tweety
mühendislik okuyorum; ama aklımın bir köşesinde öğretmenlik var. çocukluktan bu yana istediğim meslek oldu. kendi bölümümü de isteyerek yazdım; ama dediğim gibi öğretmenlik de içimde kaldı. İleride asistan olurum belki; ama benim istediğim daha çok öğrencilerle, insanlarla ilgilenebilmek. demek istediğim üniversitede belli bir yaşın üstünde oluyoruz ve herkes ona göre hareket ediyor. yani çok iç içe olamıyorsun. benim gibi böyle durumda olanlar var mı? siz nasıl düşünüyorsunuz? bunu merak ettiğim için buraya yazmak istedim. teşekkürler...

Yorumlar

gozlerlensmi
benim de içimde hep mimar olmak hayali vardı hala var ama öğretmen olacağım.
Gerekovic
benim de içimde öğretmen olmak vardı. matematik. ama kısmet olursa hukuku bitirip mülakatı ve sınavı geçip savcı olacağım. İçimde ukde kaldı. bunun için fakülteyi bitirdikten sonra tekrar sınava girip öğretmenliği okumayı düşünüyorum. hatta hedefime koydum bunu ve yapacağım. eğer yol yakınsa, yani daha başlarındaysan bölümünün istediğin bölüme geçmeni tavsiye ederim sana..
tweety
@gozlerlensmi aynı durumda gibiyiz. :/ @odin aynısını öğretmenlik okuyan bir arkadaşım da demişti. stajerlik yaparken bir öğrenci ona siz öğretmen misiniz demiş onun da hoşuna gitmiş. :) ben su an ikinci senemdeyim. 1 yıl da hazirlanmistim toplamda bu sene değiştirirsem 3 yıl kaybım oluyor. aslında ilk yıl da tutuyordu; ama bu bölümü yazmamistim. @onumarkamsobee ben de sınıf öğretmenliği istiyorum. aslında ilköğretim matematik de olabilir hatta ilk onu istiyordum aslında; ama okuması zor olur diye 2.sene tercihlerde yazmamistim. :) bakalim.
Gerekovic
zor olur diye yazmamak diye bir şey de var haklısın. bende hukuk olursa yazmam hocam diyenlerdenim.. umarım olur istediğin.. 3 yıl kaybın olacak fakat istediğin yerde olacaksın :)
tweety
@odin evet çok güzel düşünüyorsun yani ben de tecrübelerimi öğrencilik hayatımdaki anlatmak isterdim aynı hataya düşmesinler diye... bir de şu var mesele okuyup öğretmen oldum atandım diyelim bir köye. İleride acaba pişman olur muyum? köy yaşantısıni bilmiyorum sayılır. yani köyümüz var; ama sahile yakın... gerçi bir yol görünür o da ayrı mesele.
tweety
@onumarkamsobee evet umarım hepimiz için hayırlısı olur bu sene tekrar deneyeceğim kendi bölümüm için de çalışıyorum hem mutlaka bir yerde lazım olur hem ne olacağım belli değil öyle yani :) umarım senin güzel, hayırlı sonuçlarını okuruz. :)
Gerekovic
oo başarılar sana şimdiden. bak bol bol ceviz fındık ye. beyne yakıt. İşe yarıyormuş sanırım :))) benimkini 3-4 yıl sonra belki görürüz inşallah teşekkür ederim :)
tweety
@odin seninki de iyimiş :) şimdi bölümünü soracağım olmayacak :)
tweety
@onumarkamsobee :) evet ceviz, fındık iyidir. :) fındık memleketindenim zaten :))
Gerekovic
fındık? samsun diye biliyorum ama şanslısın bak. bol bol yersin :))
tweety
@odin yok anladım lise öğretmensin de hangi alan acaba diye :) neyse tamam :) bunun edebiyatı var, fiziği var, müziği var. :)
tweety
@onumarkamsobee samsun'da belki az vardır; ama duymadım. :) samsunlu değilim; ama yakın. :)
Gerekovic
hııı bir tahminim var ama neyse demeyeceğim :d
tweety
sayısal da yaparsın, diğerlerini de; ama dile yeteneğin daha çok olabilir bence o zaman. :) anladım iyi bakalım. :)
tweety
@odin gelişme olursa yazarım buraya haber veririm yani :)
damdakikemanci
öğretmenlik güzeldir. özelikle sınıf öğretmenliği :) çocuk ruhu hep canlı kalıyor insanda. :)
tweety
@odin ben yine mutluyum yani halimize şükretmek lazım. :) okul ortamında daha çok mutlu olurum gibime geliyor. bir de mühendislik ve öğretmenlikle çift anadal yapılıyor mu acaba?