Hissiz
ne garip. önceden kendisi için endişelendimiz, huzuru mutluluğu yerinde mi bir sıkıntısı var mı diye takip ettiğimiz insanları acaba yaşattığını yaşıyor mu diye takip eder olduk. gerçekten garip. eskiden mutlu olmasını kendimden çok isterdim. o mutlu olsun da kiminle olursa olsun. ama şimdi tiksiniyorum kendisinden. böyle nefret eşliğinde. sürünsün. ne eksik ne fazla, yaşattığı hissettirdiği herşeyi yaşasın ve hissetsin. canı her yandığında aklına geleyim. ben o yaptıklarından sonra hiç mutlu olamadım o da olamasin. en sevdiğinden çeksin inşallah. şimdi benim bir insanın hayatının mahvolmasini istemem mi daha kötü yoksa bugüne kadar kimseyi isteyerek üzmemiş, kimseye bir fesatlığı dokunmamış birinin bu raddeye getirilmesi mi.

Yorumlar

anonimuser789
bir başkasının mutsuzluğundan mutluluk çıkarmak bu. hiç de iyi bir insanın dileği değil.
mihrimah🤘
biz uzaktan seviyoruz üstüne alınirda yük olur diye.😒
kimseye beddua etmeyin kötü gününü beklemeyin.

herkesin yükü zaten öyle ağırdır ki, sizin belki o hafif gamsız dediğiniz insanların yükü sizin omzunuza düsse altında kalirsinız,
ne yaşarsan yaşa başına gelen herseyden kendin sorumlusun.
anonimuser236
yeterince acı çekmiş, haksızlığa uğramış insanın içinde bulunduğu durumu anlatmışsın. +1liyorum
Hissiz
@odin yaşattığını yaşadığında mutlu olacağım diye birşey demedim. ayrıca "toprak alsın onu" raddesinde de değilim en azından. @mihri_mah insanlara sinanmadigi acı üzerinden konuşması kolay gelir. İlahi adalet diye birşey var. ben hâlâ arkasındayım dediklerimin. yaşadıklarımı hakedecek hiçbir şey yapmadığım halde hayatımı mahvetti. ayrıca yaşattığı kadarını yaşasın dedim bu bedduaya girmez. ne yani yanına mı kalsın şerefsizligi.
anonimuser789
birilerinin size verdiği mutluluk yerini mutsuzluğa bırakınca nefret neden? mutlu olurken ondan iyisi yoktu, mutsuz edince de ondan şerefsizi yok negzel kendiniz dışında birilerini suçlamak. herkes kendi kaderinin demircisidir. @mihrimah haklı.
Hissiz
@odin yerini mutsuzluğa nasıl bıraktığının hicbir önemi yok mu? benim bir daha mutlu olma ihtimalimi de aldı elimden. bir daha başka birini sevebilme, güvenebilme ihtimalimi aldı. İnsanları kullanmak onları aptal yerine koymanın hiç bir savunması olamaz. siz neden böyle şerefsizlerin arkasında durma ihtiyacı hissediyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. mevzuyu bilmeden beni nasıl yargılayabildiğinizi, 'iyi bir insan değil' olarak ilan ettiğinizi anlamadığım gibi.
anonimuser236
her insanın olduğu kadar acı çektiğim veya haksızlığa uğradığım oldu. İki kişi hariç hiç birinde bu kadar etkilenmedim. İkisi de hayatımda kalıcı hasar bıraktı çünkü. biri kendi kanımdan diğeri de kanımdan öte canımdı. ne kadar kötüyüm değil mi? ama bir de dağın görünmeyen yüzü var. bunlardan biri adam öldürme diğeri de kendi canına kıyma gibi fikirleri soktular hayatıma. beddua etmek veya hakkı helal etmemek en çok kişinin kendi canını yakan durum. bu raddeye tabiki de kendi yaptığımız yanlış seçimlerle geldik (hepsi olmasa da) de kimseye şerefsizlik yapma hakkı vermez bu. kötülükse kötülük ikisi için de iyi dileklerim olmayacak. sadece yaşattıklarını anlamalarını istiyorum.
Hissiz
@trinity çok güzel ifade etmişsin. dediğim gibi yaşamayana konusmasi kolay geliyor. özellikle beddua ve hak helal etmeme kısmına katılıyorum. elimizden bir şey gelmiyor ilahi güce sığınıyoruz. oysa bizim canimizin yakılıp yakılması onların elinde olan bi durumdu. en çok da bu koyuyor ya insana. hiçbir şey öfkeni geçirmiyor. kırgınlığın, kızgınlığın ilk günkü sıcaklığından taviz vermiyor.
anonimuser236
@hissiz yok belki de daha kötüsünü yaşayıp böyle konuşanlar vardır da işte bu anlayışlı konuşmaları başka yerlerde gösteremiyorlar. her insanın yaşadığı ve üzerinde bıraktığı etki farklı işte. bir ayda aşık olup yıllarca acısını çekeni de gördüm, yıllarca sevgili olup birden unutanı da. hayatta düzelmeyecek şeyler oluyor ne yazık ki. daha 20 yaşındayım şimdiden geleceğe dair en ufak bir umut bir planım yok. düşündükçe çıkılmıyor içinden kendini uzaklaştır bu düşüncelerden. nefretini körelt kendine dön. kendini oyalayacak bir şeyler bul. İnanır mısın deli gibi kaneviçe işliyorum ahahah. düzgün bir ailen varsa onlara sarıl yoksa da başkalarını ailen yap. bir arkadaşım var aile yerine koyduğum o kadar işte. hayatı anlamlı kılan acılar bunlar yapacak bişey yok.
anonimuser789
yanlış anlama, acılarımızı yarıştırmak değil amacım. İnan dahasını yaşadım dokuz yılım ihanetle bitti. buna rağmen sana bu yorumları yapıyorum. eline bir şey geçmez. mutluluğu mutsuzluğu seni ilgilendirmemeli, yoluna devam etmelisin. İyisiyle kötüsüyle kabul. sadece kötüsünü görerek değil.
mihrimah🤘
dediğiniz gibi kimse sınanmadığı imtihan hakkında büyük laflar etmemeli.
zira başa gelen aynı şey olsa dahi herkeste etkisi aynı olmaz.
ilahi adalet er yada geç ama mutlak tecelli eder.
lakin diyorum ki bizim imtihanımızda ilahi adaletin tecelisi, başkasının imtihanıda.
İlahi adaletin tecellisi için bir istek şikayet gerekliliği yoktur.
beklemeyede luzum yoktur.
kendi teslimiyetimizi geçiktirmemeliyiz ki ilahi adaleti hissedebilelim.
Hissiz
@odin o zaman dürüst ol. İhanete uğradıktan sonra yani bunu öğrendikten sonra sakinliğini koruyabildin mi? böyle pozitif yaklasabildin mi? İyiliği de kötülüğü de kendisinde kalsın orası ayrı. zaten herşeyiyle hayatımdan çıkardım. onun yüzünden tüm duzenim yaşadığım şehire kadar değişti. ne olursa olsun kimsenin kimseyi bu kadar yıpratmaya hakkı yok. kendim ettim kendim buldum olayı varsa ilahi adalet diye de bir olay var. umarım zaman aşımı olmaz. senin adına sevindim ama bu kadar rahat konuşabildiğine göre arkanda birakmissin ne güzel
Hissiz
@trinity yaşıt sayılırız. ben yapamadım. çareyi gitmekte buldum. bazen unutur gibi oluyorum ama sonra yeniden aklıma geliyor. tüm pisliğiyle. ondan da kendimden de nefret ediyorum. ve nefretim asla geçmiycek maalesef. sürünsün istiyorum ama süründüğünü görmek bile beni rahat ettirmez onu da biliyorum. yani kısacası bir daha iyi hissetmeyecegim. ama sen ümidini kaybetme en azından inancın var. güçlü durmaya devam edersin umarım :)
anonimuser789
evet sakinliğimi korudum, bugün bile halen koruyorum. koruyabilmek için de yardım aldım.

