @bimecnun
bimecnun
anladım ben aksama eve gececem arkadaşa uygun olunca sorayım söyleyeyim olur mu ?
bimecnun
ben arkadaşla yeni konuştum bu gün bölüm zor mu evet okulda zor dedi yani omü için peki kız içi uygun mu harita çokta uygun degil dedi sonuçta saha da çalısacak hani mezun olunca kendi şirketini kursa iş verirler mi o bilinmez özel şirkette çalışsa da fazla para vermezler dedi hocaları omude hocalar biraz gıcık dedi artısı olarak bende de bölümü seviyom dedi eger oda severse tamam ama bi bayan için daha rahat calışacagı alanlar varken neden harita mühendisliği orasıda var bölümleri var mı onu soramadım :d
thyke
bunları kardeşime aktarıcam çok sağol😊