anonim
gençler (2013 girişliler ve 2014 giŕişliler )
neden ortalamamiz 2 nin ustundeyse 38 aktslik,2nin altindaysa 35 aktsik ders alma sistemine boyun egiyoruz?
baska fakultelerde pek sıkıntı olmuyor sanirim ama muhendislikte asiri sıkıntı. gelin hep birlikte olalim seneye bizde 38 yada 35 lik yerine 60 aktslik ders alalim .okullarimiz daha fazla uzamasin

Yorumlar

syntaxerror
birincisi bu sistem geldiğinde 2012 ve diğer girişliler için kazanılmış hak vardı. normalde zaten acts sınırlaması yoktu. 2013 girişlilerle beraber geldi bu olay. milletin kalan dersleri vardı. doğal olarak 60 acts sınırı koydular diğerlerine. İkincisi siz buraya gelirken okulun sistemi belliydi. bunu kabullenerek geldiniz yani. diyeceğim o ki mantıksız konuşuyorsun. biraz düşün.
casualman
syntaxerror sende baya haysizsiz bu konuda belliki üst siniflardansin tamam bu sistemi bilerek geldik o zaman sizede 60 akts veriyorlar o zaman 60 geçme sinirina devam etsinler sizdede hem bir sürü ders alin hem candan kolayca geçin
anonim
kim üniversite tercihlerini yaparken okulun ders verme akts sistemini arastirip da geliyor okula ? once buna bir cevap bul kendin. ikincisi neden diğerleri 60 aliyorda biz 35 aliyoruz diye sorgulamiyorum. 2012 girislilerin dogal hakkiydi zaten 60 akts ama haberin varmi bilmiyorum da onlar da gecen senenin başında rektorluge yürüyüş yaparak aldılar bu haklarini. kimse vermedi onlara bu hakki,onlar kendileri aldilar haklarini ;) biz de bu bize dayatilan sisteme susup razi gelmek zorunda degiliz.bizle birlikte gelmis olabilir ama kimseye yarari olmayan bir sistem devamli olmak zorunda degil degisebilir. bu yuzden sen mantiksiz yorumlar atma gonderinin altina daha fazla. bu yazdiklarindan tuzunun kuru oldugu 2013 yada 2014 girisli olmadgin belli ;) ha bu yazdıklarına ragmen 2013 yada 2014 girisliysen bilemicem. sana dokunmayan yılan bin yaşasin hadi git baska gonderileri trolle sen.
sehzade
tam zamanında mevzun olmuşum mevzun oldum ortalık karıştı :d ... dc afalan kalktı bitirmeseydim okul beni bitirrecekti 9 tane dc vardı :)
syntaxerror
2012 girişliyim ben de evet. bize de size getirilen sistemi dayatacaklardı ama bundan vazgeçip 60 acts hakkı verdiler ki bu karar en doğru olanıydı. sonuçta biz sistemi dahil olarak gelmedik. bizim geldiğimiz sene yoktu bu sistem. doğal olarak bu sistemi de zorla dayatamazlardı zaten. ama siz gelirken sistem belliydi yani siz bu sisteme razı bir şekilde geldiniz. okula girerken sistemi bilmiyorsan ona yapacak bir şey yok. senin bu sisteme itiraz hakkın da yok. mantıksızlığını anlatmam trollemek oluyorsa evet trollüm. @casualman 60 acts zaten bizim. öyle devam ediyoruz.
syntaxerror
@casualman dediğinde haklısın ama o zaman bütün sınıfları ayrı değerlendirme durumunda kalınırdı. sınıflarda toplanan kağıtları ayıracaksın. ona göre sınav düzeni oluşturacaksın felan onun altından kalkılamazdı.
syntaxerror
demek istediğim şu: şimdi biz okula geldiğimizde sistem farklıydı. ders geçmek daha zordu. alttan derslerimiz kalmıştı ve bu dersler yüzünden 30 acts durumunda diğer dersleri alamayacaktık. bu yüzden bize 60 acts yaptılar. bu bizim tabii hakkımızdı. siz geldiğinizde ise bu sistemi öğrendiniz. ha gelmeden önce ha geldikten sonra. ona göre çalışmanız gerekirdi. aslında okulun size yaptığı iyiliğin farkında değilsiniz. okul size hem ders çalıştırıp birşeyler öğretiyor. hem de dersleri düşük bi ortalamayla geçmenizi sağlıyor. ben de sizin okuduğunuz sistemde okumak isterdim açıkçası. not: yanlış anlaşılma olmasın. ayrım yaptığım yok. benim görüşlerim bu yönde.
