nissan skyline gt-r

hipokratinyegeni
hipokratinyegeni @hipokratinyegeni
bu aracın tarihi 1957'ye dayanmaktadır. ilk olarak prince firması tarafından sadece skyline olarak piyasaya sürülmüştür. 1966 yılında nissan tarafından satın alınıp, bir de gt-r (grand tourer-racing) ekini aldı. bununla birlikte bu araç yüksek performansı ile günlük kullanımdan çok pistlerde yer almaya başladı ve rakiplerine karşı üstün bir başarı elde etti.
nissan yaklaşık 16 senelik bir aranın ardından 1989 senesinde gt-r r32 modelini piyasaya sürdü. bu model daha sonra wheels dergisi tarafından müthiş bir öldürme gücüne sahip mitolojik bir ejderha olan godzilla lakabını almıştır.r32 modeli 89-92 yılları arasında üst üste 4 defa japon jtcc grubu a serisi şampiyonluğunu kazanmıştır. kağıt üzerinde 280 beygir olarak gözüken bu araç dinamometreye çıktığında 300'ün üzerinde bir güç gösteriyordu.rakipleri karşısında ezici bir üstünlüğe sahip olan bu araç her yarışı kazandığı için 93 yılında yapılan bir düzenlemeyle yarışlardan dışlanmıştır.
kısa bir süre sonra r33 ve r34 kasaları piyasaya sürüldü. bu kasalar bir kaç değişiklik dışında r32'nin devamı niteliğindeydi. fakat r34 kasası yarışseverlerin gönlünde adeta taht kurdu.bunun bir sebebi efsanevi yarış oyunu need for speed underground 2'de modifiyeye açık bir şekilde oyuncuya sunulması, bir diğer sebebi ise 2 fast 2 furious filminde modifiyeli bir halinin paul walker tarafından kullanılmasıdır. bu modelin karakteristik arka stop lambaları kendiyle özdeşlemiştir gerçek yarış tutkunlarının sevdasıdır..
hipokratinyegeni
hipokratinyegeni @hipokratinyegeni



dipnot olarak bu fotoyu da ekleyeyim.. rip paul walker :/
thor
thor @thor
ferrari ve lamborghini gibi aerodinamik bir vücut yapısına sahip olmamasına rağmen en aerodinamik otomobillerden ikincisidir. nfs under2'de kullandığım tek arabadır.
hipokratinyegeni
hipokratinyegeni @hipokratinyegeni
@thor misal; en önemli rakiplerinden olan lamborghini gallardo superleggera dan 380 kg. daha agır ve daha güçsüz (!) olmasına rağmen hemen her pistte daha hızlı olmayı başardı.beygir gücünün her zaman hız demek olmadığını kanıtlayan bir japon mucizesi.
başarısının bir diğer sırrı da virajlarda arka tekerlerin de bir miktar dönerek virajı almaya yardım etmesi,böylece virajları çok daha hızlı dönebiliyor. viraj içi aydınlatma sağlayan adaptif farların bu araçta olmamasının sebebi, herhangi bir elektrik motorunun gt-r virajları alırken hızına yetişememesiymiş. farları araç kadar hızlı hareket ettiremedikleri için bu teknolojiden vazgeçmişler.
firma 2007 yılında skyline ismini atarak tamamen baştan tasarlanmış yepyeni bir araç olan nissan gt-r r35'ı tanıttı. o zamanlarda bilinen en iyi aerodinamiğe sahipti. 2013 yılında firma aracı nürburgring'e(almanya da bulunan baya ünlüce bir pist) çıkarmaya karar verdi. porsche 911 gt2 rs'in 7 dakika 18 saniyelik rekorunu kırarak pisti 7 dakika 8 saniye gibi bir sürede tamamladı(ki porsche nin 7 de 1 i fiyatında falan). hatta bu olayın ardından nissan'ın piste pist lastiği ile çıktığını savunan porsche firması bir gt-r satın alarak kendi sürücüsü ile bu aracı tekrar piste çıkarıyor. bu sürücü pisti yaklaşık 25 saniye kadar geç tamamlıyor. bunun üzerine nissan aracı tekrar piste çıkartarak bu sefer kamera kayıtları ile birlikte pisti tamamlıyor. bunun üzerine porsche firmasına da sürücülerine ücretsiz sürüş dersi verebileceği mesajını iletip firma ile alay ediyor. bu araç her sene geliştirilerek stock halinde piyasaya sürülmeye devam ediyor.
Forseti
Forseti @forseti
mmmmmmm mükemmelliğin araca dönmüş hali 1-supra 2jz
2-skyline r34
Uyku
Uyku @heycorc
nissan gt-r r35 en sevdiğim araç tipidir.
aerodinamiği, keskin hatlarına rağmen mükemmeldir. rüzgardaki sürtünme oranı cd ile ifade edilir. bu aracın cd sayısı 0.26'dır. ön taraftan almış olduğu hava; frenleri ve motoru soğutmak, aynı zamanda aşağı çekiş kuvveti oluşturmak için kullanılır.
motoru el yapımıdır ve en ufak hataya bile yer yoktur.
ağırlık dağılımı kusursuzdur. 0-100 km 2.8 saniyedir.


Uyku
Uyku @heycorc
gt-r sevenleri uçuracak ve bilgisine bilgi katacak bir belgeseli sunuyorum sizlere: