anonim
tam 4 yıldır hayatımda olan canımın parçası biri var. en iyi arkadaşım, sırdaşım, yoldaşım, aşkım, sevgilim. birlikte olgunlaştığım, birlikte değiştiğim, birlikte hata yapıp doğruyu öğrendiğim.. değişmeyen tek şey ona olan aşkım, sevgim, gözlerine bakınca mutluluğum, bana sarıldığında hissettiğim güven... hiçbiri değişmedi. tabiki çok büyük kavgalar da ettik ve edeceğiz de ama her ettiğimiz kavgadan hatalarımızı görerek ders aldık. özür dilemeyi öğrendik. özür dilemenin gurur meselesi olduğunu düşünmekten vazgeçip aslında ne kadar rahatlatıcı bir şey olduğunu öğrendik. bazen alttan almanın doğru şey olduğunu, bunu birbirimiz için yapmamız gerektiğini öğrendik. İkimiz de birbirimizi dünyanın merkezi yapmamayı, gerçek aşkın bu olmadığını, kendimize zaman ve alan tanımanın gerekliliğini öğrendik. bunları yaparken tabiki birbirimiz için fedakarlıklar da yaptık ama bazen bencil olup önce kendimizi düşünmemiz gerektiğini öğrendik. ve daha birçok şey. birlikte öğrendiğimiz ve kim bilir neler öğreneceğimiz şeyler var. çünkü bu gereklidir, çünkü insan değişmelidir bu çok doğal bir süreçtir. önemli olan bunu kabullenmek ve normal olduğunu bilmektir.
bunları neden mi yazdım? hayatta hep önce ben diyin. kimseyi merkezinize koymayın. kimsenin kişisel alanınızı ihlal etmesine müsade etmeyin. hep siz özür dilemeyin. hiç karşınızdakini dinlemeyip kafanızın dikine gidin değil demek istediğim. birbiriniz için yeri geldiğinde büyük fedakarlıklar da yapın. birbirinizi anlayıp doğruyu bulana kadar konuşun. gemileri hemen yakıp gitmeyin. İnsanlar hata yapar. birbirinizi hatalarınızla sevin çünkü böyle sevince sorunların kendiliğinden hallolduğunu görüceksiniz.
eğer bunların tam tersini gösteren bir ilişkiniz varsa kurtulun ondan. nasıl olursa olsun ben ona çok aşığım demeyin. size zarar veren bir şey gerçek aşk değildir. verimsiz aşk yaşamayın. birlikte değişin, öğrenin, kabullenin, keşfedin.. en iyi arkadaşınız olmayan, her şeyi konuşamadığınız biriyle birlikte olmayın. aşk'ın tek başına yeterli olmadığını beraberinde sevgi,saygı,güven gibi duyguların da gerektiğini unutmayın. kendinizi mecnun etmeyin, mutlu edin.
buraya kadar okuyanlara bir sürprizim var. uyumadan önce hepinize böyle bir ilişki yaşamanız için dua edeceğim. tüm kalbimle...
mutlu geceler, harika hayatlar dilerim.

Yorumlar

safderuninsaatci
öncelikle bir ömür boyu mutluluklar dilerim.. duygularınızı çok güzel dile getirmişsiniz ayni zamanda gerçekleri de. günümüzde sizin gibi saf-i düşünen az kaldı. gerçek yüzlerini göremiyorsun, düşüncelerini, niyetlerini. kendileri gibi olmayan kanıyor hemen, bahsettiğim kişilere kendileri gibileri lazım ki karşısındakine çektirdiklerinin cezasını çeksinler inşallah. benimde duam bu. sizinki kadar iyi niyetli bi dua olmadı ama gerekli bi dua oldu.