imaginary
kafka kafka dediler merak edip alıp okudum (pardon okumaya çalıştım) bu zamana kadar okuduğum en vasat yazar(tam olarak yazar da sayılmaz çünkü; max brod adlı arkadaşı kitaplarını tamamlayarak basıma vermiştir) gerçekten bu yazarı okuyup beğenenler var mı ? bi aydınlatın benii ?!

Yorumlar

Zeze
dönüşüm kitabını can yayınevinden okumuştum, beğenmiştim. dava beni öldürdü okurken açıkçası. sıkılarak uzun zamanda okuyabildim. bu kitapları okumadım ama belki yayınevinin çevirisi kötüdür. bunları da birgün okursam daha iyi yorum yapabilirim 🙏🏻
Nyks🌙
dava, şato ve dönüşüm'ü okudum, milena'ya mektupları başında bıraktım. kendime göre çıkardığım sonuçlar var ama (kafka'yı) anlamak için baya çaba ve sabır gerekiyor açıkçası :d ben sadece okuyup bıraktım, üzerinde tartışmadım kimseyle.
imaginary
@nyks sadece diğer fikirleri merak ettim neden bu kadar paylaşılıyor ve göz önüne sürülüyor anlam veremedim o yüzden buraya da bi yazayım dedim yorum için teşekkürler.

imaginary
@zeze bence okuma tavsiye etmem kdjfksdhfo onun yerine quantum fiziği oku daha yararlı olabilir :d
paranoiddd
ekspresyonizmin başlıca temsilcisi olan kafka hiç yazar olmak gayesi taşımamıştır. vasiyet olarak arkadaşına bütün yazdıklarını yakmasını istemiş arkadaşı buna uymayarak yayımlamıştır ama bir ekleme yapmamıştır. kafka dünyadan kendini soyutlayan biri ve bütün kitaplarında bunun etkisi var bu yüzden sizi sıkmış olabilir. asla vasat bir yazar değildir. milenaya mektuplar zaten mektup derlemesi yani edebi değer beklemek saçma. aforizmalarını okumak bile onun ne kadar iyi bir yazar ve gözlemci olduğunun kanıtı.
paranoiddd
@imaginary daha kafka nın iç dünyasını anlayamayan biri quantum fiziği mi öneriyor dgshgs baya komik geldi keşke okuyunca anlaşılabilse quantum fiziği..
Zeze
milena’ya mektupları okumama sebebim, kafka’nın milena’ya mektup yazarken başka kadınlara da yazmasıydı. samimi gelmemişti o yüzden. ama önyargılı olmamalıyım bence, okumak istiyorum artık.
paranoiddd
@zeze bu konuda hak veriyorum sana, sonunu okuyunca şok olacaksın sjsjsh
Zeze
merak ettim bak 🤭 paranoiddd
Nyks🌙
yalnızlık bir uçurumdur'u sıkılmadan okuyabilirsin bak :)
imaginary
@paranoiddd inan bana quantum fiziğini okuyup anlamaya çalışırken kafkada ki kadar zorlanmadim. yorumunda ki quantum fiziği göndermeni de küçümser bi yargılama olarak algiladim ancak ben kimseyi kucumsemem bilakis yaptigin ve ciddiye alip yorum yaptigin icin tesekkur ederim. bana gore kafka kucukken maruz kaldigi bi baski sonucu ice kapanik cekingen bi bireyin ürkek dunyasindan kesitlerini kitaplarinda bolca sunmuş yasadigi travmaları atlatamayıp kendini soyutlamakla kalmış. sen kafkayı okuyup anlamışsın(!) quantum fiziğinde zorlanıyor olamassınya ??
paranoiddd
@imaginary ne quantum fiziğini ne de seni küçümsedim. olay şu gerçekten iki kitabını okuduğun bir yazara vasat diyorsun ki bu da küçümsemek oluyor.. böylece kendi söylediğini çürütmüş oluyorsun. farkettiysen ilk yorumum gayet olumluydu (vasat demene rağmen) daha sonra birine alaycı bir ifadeyle quantum fiziğini önermen çok saçma geldi o yüzden yarı ciddi yarı lakayt bu yorumu yaptım. ha bu arada o ünlem fazla olmuş ben kafkayı okuyup anladım istersen anlatırım sen de bana fizik anlat ne dersin?
imaginary
@paranoiddd alaycı değil tam quantum fiziği araştırırken yapılmış bi öneriydi modern dünyanın anlaşılmasında ki yapı taşlarını oluşturan bi sürü teoriler var :) teklifin makul,adil bir anlaşmaya benziyor 👌