Cinler hakkında soru, İlahiyatçılar doluşun

silindi
silindi @silindihrirrjdhrgrufo
şimdi bir sorum olcek. cinlerin kuranda var olduğu yazıyor. cinlerin böyle kafiri atayızı falan varmış, insanlara musallat olanları genelde bu kafir tayfaymış. şimdi insanlara musallat olup kötülük yapanlar bu kafirlerse, bu cinlerin müslüman olanları da var, onlar niye bize yardım etmiyor? mesela ben bir adet müslüman erkeğim, kendi kafamdan arkadaşım da sevgilim de yok, bu konuda yalnızlık çekiyorum. cinlerden müslüman olanları takılmak muhabbet etmek için çağırıyorum çağırıyorum gelmiyorlar, acaba ne zaman gelecekler? İlahiyatçı mümin üyelerden yardım bekliyorum. ayrıyetten de @alpheratz , hocam, sen iyi bilirsin bu işleri, niye gelmiyorlar? :d

Cevaplar

zorakimuhendis
zorakimuhendis @zorakimuhendis
ancak kısa vadede buradakilere uyarı maiyetinde bir şey yazmak isterim:
imanın şartları bellidir.
allah'a ,peygamberlere, meleklere,kitaplara,ahiret gününe,kaza ve kadere iman etmek gerekir.
kur'an da cinlerin var olduğundan bahsedilir.bu durumda cinlerin olmadığını söylemek kişinin imanını zedeler ve kişiyi küfre götürür.dolayısıyla kişi kafir olur, kısa vadede benim söyleyebileceğim bu kadar.uzun vadede ise senin sorduğun sorulara cevap buldukça yazacağım.

ama şunu da eklemek isterim ki bu soruları ilk soran sen değilsin yüzlerce sene önce de aynı sorular sorulmuş ve müslüman alimler cevaplamış . muhtemelen imam gazalinin ihya-u ulumid'din de bu soruların cevapları vardır ki ben de ilk olarak ona bakacağım.bir daha soru sormadan önce (bu konularda) İhya ya bakarsan zaten cevabını bulursun,beni de uğraştırmazsın :)