and he lived happily ever after
bir arkadaş tıpçı sevgilim olsun isterim demiş, turnusol kağıdına dönmüş mesaj altı. herkes eleştirmiş, insanı bırak hayvan bile bulamazsın bu kafayla diyen bile var. kimse doğru düzgün durumu anlamaya ve anlatmaya çalışmadığı için biz bu haldeyiz işte. ben pilot bir sevgilim olsa diyebilirim ne var bunda yani? o meslek belki içimde bir ukte, belki pilot olmak istiyordum olmadı bari sevgilim pilot olsun diyorum ya da direkt sadece pilotluk hoşuma gidiyor, belki de sadece pilot üniformasına ilgim var, kime ne batıyor bu durumdan ben anlamıyorum. benim özel olarak pilot sevgili istemem size göre yanlışsa düzgün bir dille doğru sevgili tercihinin nasıl olması gerektiğini anlatın madem, niye düşmanca yaklaşılıyor anlamıyorum.

bu uyarıyı yaptıktan sonra bu arkadaşımız için bazı tıp gerçeklerinden bahsetmek istiyorum. tıp diye özele indirmemek gerekiyor aslında, türkiye cumhuriyeti vatandaşları genelinde değerlendirilebilir, tıpçılar da pastadaki bir dilimdir. tıptaki insanlar zekidir, kültürlüdür, entellektüeldir vs diye bir durum söz konusu mu? zeka tek yönlü bir kavram değil, elle tutulur bir şey de değil. anadolu ve fen liselerinde aldıkları eğitim vesilesiyle derslere kafalarının çalıştığı doğrudur ama her şey ders değil. 3 yıl önce fakültede kitap bağış kutusu vardı, içine çöp atanlar oluyordu. kitap bağış kutusuna o üstün zekanla çöp atarken hiç utanmadın mı kardeşim? dolaplardan başkasının önlüğünü çalanlar var. umarım bir önlük almaya 25-30 liran yoktu, çok fakirdin de ihtiyaçtan çaldın. nitekim fakültemizde fakir çok muhtemelen, bu yıl benim bildiğim en az 5 kişinin çalındı önlüğü. böyle insanlar varken tıpçılar zekidir, kültürlüdür, ahlaklıdır sözleri doğruluğunu yitirmekte. ha böyle durumlar toplumun diğer kesimlerinde de yaşanmıyor mu yaşanıyor, belki nispeten daha fazla yaşanıyordur, demek istediğim de zaten tıpçıların toplumun diğer kesiminden pek bir farkının olmaması. doktorluk mesleği saygın bir meslek olarak yer edinmiş toplumumuzun genelinde bu inkar edilemez, her ne kadar doktorlara saldırılar ölümler de oluyor ama bu böyle. bunları tıpçıları kötülemek için yazmadım, arkadaşın zeki kültürlü vs demesine katılmıyorum, sadece bunu anlatmak istedim. tıpçı bir sevgili istiyorsan durumlar böyle, onlar da standart birer insan işte senden pek bir farkının olmayacağına emin olabilirsin.

Yorumlar

hipokratinyegeni
olabilir kardeşim adamın üniforma takıntısı vardır yani olamaz mı :d benim de mesela ingilizce öğretmeni kızlara bir ilgim var ağa,küçüklüğümden beri ingilizce öğretmenlerim hep güzel olduğu için sanırım,ingilizce öğretmeni diyince bir ilgimi çekmiyor değil sdafdasfas
anonim
ne kadar da haklısın. bakış açısı işte. biz genellikle olumsuzu görürüz.
anonim
ne kadar insanlığı olmayan bencil , duygu yoksunu insan varsa hepsi tıpta %90 öyle.ben %10luk dilimdeyim ve bu fakültedekilerden bıktım artık,iğreniyorum.