zavagar
zeki zavagar yükseköğrenim kız öğrenci yurdu kurucusu olarak öncelikle bize atılı suç için cevap yazmak istiyorum. bu bir karalama politikasıdır ve olayları tek taraflı dinleyerek yargılama asla yapılmamalıdır çünkü katil bile savunma yapmadan ceza almıyor.
şimdi konu şöyle: 2015-2016 eğitim öğretim sezonuna kayıt yaptırmak üzere a…g.. kül…. yurt binamızı gezerek yurt kayıt fiyatları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kayıt yaptırmak istediğini söyleyerek kayıt işlemi yapılmıştır.
eğitim öğretim yılı içerisinde yaklaşık 2-3 ay gibi süre kaldıktan sonra (kyk) kredi yurtlar kurumundan yurt çıktı diyerek imzalamış olduğu senetleri ve sözleşmenin iptal edilmesini kurumumuzdan talep etti ve kurumumuzda böyle bir şeyin olmayacağı hem sözlü hem de sözleşmemizin ödeme koşulları bölümünde 3.4 maddesi gereğince iptal işlemi olmayacağı tarafına daha öncesinden tebliğ edildiğini hatırlatarak ödeme konusunda yardımcı olabileceğimizi aceleci olmayacağımızı belirttik. öğrenci velisi d…..k…….ile yapılan telefon görüşmesinde ödeme konusunda acele etmeyerek ve ayrıca hukuki işlem şimdilik başlatmayacağımızı belirttik. aradan yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen her hangi bir resmi işlem yapılmamıştır. öğrenci a…g.. kül…. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde aynı şekilde yurtta kalan ve kaydını silmek isteyen öğrencilerimize yurdumuz hakkında ben ayrıldım bana bir şey yapamadılar sizlerde ayrılabilirsiniz diyerek kendini örnek teşkil ederek yurt düzen ve kurallarını hiçe saymıştır. ayrıca yurdumuzda bulunan arkadaşını ziyarete geldiğinde neden bu şekilde yurtta kalan öğrencilere bilgi veriyorsun diye sorumuzun cevabı yurt müdürüne, çalışanlarına ve kurucumuza hakaret ederek yurttan ayrılmıştır.
son olarak öğrenci bizlerin iyi niyetini kötüye kullandığı kanaatine vardığımızdan dolayı sözleşmemizin ödeme koşulları bölümünün 3.4 maddesi gereğince icra takibi başlatılmıştır.

Yorumlar

thor
ismi geçen şahıs kaç aylık senet ve sözleşme yaptı? eğer yıllık senet yaptıysanız, size kayıt olan öğrencilerin kyk yurdu çıkma ihtimalini göz önünde bulundurarak neden aylık senet yapmak yerine yıllık senet yapıp daha sonra kayıt yapmış öğrencileri kyk çıkınca mahkeme yoluyla kalmadıkları ayların parasını almak için buna uygun sözleşme yapıp haksız kazanç elde ediyorsunuz? eğer sözleşmenizi buna göre düzeltirseniz kimsede paranız kalmaz ve kimse de sizi ve kurumunuzu kötülemez.
karakutuu
sözleşme nedir ya futbolcu mu transfer ediyorsunuz. 18 19 yaşında daha sözleşmenin ne olduğundan haberi olmayan çocuklara ömür boyu sözleşme imzalatsaniz ömür boyu kalmadığı halde size ücret mı ödeyecek . bile bile lades demek bu şimdi siz mı magdursunuz saçma 3.4 maddenizi silerseniz hiçbir sikintiniz olmaz nasıl beleşe para kazanirim diye dusuneceginize nasıl bu çocukları memnun edebilirim burdan ayrılmak istemesinler evleri gibi bilsinler diye düşünmeniz lazım .
Eleni
üniversiteyi ilk kazandığım sene yerleşim sıkıntısını ben de çekmiştim. kendi sıkıntımı çözmüştüm bir şekilde ama çözemeyen bir öğrencinin yaşadığı olaya şahit olmuştum. kyk yurdu öğrenciye çıkmamış, söz konusu öğrenci sıralamalarda yedeklerde kalmıştı. bu süreç içerisinde barınmak için özel yurtlara, apartlara başvurmaktan başka bir çaresi yoktu. nitekim öyle de yapmak için yola koyulmuştu. ama o da ne? her yer ayrı bir sözleşme imzalatma peşindeydi. özel yurt ve apartların fiyatı bir hayli fazlaydı. öğrencinin ailesi büyük ihtimalle tüm masrafları sözleşme süresince karşılayamayacaktı. kyk yurdunun çıkması bir kolaylık sağlayacak, bu sefer de 2-3 aylık barınma için yedeklere yurt çıkmasını bekleyen öğrencinin imzalamak zorunda kaldığı sözleşme engel olacaktı. part time bir iş hem onu, hem de eğitim hayatını zorlayabilirdi. sözleşmenin iptali sonucunda söz konusu olacak masrafları karşılayamazdı. barınacak bir yer bulamayan öğrencinin ailesi devreye girdi ve onun için can alıcı bir karar verdi. henüz ders kayıtlarının devam ettiği dönemde ben ilk defa okulunu donduran bir öğrenciye denk geldim. hem de başarısızlığı yüzünden değil, sizin aptalca sözleşmeleriniz yüzünden.
Galaxygirl
ogrencilere sonradan kyk çıkabiliyor fakat bu uyanık yurtlar sozlesme imzalatiyor 10 ay kalma zorunlulugu cikarsan para odersin neden kalmadigim aylarin parasini odeyeyim e çünkü senet imzaladin bizi magdur etme falan filan hiç bir yurt magdur olacagina inanmiyorum biri çıksa hemen yeri dolar bunun yüzüne kyk çıkmış di da gidememistim hiç bir yurt ogrenciyi magdur etmemeli bu konuda öğrenciler hakli aylık sozlesme yapin sizde .bununla ilgili sanirsam dava açsanız bile bir ise yaramazdi o yuzden acmadiniz öğrenci hakları ile ilgili bir yasa var siz böyle bir hakkı tanimalisiniz ay sinirlendim o günler aklıma geldi neyseki o yurtta belasını buldu