Konçuy
okulu sevmeye çalışıyorum. İnşallah marmara ya da ankarada pdr yazmadigim icin pisman olmam. hukuk fakultesi bu sene girisliler gurubu ölü balık gibi bi tane aktif insan yok diğer okullarin hukuk fakultelerine bakiyorum adamlar daha okul baslamadan wp grubu kurmuslar konusuyorlar paylasiyorlar. tamam tabiki daha yeniyiz ama burasida hukuk fakultesi yani ölü balik gibi olmanin ne manasi var ki :) bölümdeki hocalar sinavlar hakkinda bilgi verecek olan var mi cunku sirf memleketim diye yazdim cok bilgim yok. ögretim üyesi sayisinin az oldugunu biliyorum sadece. ve sizce hukuk egitimi nasildir yani kirikkale yalova afyon isparta gibi sehirlerden iyidir diye dusunuyorum. pisman olmali miyim birisi akil versin lutfen.

Yorumlar

arendtinsigarasi
yansın çarşamba 😂
anonim
ilk önce fakültemize hoşgeldin ve şunu ayırt etmelisin artık hukuk ve pdr ayrı dallar ve kişiliğe göre fakat hukuk okumak her zaman daha üstündür ben her okuduğum öğrendiğim bilgiyle mutlu oluyorum sende öyle olmalısın eğitim açısından evet hoca sayımız az ama ben bu sene yaz okuluna gittim ve bir çok farklı üniversiteden öğrenci gördüm emin ol diğerlerine göre özellikle ceza ve idare alanında çok iyiyiz yani merak etme her fakültede iyi eğitim verilen dersler farklıdır ve bunlar içinde çalışmak şart tabi herkesgibo bizde kitapları bitirmeden mezun olmucaz okulun kötü yani.sadece çarşambada olması yoksa eğitim olarak çalişmak %80senin elinde
Konçuy
@anonim_bay hoşbuldum :)) hukuk benim yıllarca hayalimdi .lisede zorla sayisalci yaptilar ben hala hukuk istiyorum diye diye ea ya gecirdiler sonunda.İlgi ve kisilik.meselesine gelirsek ben her iki bölümde de başarılı olabilecegimi dusunenlerdenim.fakat hukukla ilgili ufak bi sohbette dahi heyecanlaniyorum.psikoloji pdr icinse sunu soyleyebilirim.evet yapabilecegim meslekler ama hayalim degillerdi.sonucta mezun olunca bazi bolumler haric bize kimse hangi okuldan mezunsun diye degil ne is yapiyorsun diye soracak.ve üniversiteye meslek sahibi.olayim diye degilde ufkum.acilsin bu alanda ilerleyim sonuna kadar gideyim bu egitimin diye geliyorum.sorun sadece para kazanmak.olsaydi ticaret yapardim ya da hemen is bulabilecegim onlisanslardan birini yazardim.İkileme dusme sebebim ise İstanbulda ailemim ankarada tanidiklarimin olmasi.ya öyle cok dersten falan kaliniyor mu yaz okulu falan gözüm korktu :)
froditto
elimizde böyle bir platform var daha ne istiyorsun😄
anonim
gel açalım grup 2016 girişliler diye kıvırcık:d
reallywoman
cevabını vermen gereken tek soru "ben psikolog mu olmak isterdim yoksa avukat mı?"
bunu düşündükten sonra her şey netleşiyor, umarım ikimiz için de her şey iyi olur
özlettin @oas ım, nerelerdeydin 😂
reallywoman
yaaaaa seni yiçem sanırım @oas , bunu söylemiş olman bile benim için çooook değerli. öbtüm koccccaman
reallywoman
bul benİ @oas dkjgssk
insanlarla konuşurken "oas böyle demişti evet" deyince yadırganıyorum, pls
anonim
bak bizde seçmeliler için not okuman yeter ana dersler içinde kitabı bitirmen gerekiyor nota güvenme.kesin önce kitabı bir kez bitir ardından not okursan oku bunu yaparsan her dersi geçer bana dua edersin ve çalışmayı eğlenceli hale getir malum bundan sonra sürekli çalişcaksin sakın eziyet olarak hissetme :) son olarak vize final toplamı 100olupta gecemicegin ana ders olmaz merak etme ideal olanı vize40 final 60tır :)
Konçuy
@reallywomen simdi cevap hukukcu olmak istiyorum tabiki kac yildir hayalim :) İste beni istanbula ankaraya baglayan insanlar var belkide bu secimim yuzunden bircoguyla iletisimim kopacak.her seyin cok guzel olacagina inanmak istiyorum insallah olur.ders calisma temposuna aliskinim uykusuz vs. simdi gecis yapsam ne guzel olur diyorum ama zor gibi gorunuyor. okul kuluplerinde 1. siniflar ne kadar aktif olabiliyor ? eger ki oyle sansim varsa cidden cok iyi olur cunku sosyal biriyim birseylerle ugrasmak istiyorum :)
Konçuy
@reallywomen pardon sende yeniymissin :) @oas o zaman sorularim size :) reallywomen hangi sehirden geliyorsun
Konçuy
@anonim_bay calisinca oluyorsa sorun yok tabiki :) ya bizi ezikleyen diger fakultelerin bizden ne farki var sizce? hoca falan diyorlarda sonucta herkes ayni dersleri aliyor bi nevi.sinavlarin zorluk seviyesi mi sizce ayiran onlari?
reallywoman
konyadan geliyorum @kivircikhukukcu
teşekkür ederim @oas ım, yardımını hiç esirgemedin şimdiye kadar :d