imaginary
uyku tutmadı, zihnimi her an kurcalayan soruyu size de soruyorum İnsan ne ile yaşar ? (tolstoyun cevabını değil kendi cevabınızı verin ;)

Yorumlar

Calimeroo
@zeze biliyor ama bize söylemez 🙊
👑Merry Andrew
bu soruya verilen her cevap zorlama bir inkara bahane aramak gibi olur. sorunun başka bir cevabı yok maalesef. insan hiç kimsesi ve hiçbir şeyi olmasa da tanrı sevgisiyle yaşar.
thor
adenozin trifosfat ile yaşar.
imaginary
@merryandrewww tanrı sevgisinden kastın nedir? örneğin ataistlerin bu sevgiyi barındırdıklarını düşünmüyorum yahut evrim teorisine inanan birinin.
👑Merry Andrew
herkes içinde o sevgiyle varolur ama bazıları içindeki bu sevgiyi zamanla öldürür. zaten bu yüzden hep bi eksik hissederler. tanrı sevgisi böyle bi şeydir. her ne kadar bahaneler bulup inkar edilse de onsuz asla tamamlanamayacağın yeri doldurulamaz olan ve sevginin en saf hali.
imaginary
@Calimeroo bence o da bilmiyor 🤷‍♂️ bilse söylerdi
imaginary
aslında onlar öldürmek istemiyorlar bence sadece akılları daha mantıklı olanı arıyor, inanmak yerine ispattan yanalar. yada yaşadıkları travmalar onların inancını kırıyor, yaratıcıya olan inançlarını değil tüm yaşama olan inançlarını etkiliyor ve varoluşu rastlantılar topluluğuna bağlayıp o sevgiyi mantıkla değiştiriyorlar.
Zeze
@calimeroo söylerdim 😂 ama tolstoy’dan istememiş 😉
Zeze
İnsan nefes ile yaşar, ama allah isteseydi nefessiz de yaşardı. sebeplerle yaşıyoruz yani 😉 cevap : sebep
imaginary
@zeze sebep olmadan yaşanmaz yanii hemi 🙄
Zeze
fikrimce 🙏🏻