amsterdamli
yılbaşından sonra da sevgililer gününe kafayı takanlar olmuş. neymiş efendim hristiyan icadıymış. dini gösteriş yaptığın elindeki telefon ne icadı acaba. gören de alnı 5 vakit secdede, kuranı hatim etmiş mübarek zât sanar. kendiniz mükemmelmiş gibi eleştirmeyi bırakın artık. zaten her gün erkeklerimizden şehit, kadınlarımızdan tecavüz, çocuklarımızdan istismar haberleriyle yıkılıyoruz. ülke gündemini meşgul eden siyasi olaylar malum. bu kadar derdin tasanın içinde yılda bir kez olan günleri kendimize bahane edip eğlenmeye çalışıyoruz. ki tamam 10 kişiden 9 u yalnız olabilir. dolayısıyla o günü zaten kutlayamıycak da olabiliriz ama kutlayacak olana saygınız olsun biraz. kininizi, başka şeylere olan öfkenizi buraya boşaltmaktan ve diğer insanları da yargılamaktan vazgeçin artık.

Yorumlar

anonim
böyle salak saçması şeylere koyun gibi takılı kaldığimız için bu günlere geldik.değer yargılarımız , ruhumuzu , hislerimizi,günlere sıkıştırıp bir gün bu günü bu ruhu yaşasınlar yeter deyip bizi standartlaştırdılar. sevgililer günüymüş anneler günüymüş o günu bu günü yeni yılmış. biz her gün sevdiklerimize annemize babamiza sevdiğimize sevgi sözcükleri , sevgi saygı hatırlanma hediye nişanesi olarak onlara bir şeyler göstermeyip bir günde içinde bunları yaşatabileceğimize inanıyoruz. sonra ki yarın da dün sanki yaşadığimız diğer günlerden istisnaymış ve sadece güzel anı defterine yazılıp bir dahaki sayfayı yazmak için bir gelecek yılı beklemek üzere kapatıp devam ederek yaşıyoruz.
tek bu günler değil bu gibi günlere öyle saplanmişız ki çanakkale, 1453 feti ...tarih ruhunu yaşamak bir hafta süruyor afişler filimler etkinlikler bir hafta hatırlatiyo çosturuyo ağlatıyor sonra bu kadar yeter seneye devam. kutlu doğum haftası millet hz. muhammet i sünnetleri hatırlıyo selevatlar havada uçusuyo bir sonra hafta bitiyo seneye devam. şehit veriyoruz 5 saniye tv yer veriyorlar vermiyorlar ardına çalgılı çengili program.
kusura bakmasın kimse her gün ne geçmişimi ne ruhumu ne inancımi sevgimi sadakatımı bir güne bir haftaya sıkıştirıp avutacak biri değilim . doğru bir günde çok séy yapılır değişır fakat o gün başkalarının kendi çıkarları için insanları bir avm ye kuyumcuya ticaretin ortasina koyup insanları bu ticaretin bir parçası gibi kullanıcagı o günlerin parçası olmayacagım.böyle tiyatroların oyunların bir parçası olmayacağım.herkes otursun kendi filminin tiyatrosunun oyununun başrölü olsun.kimse allahın ona verdiği özgür kaderini kimsenin esaretine hapsetmesin.bu zülmü iradenize ruhunuza değer yargılarınıza yapmayın.
ferrarisinisatanbilge
ağzına sağlık kendini ödüllendir.fakat kızlar erkeklere fazla baskı yapmayin parası var mı yok mu....
alpheratz ✨
yav anonim dilimde tüy bitti bunu anlatmaktan kimse size bunu bir güne sığdırın geri kalan zamanlar sevdiğinizle özel olmasın demiyor zaten. git nasıl yaşarsan yaşa yani. çiftler en azından hayatlarında bir mutluluk bir farklılık olsun diye bir günü birbirlerine ayırmasında ne var ya? sen git 365 gün ayır ayırma diyen yok. üniversite okuyorsunuz mesleğinizi elinize alcaksanız az geniş düşünün tek bik noktaya bakmayı bırakın. ki hediye alma tuzağı diyorsun indirim oluyor sevgililer günü adı altında üstelik. hayır olayın ticaret kısmını şimdi ortaya ben dökeceğim ama din tartışmasına giresim yok şu an. siz sevdiğinizle 365 günü özel yaşayın ama insan yargılamayın. hayatımda hiç sevgililer günü kutlamayan birisi olarak söylüyorum.
karakutuu
anonim bayan ancak bu kadar güzel anlatilabilirdi anonimlikten çıkıp adamın dibi diye bi nick alman lazım sen benim arkadaşım dostum olacak kizsin helal sana
amsterdamli
@alpheratz düşüncelerime tercüman oldun arkadaşım,saolasın👍
amsterdamli
@ferrasinisatanbilge ya bence o gün omzuna başını yasladığın,seni gerçekten anlayan ve mutlu edebilen birinin olması yeterli diye düşünüyorum.hepimiz öğrenciyiz malum.erkekler ebeveynlerinden de isteyemedikleri için kadınlara oranla daha zor durumda kalıyorlar maddiyat yönünden. bunu düşünmek için çok zeki olmaya gerek yok,orta kapasitede olan herkes düşünür yani.biraz da anlayış varsa bu maddiyat olayı zaten problem olmaz diye düşünüyorum. klişe olacak belki ama küçük şeylerle de mutlu olunabilir bence,tabi her iki taraf da birbirini gerçekten seviyorsa.
anonim
@alphertz yahu olsun arkadaşım istedikleri gibi kutlasınlar sevenlerin sevdiklerine hayatlarında özel anlamlı günleri olsun.ama kendi günleri olsun.:d her kültürün kendine özgü bir uslubu rengi var toplumu bir arada tutan ilişkilerini iletişimlerini etkileyen o kültürü yâşatan , içinde yaşamayı benimsemiş ona uyum sağlayıp yaşayan kişilerin maddi manevi benimsediği ayakta tuttuğu bir çatısı var. yıllardır emek verilen bir çatı arada sırada damlasada rüzgar alsada yıkılmayan altında yaşayanları korumaya çalışan bir çatı. ve o nun dirayetini rengini kültürünü beğenmeyip altındakilerin değer yarğılarını hissiyatlarını hiçe sayıp kendi çıkarına kullanmak isteyen kendi sömürgesine direk yapmak isteyenler var. ve parça parça kişileri alengirli rekleriyle oyunlarıyla kendine çekiyor ve kusura bakmayın biz yıllardır aynı çatıda yaşamış bir aileyiz her bireyimiz bir parçamız ve değerimiz onun gözünü boyayan odaklara karşı ses çıkarma yükümlülüğümüz var.
ha her kes özgür ben bu aileyi sevmedim bana göre değil diyorsan adını koyar onlar gibi yaşarsın. lakin içinde bulunduğun senin efratının benimsemiş sevmiş yaşamış olduğu yere çatlak açıp zarar verip zedeleme kapısı var çıkar gidersin.kimse ses çıkarmaz. böyle günler başka renklerin bizim rengimizi bulandırmaya çalışılan çabalardan bazıları.. yok artık öylebir çatı renk kültür kalmadı diyorsan inanmıyorsan inanma ama biz hala o evin yaşadığina koruduğuna bize dayanak olduğuna inanıyoruz.
anonim
@karakutu2 aynı çatının rengin kültürün ailenin bir parçası sayabiliyorsak ayakta durması için çabalıyorsak biz aynı evin bireyleriyiz arkadas dost kardeş..:) ben o evin altında ha adamın dibi olmuşum ha dilencisi ama o ev benim.herşeye değer.