and he lived happily ever after

iddiaya göre ilahiyatçı bazı arkadaşlar böyle broşürler dağıtmış. noel ve yılbaşının iki farklı şey olduğunu açıklamaya çalışmaktan milletin dilinde tüy bitti bunu geçiyorum tabiki. lakin görsellere bir bakın. birinde noel baba pkk, deaş gibi örgütleri besliyor; diğerinde insanların üzerine jetle bomba bırakıyor. ne bu abi? resmen nefret aşılamak bu. hristiyanlar ve müslümanlar barış içinde yaşayamaz, hristiyanlar hep bizim kötülüğümüzü istiyorlar, bizi öldürüyorlar, ama biz öyle miyiz onlar bize füze biz onlara gül atıyoruz, biz çok iyiyiz onlar eğk mi demeye çalışıyorsunuz bunun amacı nedir? neden bu düşmanlık? her daim barış abi, her daim. mümkün olduğu sürece barış, hoşgörü, sevgiye yönelmeliyiz. amacımız bu olmalı. bir eylemin yapılmaması gerektiğini düşünüyorsanız daha az agresif yollar seçmelisiniz ve argümanlarınızı ona göre organize etmelisiniz, böyle saldırgan yollarla olmaz.

Yorumlar

mihrimah🤘
"hazır ahlaki ve siyasi çözümler takdim eden veya zorla kabul ettiren öğretiler kültür açısından barbarcadır.bu tür şeyler serbest şahsiyetler değil teba yetiştirir. .
"kitle külturü denilen şey?
her külturün fert şahsiyet bir daha eşi bulunmayan ferdiyet olarak insandır.
kitle kültürünün öznesi topluluk kitle veya " insan kitle" dir.
İnsanın ruhu kitlenin sadece ihtiyaçları vardır.onun için her kültür insanın yücelmesi mükemmellesmesi,
kitle kültürü ise ihtiyaçların tatmini demektir.
kültür ferdilesmeyi hedef alıyor'kitle külturu'ise ters istikamete manevi yeknesaklığa çekiyor. bu noktada kitle kültürü ahlaktan ve hatta külturden ayrılıyor.
kitle külturü öğretir egiitmez.
manevi kıymetlerin seri halinde imalatıyla kopyalarla zefk ve değerden yoksun ürünlerle ferdiyete karşı ilgisizliği ile o kişiliksizleşmeye götürür.
asıl külturden farklı olarak"kitle kültürü " yeknesaklığa temayüluyle insan hürriyetini daraltır.
çünkü hürriyet yeksenaklığa karşı koymak demektir (horkheimer).

yaygın yanlışlıklardan biride "kitle kültüru ile milli külturün birbirine karıştrılmasıdır ki bu milli kültür için bir haksızliktır.
kitle külturünden farklı olarak milli kültür orjinal, faal bilavasıtadır.
bunlar ancak şehir hayatı mahsulüdür.ayinler oyunlar türküler koyün ve kabilenin müşterek malıdır. "

