Çift anadal mı tek anadal mı?

silindi
silindi @silindihrirrjdhrgrufo
selamlar.

bir konuda kafam karışık. İsterseniz gelin birlikte tartışalım.

ne olursak olalım, o alanda kesinlikle dünya çapında biri olmak gerekli diye düşünüyorum.

acaba, tek bir alan seçip o alanda mı uzmanlaşmak daha cazip? yoksa iki alan seçip her iki alanda da uzmaklaşmak mı daha cazip? sizce avantajları ve dezavantajları nelerdir?

yaptığım araştırmalarda, günümüz dünyasında artık tek alanda uzman olmanın yeterli olmadığı, başka alanlarda da birikimli olmanın kişiye avantaj sağlayacağı karşıma çıktı.

siz ne dersiniz? çift anadal mı? tek anadal mı? neden? ve diğer soruları da gelin birlikte cevaplayalım.

Cevaplar

anonim
anonim @anonim_bayan
@anonim_bay insan ve toplum olgusunu merak ediyorsanız ve toplum adına insansan başlayarak inceleme yapmak istiyorsanız ve birazda bilgiye ac bir insansanız sosyoloji ve psikoloji aynı anda okumak istersiniz . tabi ki bunu psikoloji okuyup sosyal psikoloji yükseklisansi ile yapabilirsiniz . fakat iki alanada lisans duzeyinde hakim olmak ve daha içine girmek istiyorsanız bence çift anadal daha mantıklı . yükseklisans yaparak alanlasa bilirsiniz tabi ki fakat verdiğim örnekteki gibi sosyal psikolojide sadece sosyal kavraminca anlatilanlari öğrenirsiniz. ama sosyolojiyide lisans düzeyi okuduğunuzda iki dalın birbiri ile ilintili fazlaca noktasını bulabilirsiniz .