kemalat
bir arkadaşım var olduğundan farklı görünür ve eleştiriye açık değildir. bu arkadaşım şu an kötü tercihler yapıyor ve bunu bile isteye yapıyor. ben de arkadaşı olarak daha önce uyardığım için ve bu huyunu da bildiğim için şu an sadece yaptıklarını görmezden geliyorum. benim fıtratım da bunu kaldırmıyor. ben birine bişey söylemeden önce işin önce dini boyutunu sonra mantık sonra duygusal boyutunu takip ederim. bu konuda yıllardır netim. beni tanıyanlar da bunu bilirler eğer yaptığı şey haramsa bunu ılımlaştırma gereği duymam. bu nedenle emribilmarufneyhianilmünker noktasında zorluk çekiyorum. buraya yazmamın nedenine gelince kişi eğer eleştiriye açık değilse kendi hatalarını başkaları görmeden önce görüp düzeltmeye çalışmalı. çalışmalı ki kişi ona birşey söyleyince ben zaten çabalıyorum imajı verebilsin. buna tabikide kişi mecbur değil. ama beklenti de bu yönde . velhasılıkelam toplumla yaşamak zor. bir gün hirama çekileceğim o gün gelene dek hak bildiğimi söylemekten de vazgeçmeyeceğim inşallah. hayırlı geceler.

Yorumlar

iyikalplipsikopat
yani din diyip baskalarinin kisisel alanina mudahale ediyor ozgur tercihlerine burnunu sokuyor insanlar tepki gosterincede kiriliyorsun
kemalat
paragrafta anlatılmak istenen bu değildir. at gözlüğünüzü çıkarıp tekrar okumanız dileğiyle.
iyikalplipsikopat
%90 i bu temeli bu kalan detaylar onemsiz.ne diyim arkadasinin isi zor
Mezun bey
din deyip başkalarının kişisel alanına müdahale dediğin şeyi emri bil mağruf nehyi anil münker kısmında açıklamış. mealen diyor ki, iyiliğe yönlendirip kötülükten alıkoyma. anlatılan olayda herhangi bi burun sokma görmüyorum. arkadaşına inandığı değerler doğrultusunda tavsiye vermiş ve uymadığını gördüğünde gidişatı için canı sıkılmış bunun neresi sıkıntılı? amacım polemiğe girmek değil ama yaklaşımını önyargılı buldum dostum. örnek verecek olursak anayasada bile cinayete teşebbüs diye bi suç var. cinayette hür iradeyle gerçekleştirilir ama ahlakende dinende yanlıştır. devletin bunu suç sayması hür iradeye müdahale midir?
iyikalplipsikopat
sadece tavsiye olmadigina eminim bu muhafazakarlik-dindarlikla alakali yapilariyla alakali bir durum.cinayet ornegi sacma dahasi o kiz bunun yanlis ahlaksizlik oldugunu toplum sayesinde her gun duyuyor goruyor yani biliyor

bu tur sig fanatik mudahaleci baskivi dar kaliplardan rahatsizim hepsi bu
Mezun bey
1- içeriğini bilmediğin bir konu hakkında eminim diyorsun,
2-muhafazakarlık ve dindarlıkla alakalı demekle bir genelleme yapıyorsun,
3-kız olduğu yargısına varıyorsun (metinde cinsiyet belirtilmemiş)

sonrada diyorsun ki bu önyargı değil.peki o zaman ne?
kemalat
senin niyetin üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. benim arkadaşım ya da bir başkası hiç farketmez insan yanlış bir davranışı toplum tarafından öğrenmez. yanlış zaten akla mantığa uymaz bu yüzden yanlıştır. tekrar söylüyorum yazdıklarıma farklı bir pencereden bakmaya çalış belki bu sayede duvarlarını yıkmış olursun. son olarak yazdığın müdahaleci baskıcı dar kalıplı ithamların çok yersiz keşke düşünebilsen.
iyikalplipsikopat
on yargilar cogunlukla hata olsada bazen analizdir

muhafazakar cevrede yetismis biriyim bu yuzddn hicbif dar kaliba dogmaya katlanamiyorum