and he lived happily ever after
şu söz öbeğinden bir ben mi rahatsızlık duyuyorum acaba binlerce yıldır bunun yerine daha doğru bir kalıp kullanılamamış mı anlamıyorum gıcık olmamak elde mi buna? kalbinle anlamalısın, yüreğinle hissetmelisin, yüreğinle görmelisin vs bunlar nedir cidden. yürek ne görür ne hisseder ne de bir şey anlar, yürek sadece kan pompalar, tüm bunları beyin yapar yürek değil. tee antik mısırdan geliyor bu inanç, adamlar mumyalama işlemi yaparken organları kaplara koyarlarmış kalp akciğer karaciğer vs ama o da ne peki beyni ne yaparlarmış bilir misiniz? ölünün burnundan çengel sokup beynini parça parça çıkarıp atarlarmış çünkü beynin ne işe yaradığını bilmezlermiş, kalbin düşünme merkezi olduğunu sanarlarmış. ama bakıyorsun üzerinden binlerce yıl geçmiş de insan dilinden bu söz kalıbı sökülememiş bir türlü, hala kalbinle anlaman gerek yüreğinle görmen gerek sözleri kullanılıyor. hala aşk kalple bağdaştırılıyor halbuki ne alakası var aşkın kalple, sevgilinin yanında kalbin ritmi değişiyor diye kalp mi sorumlu oldu tüm o hislerden duygulardan kalp mi anlam çıkardı, bir şey yaparken kalp mi emir verdi. hepsini beyin yaptı zira kalp ritminin değişmesini de gelen verilere göre beyin düzenler, ama orada kan pompalamaktan başka görevi olmayan kalp tüm atıfları iltifatları alıyor. şu beyine gerektiği değeri verelim arkadaşlar yeter yani, sezar'ın hakkı sezar'a abicim, hep yürek kalp nedir beyin diyeceksiniz beyin, saksı değil o orada öyle durmaya, her şeyin sorumlusu o, hatta beyin bey diyeceksiniz o kadar, çıldırtmayın adamı.

Yorumlar

alpheratz ✨
edebiyat yapanların bok yemesi o. herkes aşık ya hani ondan. bir yazıdan sonra sonra yüreğine sağlık demek filan. marjinal arayışlar işte.
Sessizkadin 🕵️‍♀️
bi dur arkadaşım insanlar bi beyinin nasıl kullanacağını tam olarak öğrensin. bunca yıl geçmiş bunu kavrayamayanlar var.
flu
flu @flu
7 yıl
ortaokulda ingilizce öğretmenimiz insan kalbiyle değil beyniyle sever demişti. o zamandan sonra bunu bende düşünmüş hak vermiştim. tüm kalbimle seviyorum değil de seni tüm beynimle seviyorum demek alışılmışın dışında ama doğru bir ifade oluyor. belki sana seni tüm beynimle seviyorum diyen biri denk gelir😅😅 kalp yıllardır sembolik bir ifade olarak kullanılıyor, kullanılır da bu düşüncenin değişecegini sanmam tıpkı yönetici konumundaki her şeyin (buna beyin de dahilmiş ) erkek cinsiyetine sahip olduğu düşüncesinin değiştirilemedigi gibi.
jaddar
çünkü halk dili yani günlük konuşma dili kolay olana göre şekillenir. İnsanlar hissettiğini, gördüğünü söyler. beynin vücudu yönettiğini bizler de biliyoruz ancak seni üzen heyecanlandıran bir sey olduğunda kalbin hızlı hızlı atar. sen kalbini hissedersin. elini kalbine götürürsün yerinden çıkacakmış gibi attığı için. düşünmezsin ki hangi organdan nereye uyarı gitti de kalbim böyle diye. o zaman böbrek üstü bezlerinden de adrenalin salgılanır bu hormonun etkisini hissettiğinde de ' ay bibrik isti bizlirim adrinilin salgılıııyy şuaan' mı demek istersin? kalbim küt küt atıyor mu? tabiki tercih senin yargılamak bize düşmez ama mantığını sorgularım.
poncikk
ben bukadar özenle yazılmış bir yazıya yorum dahi yapamam yanlış ifadede bulunurum siz o ifadeleride yanlış değilde kalıbına göre dersınız gerçekten emeğinize sağlık önce uzun geldi okumuycaktım iyiki okumuşum dedim yeni bişey daha öğrendim.. vesselam
and he lived happily ever after
@su bana dini metaforlarla gelmeyiniz lütfen zira ben olaya daha materyalist bakıyorum. burada dini bir tartışma yaratmak istemiyorum lakin ben gidip beyinle ilgili hiçbir şey bilmeyen 7.yüzyıl aliminin açıklamalarını o kadar çok dikkate alamam. beynin hangi bölümleri ne yapıyor bunu bize gösteren araştırmalara bakarım. @kadraj beni çok yanlış anlamışsın, bu ciddiyet niye? ben zaten demişim kalp çarpıntı yapar diye aynı dediklerimi tekrar mı edeyim ne yapayım? şakayla karışık eleştirdim sadece @flu 'nun öğretmeninin dediği gibi kalp sevmez beyin sever biz bunu biliyoruz kalp kullanıyoruz hala sadece bunu eleştirdim yoksa beyin daha soyut bir organ tabiki elimize iğne batınca elimiz acır beynimiz acımaz ama aslında duyguları beynimizde hissederiz. zaten böylesine soyut olduğu için geçmişte görevi anlaşılamamış.
