mihrimah🤘
"şüphesiz ki alllah sizin şifanızı ,size haram kıldığı şeylerde kılmamıştır"
(buhari)

Yorumlar

iyikalplipsikopat
bilimin bunun tam aksini kanitlamasi :d
and he lived happily ever after
@iyikalplipsikopat değil mi? misal örnek vermek gerekirse metil alkol zehirlenmesinin şifası için kişiye etil alkol verilir. halbuki -benim bildiğime göre- alkol haramdır, ama metil alkolün karaciğerde başka yanürünler ortaya çıkarmasını yavaşlatmak için aynı yolu kullanan ama metil alkolden daha zararsız ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayan etil alkol verilir.
mihrimah🤘
@felagund metil alkol zehirlenmesi heralde meyve yerken, ayran içerken olmamıştır🤔
her neyse dediğiniz gibi yiyecekten sagliğa ekonomiye yasamın her alaninda "helal ve haram yan yana lakin mevlam derdi vermeden dermanı vermiş mümine sınırınıda koymuş ,bilim bugün benimsendiğini yarin veya asır sonra çürütebilir. lakin buna rağmen bilgiyi bulan ne hikmetse ilmi vereni bulamaz bilgiye tapar.
aramak ve bulmak yahut o yolda olmak. 😊
and he lived happily ever after
İlmi veren kimse olmadığından ve kendi çabalarımızla (insanlığın çabalarıyla) ilerlediğimizden dediklerini mantıksız buluyorum. bilgiyi tanrı olarak görüp tapan, bilimadamlarını da peygamber addedip şahadet getiren insanlar varsa benim haberim yok. bilim ben her şeyin doğrusunu biliyorum demez (bilim zaten insanların uydurduğu tanrılar gibi bir bilince sahip bir şey değildir konuşamaz o ayrı), sürekli olarak hata yapıp bu hatalardan ders çıkarıp doğrusunu bulmaya uğraşır. bize düşen ancak o günkü çalışmaların sonucu ışığında hareket etmektir. ondan sonra dincilere gerici denilmesinden rahatsız oluyorsunuz, resmen ilim ve tanrı'yı karşı karşıya getiren sizlersiniz. bilmenin, araştırmanın nesi yanlış? dünyadaki dindar insanların çoğu (tüm dinlerden) kendi dininin doğru olduğuna yürekten inanıyor ve araştırma yoluna gitmiyor (gidenler de doğru yola yaklaşıyor deist/ateist/agnostik vs oluyor), herkes haklı olamayacağına göre birileri yanılıyor olmalı değil mi? acaba bu yanılanlar: 'herkes' olmasın.