King
mühendis arkadaşlardan bi konu hakkında fikirlerini bekliyorum.bilgisayarda oynadığımız oyunların neden gerçek kamera görüntüleriyle yapılamadığını merak ediyorum.gerçekçi deseler de eninde sonunda hepsi animasyon.

Yorumlar

ZODYAKIN KÖTÜ İKİZİ
İyi de bilgisayarda oynadığın yeni nesil rpg oyunlarının çoğu kamera ve aktörler ile yapılıyor. (witcher, god of war vs.)
karakutuu
o zaman inseption filmindeki gibi gerçekliğini kaybedecek bağımlılar olur oyundan çıkmak istemezler zaten bunun bir lvl üstü de gamer filmi amerika teknolojisini aldığı tepkileri azaltmak için önce filmlerinde sunup hem para kazanıyor hem de bunu normallestiriyor demir zırhlı ucan insanlar çıkabilir yakında . son cod serisi oyunlar da keza aynı şekilde silahlar güçlendirici sistemler felan aslında hepsi üstünde çalışılıyor.
Uyku
oyunlar gerçek / sanal texture'larla yapılır. ben de bir ara senin gibi düşünüyordum ama aslında bu konu biraz da yüzeyle de ilgili. modelleme ve texture'lar ne kadar detaylı olursa o kadar sistem gereksinimi artar. animasyon demek, resimlerin ardı ardına hızlı bir şekilde gösterilip hareketli görüntü oluşturmak demektir. animasyon ayrı bir konu.
gerçek texture'larla ilgili bir konu:


2:30'a odaklan, ağızım açık kalmıştı.
Uyku
işıkta aslında bu durumda oldukça etkilidir. ray tracing teknolojisi ise bunu sağlar.
işığın tek bir kaynaktan değil, gerçek hayatta olduğu gibi yansımalardan da diğer yüzeylere geçebilmesini sağlar.