foreveralone
bu gece sahilde iki bayan arabada giderken o kalabalıkta durup bana mado nerde acaba diye sordular. üstelik baya güler yüzlü bi şekilde sordular tarif ettim biri el salladı bildiğin teşekkür ettiler. ne zamandır karşı cins böyle gülerek konusmadi benle normal şartlarda tiksinmeleri gerekiyordu. bugün bi onlardan nefret etmedim bir de yeşilyurtta kafa üstü düşen çocuktan.

Yorumlar

foreveralone
@dipnot hee çok sert değildi yuvarlandı biraz
foreveralone
sınavın filan yok mu niye uyumuyorsun @dipnot
foreveralone
benim sınavım var ama ona rağmen uyumuyorum dönüp dönüp dışarıyı izliyorum zombi gibi dolaşıyorum bi ton sınavım olduğu için tabi senide kendim gibi sandım @dipnot
fenomen
bayan değil kadın:d lütfen ona dikkat edelim. feminististler gelemedi
frances
"normal şartlarda tiksinmeleri gerekiyordu." sanırım her şeyi açıklıyor. bu şartları normalimiz yapanlar utansın :)
foreveralone
@dipnot işte boşvermislik seviyem. @fenomen ona dikkat ediyorum da sitede takan pek yok reis
foreveralone
@frances insanlar benden tiksiniyor gibi hissediyorum ben kimseye birşey yapmadım üstelik. bi ortama girsem sanki direk istenmeyen kişi olarak hissediyorum. bunu insan davranışından çıkarıyorum. takinti yapmıyorum tamam normal stabil davranışları olan biri değilim ama. öyle davranmaları çok şaşırtmıştı beni. yani insanlar tiksinmesini normaliniz yapmak gibi bi çabam veya o sonuca götürecek davranış sergilemedim kimseye. bunun sebebi ne olabilir belki antipatik biriyim diye düşünüyorum başka sebebi olamaz. bunu önlemek için sessiz birine dönustum buda pasif kılıyor beni galiba.
frances
demek istediğimi anlamadın ya da ben ifade edemedim. gazete okuyoruz diyelim, birisi karısını öldürmüş yine. normal. evlilik programına katılmış, iki karısını öldürmüş önceden. şimdi yine evlenecek. normal. 9 yaşındaki kız 50 yaşındaki adamın 3. eşi oluyor. normal. bilmem nerede 18 aylık bebeğe tecavüz ediyorlar. normal. çantamda biber gazı var ve 12 yaşımda taekwondoya yazıldım. bu tür sporları hiç sevmediğim halde.. her cümlenin sonuna aq koyuyorlar. noktalama işareti gibi bir şey oldu. demek istediğim böyle bir dünyada, hele de böyle bir cehenneme komşu coğrafyada, kadınlar sadece dövülüp öldürülmüyorlar. her gün sözlü, fiziksel tacize maruz kalıyorlar. gururları ellerinden alınıyor. evet, sana gülümsemeleri gerçekten mucize. bu seninle ilgili değil. dünya ile ilgili.
foreveralone
bunların farkındayım peki sence ne yapılabilir çözüm onerin var mi? yer yer kesimlerde kadınlar bu zihniyette yetişip kabul ediyorlar bazı şeyler tabi çocuk yaşta evlilik buna dahil degil ama bunu azaltabilmek için kadınlar da adım atmalı ben ortalama zeka ve eğitimde insanlar bu davranışı sergilemezler bence. tabi olayı topluma indirgediğinde detay istisna çok çıkar önce yüzeysel ele almak lazim. ben de ergen oldum çocuk oldum köyde büyüdüm hatta ama kimseye o tarz birşey yapmadım bu bence yetiştirilme aile bilinci ile alakalı. sınırlı beyinde insanlar kendilerine dayatılan sistemin gerekliliklerinden kurtulamazlar. küçüklükten bilinc altına böyle yaşam aşılarsan o adam onu aşamaz aile de kadın rolü üstlenip ona göre yetistirmeli tabi o söz hakkı verilir mi orada kalıyor konu.
frances
ne yapılmalı demiş ve en güzel cevabı vermişsin. kendi çocuklarımızı güzel yetiştirmekten başka bir şey yapamayız.
foreveralone
keşke dünya öyle bi yer olsa insanların içlerinde sadece sevgi olsa rahat özgür bi hayatları olsa. hep hayal ederdim keşke ülkeler olmasa hep beraber renkli yaşayıp sevseler birbirlerini diye. benim çenem dustu yine beynim farklı bir moduna girdi @frances