anonim
ya tamam @syntaxerror bir ben bilmeyerek geldim bu sistemi. bu yuzdendir ki gecen sene sinif arkadaslarima bu sistemi anlattigimda şok oldular sasirdilar. bir ben bilmeyerek geldim sistemi bu yuzdendir ki bu sene bizim alt donemdeki ogrencilere bu sistemi anlatinca yine şok oldular yoktur ya oyle birsey dediler tum hepsi agzi acik bir sekilde anlattıklarımi dinledi. tuzun kuru belli demistim 2012 girisli oldugun. tamam hadi mantiksiz konusuyorum hadi bu sistemi bilerek geldim. simdi pisman oldum cozum ariyorum bu okuldan gitmekten baska bir cozum. bu cozumu aramak cok mu mantiksiz geliyor sana yoksa sen okuldan mezun olduktan sonra mi arayalim cozumu nasil dilersiniz :d
anonim
size de az kaldin bizim sistemi dayatacaklardi hatirlatiyim bidaha söylüyorum ama bu ssistemi size de hic dusunmeden dayatacaklardi ki . ki isyan ettiniz rektorluge yuruyus vs . ile hakkinizi aldiniz. onlar bundan vazgecip size 60 vermedi yani. sussaydıniz biraz zor alirdiniz 60ı.
anonim
yazdigim bir cevap gelmemis henuz. sadece kisa yazdigim gelmis. acik acik soylemek gerekirse ne bolum okuyorsun bilmiyorum ama muhendislikteysen eger elektrik elektronigin ne denli az mezun verdigini (ki bunu 60 akts sinirsiz akts vs. hangisi ise ) bunlar gecerliyken dahi o kadar okul uzatan insan varken 35 38 le bu bizim bolumun bitmeyecegi kanısındayım. bu yüzden tepkim. kimine gore iyi kimine gore kotu . benim alttan sadecee 2 dersim olmasina ragmen bu donem derslerimden birini birakmak zorunda kaldimmi?kaldim. seni ilgilendirmiyor olabilir ama bir cozum arayan birilerine bu kadar tepki gostermen cok yanlis. biz de farkindayiz sistemin bizle geldginin. yoksa bizde gecen sene yururduk sizle rektorluge dimi? ama tamam dedik kabul ettik sistemi otrduk ona gore calistik vs. olmadi demkki olmuyor bazilari icin. ki bu yüzden birseyler yapilabilir mi diye insanlarin nabzını yoklamak icin buraya yazmıştım. tartisma icin degil .
syntaxerror
anlatamıyorum galiba. bize dayatacaklardı evet ama buna hakları yoktu çünkü bizim dahil olduğumuz sistem farklıydı. siz yeni sisteme dahildiniz üniye geldiğinizde. o yüzden sizin buna itiraz hakkınız yok. ha sen dersin ki benim şöyle bi projem var. böyle olsa daha iyi olur. o tartışılır. bir de ilk yorum biraz sert olmuş. haklısın kusura bakma.
syntaxerror
ama yine söylüyorum bunun çözümü sizin 60 actslik ders almanız değil. başka bir sistem getirilmeli yada böyle devam edilmeli. senin dediğin gibi olmaz yani.
syntaxerror
neyse işte sonuçta böyle gidiyor. sadece sen ailene bunu anlatamazsın mesela. onlar çalıştı çalışmadı gözüyle bakarlar olaya. bu arada emin ol benim bölümümde çok zor bir bölüm ama burda söylemem. İnşallah geçersiniz derslerinizi. yanlış anlama sadece görüşlerimi bildirdim. ayrımcılık yaptığım felan yok yani. biraz sert girmişim olaya o kadar. İyi geceler.
anonim
tamam biliyoruz sizin hakkinizdi vermediler size ilk basta ama siz aldiniz birseyler icin cabalayarak. ben de diyorum ki ben ve benimgibiler de bu sistemden pek memnun degil ve baska biseyler yapilabilirmi degismesi mumkun olabilir mi nasil olabilir gibisinden aklima dustu buraya yazdim birkac ilgili alakali gorur belki birsey yazar da kafamdaki soru isaretleri kaybolur diye. degil 60 45 bile yeter giderdi gül gibi okurduk maksadım ust donem aldi bunu biz neden alamadik demek degil. hakkiniz oldugunu biliyordum zaten. belki bizim hakkimiz degil ama.bizde bu sistemden hosnut kalmayanlar olarak birseyler yapabiliriz diye dusundugum icin yazdim.
anonim
çok haklısın @anonim_bayan keşke fakülte temsilcileriz falan bir topluluk oluştursak da sorunlarımıza kulak verilse daha 2. sınıftayım ve okulumun uzadıgını garantiledim böyle iş mi olur. @syntaxerror şu keşke bende bu sistemde okusaydım diyenleri de anlayabilmiş değilim bence yalandan laf kalabalıgı yapıyorlar.gelin okuyun bakalım alttan bir iki dersiniz kalınca ne oluyormuş??? yeni dönemin dersini alamamanın stresiyle o döneme devam ediyorsun.. birşeyler değişmeli !!!!!
anonim
aynen elektirik elektronik için özellikle güzel planlarımız var o konuyla ilgili bir an önce güz döneminin başlamasını bekliyoruz
anonim
aynen anonimbayana katiliyorum.syntaxerror bu mevzuya karışma seni ilgilendirmiyor.arkadaşlar aynen bisey yapmamiz lazım dönem uzuyor cok kötü bu sistem
anonim
ďestek cikan arkadaslra tesekkurler. cok haklisin seneye güz donemi icin planlari olan arkadas elimden geldigince her turlu destegi verecegim bende. baska bolumlerden de destek bulacagimiza eminim.