omuluarkadas
bi gün şu fotokopi mevzusu yüzünden birine dalıcam.. bu ne yaa öğrenciyi kazıklama çabası.! fotokopi her yerde 25krs adam siz kaça cektirirsiniz diye ağzımızı arıyor. biz bilmiyoruz size soruyoruz dedik size 35 e çekerim diyor o da indirimli fiyati bak!! piyasayı bildiğimizi söyleyince bozuldu bide laf söyledi. yaşlı başlı demicem bi gün böyleleri elimde kalcak. hem kazıkci hem terbiyesiz.!

Yorumlar

Mona lisa
öğrenciye yardımcı olmaları gerekirken, bir tekmede onlar atıyor. öğrenci demek para demek gözüyle bakıyorlar. bunlar hiç değişmeyecek... 🤷‍♀️
omuluarkadas
@Frida yok yok hiç insanlık kalmamış. fiyat şu dusemem dese daha iyi fiyatı normalen yukarı çekip bi de terbiyesizlik yapmasi ayrı bi olay..
mistletoe🍃
ben de bu ara aşırı sövüyorum bu duruma. pdf buluyorum kitap çok pahalı diye çıktısıni ayni fiyata yapacaklar neredeyse...
omuluarkadas
eskiden kitap almak yerine fotokopiye koşardık daha ucuz diye. şimdi kitabı almak daha mantıklı geliyor. astarı yüzünü geçiyor yani..
Beginnerdoctor
25 kuruştan daha ucuz yerler var 😏
omuluarkadas
@Beginnerdoctor ayy neresi kız soylede gidim
Uyku
burada para eden kağıt.
hadi gelin bir hesap yapalım. İnternette 1 koli 5 paket a4 kağıt ortalama 70 - 75 tl civarında. hadi bunlar indirim yapıyor da böyle, ortalamayı 100 tl'ye çekelim.
100 / 5 = 20 tl. evet, bir paket ortalama 20 tl.
bir paketin içerisinde 500 tane kağıt var. sen geçenki konuşmada 1000 sayfa civarında fotokopi yaptıracağını söylemiştin. 1000 * 0,25 = 250 tl yapar. yani siz 2 paket kağıt harcıyorsunuz. 2 paket kağıt en fazla hadi 50 tl olsun. orta seviye yazıcıların muadil tonerleri 1600 sayfa basabildiğini söylüyor ve 30 tl. hadi orijinalleri 100 tl diyelim. bu işi yapanlar zaten dolum işini de yaptıkları için 1 kg toner 50 - 100 tl civarında. bir kağıt paketi aşağı yukarı 2,5 kg civarında. kağıtlar bu kalınlık ve boyutla 2,5 kg ise, toner sadece yüzeyde olacağından ne kadar toner gideceğini sen hesapla (gerçekten çok az).

sonuç olarak, senin giderin en fazla 100 tl. elbette adam da kar alacak, 15 kuruştan çekse yine fazlasıyla kar edecektir. bir de bu aldığı malzemeleri toptan aldığını da hesaba katarsak, daha iyi anlamış oluruz.
eğer samsun'daysan seni bir yere yönlendireceğim ama önceden benim orasıyla konuşmam lazım. çiftliğin sonuna doğru burger king var, arkasında da master copy var. oraya gidebilirsen saatini söyle bana orayı arayıp haber edeyim. sanırım daha uyguna halledebilirsin. @omuluarkadas
Beginnerdoctor
türkiş civarlarında, hollywood kuaförün (sanırım kapanmış orası) tam karşısındaki aradan giriyorsun, isra murat abinin yeri diye bir yer var. sevdiğimiz bir abidir tıpçılara hep indirim yapar ama normal fiyatı da uygundur. bedavaya reklam yaptık iyi mi 😂
omuluarkadas
@heycorc kağıdını ben alayım diye teklifte de bulundum bikaç kuruş düştü fazla fark olmaz dedi bana. çiftliğin sonunda nerde bk var kapanmadı mi orası? çiftlikte suan eski elmas hanım konağının old yer bk şehir kulubune yakın yerde başka nerde var bilmiyorum.
omuluarkadas
@Beginnerdoctor merkezde olması bizim için daha iyi ama mecbur kalırsak oraya gidicem gibi. teşekkür ederim 😇😇
Uyku
@omuluarkadas bu aradan çık, sağa baka baka git veya birine sor. gitmeden önce yorum yaz buraya saatini belirt arayayım orayı.

omuluarkadas
ne kadar gideyim emlakcinin oraya kadar mi kadar mı yol ikiye ayrılıyor ya yurdun civarında mı
Uyku
@omuluarkadas
çiftlik kısmını sağ tarafta düz çizdim.
elmas hanım konağı (senin sayende öğrendim) o aradan yukarı çıkıyorsun, ayrıma gelince sağ taraftan devam ediyorsun. bu araya bir gir, zaten sorarsan gösterirler diye düşünüyorum.

omuluarkadas
@heycorc ne kadara çekiyor bi bilgin var mı?
Uyku
@omuluarkadas buradan fiyat söylemem doğru olmaz. sen yakınsan gidebileceğin zamanı söyle arayayım orayı.
omuluarkadas
gittim bugün çok teşekkür ederim 😇😇 @heycorc
Uyku
@omuluarkadas halledebildin mi peki?
omuluarkadas
evet😄😄 kimin ne kadar fotokopi cektireceginin listesini verdim, bir arkadaş da fotokopisini çektirdi. çok sağol gerçekten. her zaman geçtiğim yol hiç farketmemisim orayı. İyi oldu yani 😊🙃 @heycorc
Uyku
iyi bakalım, halledebildiğine sevindim, rica ettim.
@omuluarkadas