omuluarkadas
öğretmenlik bu mu cidden! ego tatmin etmek.
öğrenciyi sürekli azarlama çabası... oturarak cevap veren öğrenciye "sen şimdi ayaktasin dimi" demek
uykusu olan öğrenciye sınıfın ortasında"gece hayatın mı var" dmek ve bunu öğretmenler odasinda şu öğrencinin gece hayatı var diye söylemek ve diğer öğretmen arkadaşında onun babası yok annesi de pek ilgilemiyor zaten demesi !!!!
ne buu!! bu mu cidden. öğrenci kazanmak yerine var olan öğrencileri de kaybetmek mi amacınız.

ben bugün stajda nasıl öğretmen olunur değil nasıl öğretmen olunmaz onu öğrendim.
eğer ben bu okuldan mezun olup bu mesleğe başladığımda eleştirdiğim gibi bir öğretmen olursam yediğim her lokma ekmek haram zıkkım olsun bana.
burası meslek lisesi burda öğrenciler böyle demek değil ogretmenlik. meslek lisesi büyük lütuftur değerlendirmesini bilene.

Yorumlar

Mona lisa
ben de staja gidiyorum. bunlar nasıl öğretmen diye aynı senin gibi sorguluyorum. öğretmenler odası lise sınıfı gibi kimse kimseyi dinlemiyor bile. saygı yok, aşırı şaşırdım. kötü bir öğretmen olurum korkusuyla bazen gözüme uyku girmiyor :( bunlar nasıl insanlar anlamıyorum. genelleme yapamam, hepsi öyle değil tabi. o kadar kutsal bir meslek ki.. İçine girince tekrar tekrar hayran oluyorum. bir çocuğa bir katkın olduğunu bilmek, birşeyler öğretmek anlatılmaz bir duygu. ve iyi ki diyorum. sen çok pozitifsin, öğrencilere çok yumuşak davranıyorsun böyle olmaz demelerine inat güler yüzlü, samimi ve çok iyi bir öğretmen olacağım. ayrıca bir öğrenciye böyle davranıp gece nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum. dediklerini çok iyi anlıyorum, o kadar haklısın ki...
Parasetamol
meslek liseleri geleçeğin ta kendisidir.
ZODYAKIN KÖTÜ İKİZİ
bunun temel nedenleri adam kayırma ve öğrencilerin kutsallaştırılması. 40 yaşındaki sinir bozucu moruklar gibi eskiden böyle değildi demek istemiyorum ama eskinin eğitim sistemi yanlış olmasına rağmen şimdiki sistemden kat be kat daha iyiydi. hafifletilmiş dersler, öğrencinin her türlü hatasından öğretmenin sorumlu olması, öğretmenlerin en ufak meselelerde bile kınama veya ceza alması, imam hatip/meslek liselerinin itibarsızlaştırılması ve çocuklarını kusursuz varlıklar olarak gören veliler. bunlar üst üste yığılınca en idealist öğretmen bile yılmak zorunda kalıyor.
ZODYAKIN KÖTÜ İKİZİ
öğrencilerin şimdiki durumu hakkında bilgiye sahip olmayanlar için şöyle 2 tane sağlam örnek vereyim



https://www.facebook.com/2373797572903288/videos/2...
omuluarkadas
@Parasetamol hem geleceğin hem de hayatın ta kendisidir.
omuluarkadas
@ataraxia tamam mevcut sistem kötü, ders içerikleri boş,öğrenci içerikleri boş çoğu zatrn düşünülmesi istenilmeyen bilimden eğitimden soyutlanmak istenilen bir bilim insanı yetiştirilmek için değilde bir itaatkar yetiştirilmek üzere eğitim gören öğrenciler. tamam öğretmenleri degersizlestiren, saygı görülmeyen bir meslek yaptılar ama ben bunu demiyorum. benim dediğim öğrenciyle meslektaşla üslup şekli. ders anlatma biçimi. aileden dolayı ya da herhangi bir şeyden dolayı birini yargılamak o öyle biri, onun öyle olması normal gibi bir kalıba sokmak. ben bilmiyorum biyle bişey hiç görmedim yani. bizim zamanımızda öğretmenler öğrenciyle hem arkadaş hem abla hem aileden biri gibi olurdu. sınıfta bir aile düzeni vardı ailemden çok onlarla vakit geçiriyorduk zaten. derste ve özel hayatta5asla bi saygısızlık olmadı. tek kuralımiz vardı saygıda mecburiyet sevgide özgürlük. bej bilmiyorum ki bir öğretmenimin şunun annesi o.. kızda öyledir ya da babası yok annesi ilgisiz gece hayatı var diye sınıfta konuştuğunu ya da bunun öğretmenler odasinda dalgasını geçtiğini. ne öğrenciler vardı değişik hayatları olan ama bunu asla yargılamasdilar o öğrenciyi kazanmaya çalıştılar ve kazandılar da. öğretmene küfür eden bıçak çeken derste o attığın videodaki gibi olan hatta daha beterleri.. onlar şimdi ne oldu biliyor musun kimisi avukat kimisi mühendis kimisi doktor kimisi hala üniversite sınavlarına çalışıyor kimisi sanayide kimisi kendimi işini kurdu. ama en önemlisi çok iyi birer insan oldu. ben buna "egitim" farkı derim.
omuluarkadas
@Frida ben de öğretmenlik yapıyorum bana da öyle öğrenciler tepene çıkar dediler ama hiçbir şekilde tepeme çıkan bir öğrencim olmadı. tamam istisnalar oldu özel derslerde falan ama dediğim gibi istisna.. ben bi öğrencimin sorunu oldugunda modu düşük olduğunda gece uyuyamam acaba o gün ı dersi anlatmam bi rehberlik dersi yaparım. çünkü ben böyle gördüm tamam kötülerini de gördüm ama onlar bana nasıl öğretmen olunmazin bir örneğiydi. öğretmenlik kutsaldır hiçbir mesleğe benzemez. çünkü biz insan yetiştiririz biz o iyi denilen mesleklere bir insan kazandırıriz. önemli olan da zsten insanlık bilgiyi her yerden öğrenirsin her yerde kendini gelistorirsin ama insanlık sonradan zor kazanılır.. o yüzden ben derslerde önce insan olun diyorum
Mona lisa
bunun kanıtını bugün yaşadım. gayet güzel davrandım. dediğin gibi istisnalar vardı. ama dersin sonunda koşarak sarılmaları bana yetti. o kadar sıkı sarılıyor ki hiç karşılaşmadıkları öğretmen olduğumuzdan şaşkınlar... bizim yaptığımız çok daha normal. dediğin gibi önce insan olmak.