doğu batıı arasında islam/ kitle kültürü denilen şey.
bugün bu kitabı okuyordum konu üzerine bu kısmın tahlili hoş oldu ;)
bence asıl mesele
milli kültür ve kitle külturünu iyi anlamak ayrımını iyi yapabilmek ve doğru politika öğreti yayınlamak gerekir.
aliyanin dediği gibi.
and he lived happily ever after
hızla gelişen, sınırların kalkmakta olduğu, dünyanın bir ucuyla anında iletişim kurabildiğin, elinin altında muazzam miktarda bilgiye ulaşabilmeni sağlayan araç gereçlerin olduğu bir çağda birbirini görüp duyan konuşan iletişim kuran insanların birbirlerine hiçbir şey katmamasının imkanı olabilir mi? olamaz. sürekli bir değişim içerisindeyiz, bu bir gerçek, bunun önünde duramayız. alternatif sunamadığımız sürece ancak ve ancak buna sadece yön vermeye çalışabiliriz.
Ailenizin Gayriresmi Doctoru
millet ne cigaralar içiyor be.
bunlar yakında yılbaşında mekanlar kapatılsın da der.
şöyle bir broşür bana gelse, buruşturur eline veririm. atmam ama. ayet var.
bir kere de çocuk istismarı, kul hakkı yemek, hırsızlık ile ilgili broşür dağıtın da görelim be kardeşim.
gerçi bu ülkede hırsızlık ile ilgili hutbede, yolsuzluk lafsı eden imamlar ya ceza aldı, ya da görevden alındı.
madem bazı şeyler için bir kereden bir şey olmaz edebiyatı var; yılfa bir gün içmekten de bişe olmaz
Alt55
öncelikle bilgisiz söz söz değildir diyerek araştırma yapıp geldim bir ilahiyatçı olarak yorumlamak istiyorum. birincisi noel ile yılbaşı birbirinden ayrı şeylerdir. noel, her yıl 25 aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı hristiyan bayramıdır. kutlamalar 24 aralık'ta noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 aralık akşamına kadar devam eder. yılbaşı'na gelince neden tatil olduğu hakkında bir fikrim yok ama insanlar bunu kutlayabilir ama kutlama şekli bu noelcilerle aynı oldu mu o zaman problem çıkıyor. çam ağaçlarıyla ne olduğu belirsiz bi adamın kılığına girerek, içerek yalnış şeyler ederek değil. yani kısaca o günü kutlamak değilde onlar gibi kutlamak bence kesinlikle doğru değil. afişe gelince haklı yanları var iyi niyetle yapılmış ama dediğin gibi sert ve son olarak batı yada hristiyan yahudi kim olursa müslümanlara olan bakış açıları dedikleri kadar var ki ayriyetten ırkçı olarak türklerde bir önyargıları var. genelleme yapmak istemiyorum istisnalar elbet var. son yorumu yapan arkadaşa da diyecek birşeyim yok gerek de yok.
and he lived happily ever after
@kbat hocam bunun 'kesinlikle' yanlış olan tarafı ne anlamadım? birilerine benzemenin (?) nesi yanlış? birçok teknolojik icadın mucidi de hristiyanlar yahudiler, onlar kullanıyor diye biz kullanmayalım mı mesela? 100 yıl önce evde otururken amerika'daki akrabanla görüntülü konuşma imkanın yoktu, bu teknolojik ilerlemeler tüm hayat tarzını değiştirdi sonuçta. neye ne zaman ne kadar benzemeyeceğimize nasıl karar vereceğiz? bir de şu durum var, buradan yabancıların çıkarı ne? çam ağacını onlar üretiyor da onlardan mı satın alıyoruz, o halde git sen üret abi; içkiyi yabancılar üretiyor da onlardan mı alıyoruz ekmeklerine yağ mı sürüyoruz, o zaman git sen üret. İnsanların yaşam tarzlarına karışmaktan vazgeçmeliler. anayasada suç teşkil eden şeyler hakkında gidilsin broşür dağıtılsın. kadına şiddetten, tecavüzden ayet gösterilsin dağıtılsın ne bu noel baba mı batıracak bu devleti? bu ülkede islam nedir hiç duymamış insan var mı, yok. neden bu tebliğ merakı anlamıyorum. bazıları da eğlence mekanlarına gidip yanlış yapıyorsunuz, günah işliyorsunuz doğru yola gelin diye tebliğ etmeye çalışıyor. sanane insanların kişisel eğlencelerinden kardeşim. sanki orada eğlenen içen öpüşen sevişen kişinin kendi bilinci ve vicdanı yok da 21.yüzyılda onu uyarmayı kendine şiar edinmiş bir güruh var ne yazık ki. bu ülkede laiklik var, din ve vicdan özgürlüğü var; halkı uyarmak istiyorlarsa gitsinler anayasada suç teşkil eden konularda etsinler, ama bunu yapmayıp sürekli böyle insanların kişisel alanlarına müdahil olan konuları seçince sürekli, rahatsız ediyor.
Alt55
öncelikle cümleye bence diye başlayarak kesinlik içeren bir ifade kullanmam doğru değil bunu düzelteyim ama dediğin konuların çoğuna katılıyorum. bizi ileriye taşıyacak geliştirecek şeyler kim tarafından bulunuyorsa bulunsun bundan istifade etmeliyiz. benim burda ki söylemim mesela interneti onlar icat etti bizde kullanıyoruz ama kullanıyoruz diye onlara benziyor olmuyoruz. eğer onların kullandığı şekilde kullanırsak benzemiş oluruz, şey gibi düşün; şuan yeni telefonların hepsinde kamera var kimi güzel doğa resimleri insanları veya bilinçlendirecek fotoğraflar çeker kimi de tik tak gibi saçma ortamlarda kendini sergiler. son olarak bizim insanımızın o uyuz huyu yok mu! bu dediğin zorlama tarzı davranışlar bütün kesimlerimizde var. biraz değil baya şekilci ya da ne denir görüntücü bir milletiz dincimiz yaptığı ibadeti sergilemeye, sarhoşumuz içtiğini veya takıldığı ortamı sergilemeye bununla övünmeye alışık. bununla yetinmeyip etrafına bunları zorlamaya da alışık. laik devletten ziyade inanç konusu zaten kişiye bırakılmış bir seçenek. ama kişi ben müslümanım diyorsa en azından yapması gerekenleri yapıyor olmasa da yapmaması gerekenlerden uzak durmalı noel gibi (yılbaşı değil).
mihrimah🤘
ilk yorumumda konuyu herhangi bir kafa zihniyete mal etmeden asli noktadan ele almak istedim.
lakin soru konuyu bir zihniyete mâl ederek o kafadan cevap almak için sorulmuş gibi." başkasına benzemek kötü birsey mi" ??
ve eger konuyu islami kaynaktan duymak isterseniz
size peygamberimizin şu iki hadisini söylemek isterim.

"kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır."
"hikmet, değerli bilgiler müminin yitik malıdır, onu nerede bulursa almaya daha hak sahibidir."
keza bu iki hadisi müslüman olarak gerçekten anlamış, ölçüsünu kavrayabilmiş olsaydık bu kafa karışıkliğını yaşamazdık belki.
konuyu eleştirmek için post attıysaniz daha çok malzeme çıkar , lakin gerçekten bir cevap almak amacıyla yazdıysanız.
bu iki hadisi kaynaklarıyla delilleriyle incelemek yeter umarım.

and he lived happily ever after
@mihri_mah ben bir şeyi savunurken karşı tarafı düşman gibi gösteren bir zihniyete karşıyım (noel babanın terörist bir figür olarak gösterilmesi). bir insan şu şu sebeplerden ötürü böyle davranmamalıyız diye açıklama yapmaya çalışabilir ama bu broşürde resmen fitne fesat sokuşturma var. İnsanları ikiye ayırıyor, diyor ki sen noel kutlama bu dinimizce haramdır; kutluyorsan da sen kafirlerdensin bizim insanlarımızın öldürülmesine ön ayak oluyorsun. benim eleştirdiğim nokta bu düşmanlık aşılama kısmı. yoksa olayın aslına inersek ben zaten müslüman değilim ve hadiste ayette ne yazdığına göre eylemlerimi belirlemem. kendi mantığımla, gözlemlerimle, elde edilen verilerle hareket ederim.
Nyks🌙
sanırım yanlış etiket 🤣🤣 ben rahatsız olmamıştım
and he lived happily ever after
@nyks beğenenleri de etiketledim dalgasına hdjdkd
Nyks🌙
birden çok kişiyi etiketledigin yorum 2. tekil şahısla yazılmıştı ama neyse 🤣🤣
and he lived happily ever after
@nyks tamam işte her birinize ayrı ayrı hitap ettim tekil şahıs kullanarak dhdjdkdk