Gamsız Baykuş
şu sıralar "kötü ev sahibi, kiracısı ev sahibi yaparmış." sözünün doğruluğunu anladığım günlerdeyim. ev sahibim yıllardır her kira döneminde beni çıkarmak için bahaneler arıyordu. sonunda bu defa hepimizin bildiği o klişeyi yaptı: kızım oturacak, evden çık. kesinlikle inanmadığımı belirtmeliyim. kendilerini çok akıllı sanıyorlar ama sundukları her bahane ellerinde patlıyor. varan 1: evi tutarken ev depreme dayanıklı demişti, şimdi sırf korkup çıkayım diye deniz kumundan yapıldı diyor. (İstanbul'da oturuyorum bu arada.) varan 2: kızım oturacak diyor ama apartmanda boş olan farklı iki daireyi daha yeni kiraya verdi. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! varan 3: evden çıkarken temiz bırak ki fotoğraf çekip siteye yükleriz diyerek pot kırıyorlar. anlamadık sanki ahjsj. varan 4: depozitoma çökmeye çalışıyorlar. ben de bunlara karşılık tebligat çekmeden evden çıkmayacağımı belirtiyorum. hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman göreceğiz.

bu tür işlerde karşıdakinin anladığı dilden konuşmak gerekiyor bunu biliyorum ama tek başına yaşayan bir kadın olunca arkanda kimse yok sanıyorlar. İlla ki bir erkeğin gövde gösterisinde bulunmak zorunda olması zoruma gidiyor gerçekten.

bu da uzun zaman sonra gelen bir iç dökmeydi dedikodu ahalisi. öyle işte...

Yorumlar

Akay
Akay @akay
23 gün
duyduğum, gördüğüm kötü ev sahipleri içinde top 5 listemde 1. sıraya yerleşti. allah sana sabır versin.
Odin
Odin @odin
23 gün
aynı sorunu kız arkadaşım doğuda yaşıyor. ara ara zam yapamadığı için “zaten kirası da ucuz kaldı, satılığa çıkaracağım” deyip duruyordu. kaç kere “yarın emlakçı gelecek, evi gösterecek” ya da “yarın evi gezmeye gelecekler müsait misiniz” deyip darladığı çok oldu ama hiçbirisinde aksiyon almamıştı ta ki perşembe günü hatunun evine emlakçı gelip çekim yapana kadar. bu sene zaten eş durumu yapacağız, kendi evimize çıkacağız. son yılımızda bi de bu y*vşak ev sahibinin derdiyle uğraşıyoruz.

allah kirada yaşayanların yardımcısı olsun. İsterse kümesin olsun, dört duvarı bi de çatısı olsun en azından sana ait olduğunu bilirsin, güvende yaşarsın tepe tepe de kullanırsın.

bizim ev sahibiyle benim dansım hatun buraya geldiğinde başlayacak.