https://omudedikodu.com/Sozluk/depresyondan-cikma-...

burada başımdan geçenlerden ziyade nasıl çıkış yolu izlediğim var.

o gün kalbim kırılmadı sadece, geleceğim geçmişim neyim varsa hepsi gitti. geçmişimizdeki tüm o güzel anlar da gitti. o saatten sonra ne yapılabilir? ölüp gitse ne fark eder? birisi onu aldatsa? benden giden hiçbir şeyi geri getirir mi? ben senin için söylüyorum sana bunu yapan zerre umrumda değil. onun başına ne gelirse gelsin sen yaşadıklarına sahip çık, yoksa yıpranırsın. bir de benim yaşadığımı da o da yaşasın muhabbetini ben şuna benzetiyorum.

yahudiye sormuşlar, kendin için ne dilersen komşum için iki katını vereceğiz diye, yahudi de tek gözümü çıkart demiş. bu da o hesap yani.

iyiysen bir insanın ne olursa olsun kötülüğüne razı gelemezsin. tanımadığın bir insanın bile zarar görmesi seni incitmiyorsa bir şey diyemem, ayrıca bu zamanında bir şeyler paylaştığın insansa?

bence sen şuanda öfke dönemindesin. kabullenme evresinde her şey yoluna girecek.
anonimuser236
şöyle düşün en azından şehir değiştirdiğinde bir şeylerden uzaklaşmışsın. dünyanın öbür ucuna gitsen de değişmeyecek şeyler var, aile gibi. yaşanılana saygıymış! hayatımda yaşadığım en güzel anlara, en değerli anlara aklına gelebilecek en çirkin sıfatlar konuldu. ben başkasını seven bir adama aşık oldum. onu nasıl sevdiğini, nasıl özlediğini, yaşadıkları güzel anları defalarca dinledim, okudum, okuyorum da. güçlü durmak zorundayım çünkü kendimizden başka kimsenin s*kinde değiliz. seninle bi sigara dönmek isterdim de ben sigarayı bıraktım ahahah. zamanla küllenir acımız da yaşadıklarımız değişmez tabiki. her şeyin hayırlısı
Hissiz
@odin bilgilendirdigin için teşekkür ederim. ve katılıyorum. sanırım dediğin gibi öfke dönemimdeyim. atlatabilecegimi sanmıyorum ama umarım haklı çıkarsın :) @trinity ben kendimin de umrunda değilim ki. ayrıca tesadüfe bak. ben de bırakmıştım yeniden başladım 😂 küllene küllene tükendik orası ayrı 😂o değil de şaka maka sinirlendiğim zaman ciddi ciddi gülüyorum 😂 inşallah son olarak aklımı da almaz benden şerefsiz şahsiyet 😂 bu arada sende kendimi gördüm sanırım. hepimiz aynı safliktan kaybediyoruz. b.k var da dinliyoruz elalemin kızına duyulan aşkı 😂 neyse en azından çeyizini hazırlıyorsun. tüm bunları atlattığında çok işine yarayacak :)