eirene
şöyle 1 bakiyorum da insanlar cidden birbirlerinin görüşlerine saygılı değiller. herkes birbirine laf atma laf sokma peşinde ki anasayfadaki postlarin altindaki soru cevaptaki sorularin altindaki tartismalar da cidden cirkinlesiyor bi yerden sonra. kimse birbirini yargilamasa elestirmese gul gibi geçinip gideceğiz de iste gel gör ki insanlar bunu anlamiyor. birbirimize karşı biraz daha saygili olmamiz temennisiyle iyi aksamlar dilerim.

Yorumlar

frances
sorun şu ki insanlar birbirlerinin görüşlerine saygılı olmak zorunda değiller. insanlar hep mantıklı şeyleri savunsaydı bu dediğin bir anlam kazanırdı. öyle insanlar görüyoruz ki adam cinayeti savunuyor, tecavüzcüyü savunuyor. "benim inancıma sahip olmayan kişiyi öldürürüm. benim inancım böyle" diyen de var. dolayısıyla her insanla sağlıklı tartışma yapamıyorsun. korkunç fikirlere sahip insanlar var. birinin sert bir dille uyarması gerekebiliyor. aksi takdirde hatasını düşünme fırsatı bulamaz, öyle değil mi? herkes birbirine "aynen, aynen" diyorsa, bir yerde herkes aynı fikirdeyse, orada kimse düşünmüyor demektir.
anonim
sırf edebiyat yapacagim diye sacmalamak bu olsa gerek. saygili olunmasi zorunludur yoksa bireyler ve dolayisiyla toplum icinde huzur saglanamaz. ayni goruste olmak zorunda degilsin lakin bunu duzgunce saygi sinirlari icerisinde aciklayabilirsin.
eirene
@frances insanlar birbirlerinin dusuncelerine saygi duymak zorundadir. ayni dusuncelere sahip olsun demedim ben hicbir zaman ama farkli fikirlere saygili olmalari lazim. ha her dusunce mantikli olmayabilir ama bi farkli bir sey. benim kastettigim insanlar cogu zaman egolarindan haksiz olduklarini kabul etmiyolar. zaten senin dedigin sekilde dusunen insan hatasi olduğunu dusunmez. o zaman sende saygili olma hicbir fikre. insanlarla uyum icinde gecinmenin sarti saygıdır sevgi olmasa bile.
frances
edebiyat yaptığımı ve saçmaladığımı söylüyorsun. yani fikrimi kabul etmiyorsun ve fikirlerime saygılı da değilsin. ama bana herhangi bir şekilde saygısızlık yaptığını da düşünmüyorum sevgili anonim. söylemek istediğim gayet açık. fikirlerimin saygıya ihtiyacı yok. onlar sadece fikir. gökten inmedi, ayet değil. saçma olduğunu düşündüğünde rahatça bunu ifade edebilmelisin. mesela az önce yaptığın gibi. dediğim aynen buydu.
anonim
anonim_bayan'ın saygısızlık yapmadığını düsünmen dogal cunku saygisizlik yapmadan dusuncesini yaziya dokmus. saygi ile dusuncesini dile getirmenin anlamini ogrenmelisin. zira komik oluyor.senden farkli dusunen saygisizlik yapmis olmuyor anlasilmasi gereken bu.