and he lived happily ever after
@alpheratz ağzınızdan bal damlıyor efenim. @sessizkadin o insanlar için denizanası örneği çok uygun geliyor, nitekim 650 milyon yıldır beyinleri olmadan türlerini devam ettirebilen canlılar. @flu öyle şeyler söylemiyor yahu ağzından kerpetenle almaya çalışıyorum sevgi sözlerini hahah. valla erkek cinsiyetinin üstün görülmesi konusuna hiç girmeyelim çıkamayız, sınavlarım var zaten pek vakit ayıramam. @poncikk yeni bir şeyler öğrenmene vesile olduğum için sevindim, öğrenmek öğretmek kadar tatmin edici bir his olamaz.
flu
flu @flu
7 yıl
o konuyu tartışmak bende istemiyorum sadece okurken rahatsız oldum yazdım sen derslerine çalış alttan ders bırakma😄
ucankumralbalik
bir sayısalcı gördüm sanki.
and he lived happily ever after
@ucankumralbalik gözlem yeteneğiniz takdir edilesi heheh. @flu alttan ders olayı yok bizim tıpta :d
flu
flu @flu
7 yıl
ne okuduğunu bilmiyordum:))
jaddar
açıklama yapma gereği hissettim. çünkü ben de o kalıpları kullanıyorum. ne edebiyat yapmak için ne de marjinal görünmek için. okuduğumuz kitaplarda kullanılıyor ya da gittiğimiz dinletilerde e doğal olarak insanın sıkça duyduğu kalıplar diline pelesenk oluyor. ve beni hiç de rahatsız etmiyor. neyse kırdınız kalbimi😑😞
alpheratz ✨
yalnız tam benim kafamda düşünen birisin. sitede senle konusabilirim. ciddi konuşacak birini bulamıyorum sitede. önceden hep konuşurduk gittiler hep.
and he lived happily ever after
@su ağır konuştum herhalde yazdığım şey yayınlanmayacak diye bekliyordum ben de ("dini tartışma yaratmak istemiyorum" yorumum) ama sonunda yayınlanmış, diğer yorumlarım yayınlandı bu bayağı bekledi, herhalde araya kaynadı bilemedim. yanlış anlaşılmak istemem herkesin fikrini özgürce söylemeye hakkı vardır tabiki, benim gibi düşünmüyorsan sus demek istemedim. lakin materyalist bakıyorum olaya dedim, zira müslüman değilim ruh gibi metafizik şeylere inanmıyorum, bu sebeple cüzi külli gibi dini terimlerin beni ilgilendirmediğini düşündüğümden olaya dini açıklama değil de nöroloji psikoloji psikiyatriyi ilgilendiren açıklamalar getirilmesi daha makul olacaktı. sizi susturmuş gibi oldum ama özürlerimi sunarım, daha önce çok bu takım tartışmalara girdiğimden istemsiz olarak kısa kesme ihtiyacı duymuştum.
and he lived happily ever after
@kadraj olur mu öyle şey o sözler başkalarınaydı durduk yere kalbiniz kırılmasın, yani dilimizde bunlar var sadece şakayla karışık eleştiri getirdim, ben de gidip seni tüm beynimle seviyorum cümlesini kurmam gerçek hayatta 😂
and he lived happily ever after
@alpheratz ah hocam muhabbetim de hiç güzel değildir benim be hsjsjsk. ne demek, konuşalım tabi, o yalnızlık kötü cidden, o kafa uyuşmazlığı insanı bitiriyor. yani kapasite demek doğru değil buna pek herhalde ama hani anlamıyorlar ya seni, bir yalnızlık oluşuyor o zaman, belki farklı algı seviyeleri demek daha doğru olur, basamakları tırmanmak gibi. daha tırmanmamışsa da yapılacak şeyler sınırlı, zorla çekip çıkarmak da olmuyor birini, çünkü bir insanı kandırıldığına inandırmak kandırmaktan daha zor.
alpheratz ✨
frekanslar farklı diyelim :d genelde senin bakış tarzinla bakıyordum olaylara ama bıktım yıllardır insanlara birşey anlatmaya çalışmıyorum. biri çok bilmis demis hatta soru cevaba. ya düşüncem var yanlışsa yanlış deyin açıklayın. böyle kendi dunyama çekildim tartisirdim normalde insanlarla yoruldum ya.
and he lived happily ever after
@alpheratz al benden de o kadar bıkıyorum ben de bir şeyler anlatmaya çalışmaktan ama sonra kendimi alıkoyamıyorum, bir sorumluluk hissediyorum, ben yanmasam sen yanmasan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa hesabı düşünüyorum, biraz ara verip yine devam ediyorum