aesthetic94
gözlemlerime göre üniversiteye adım atan gençler direk bir kimlik arayışına giriyorlar lisede ana kuzusu kızların piercing taktırması mı dersin değişik değişik dövmeler yaptıran mı dersin siyaset ile alakası olmayan adamların eylemlere gitmesi mi dersin farklılık için mal mal ideolojileri benimseyenler mi dersin farkındalık yaratmak için tuhaf tuhaf standlar açanlar mı dersin ortam yapmak için tuhaf tuhaf kulüplere üye olanlar mı dersin değişiklik olsun diye deist ateist olan mı dersin oğlum siz manyak mısınız lan dersinizi görün sınavlarınıza girin gibtirin gidin şu okuldan midem bulanıyor artık sizden lan .

Yorumlar

omukopter
agzina sağlık kardeş..
alpheratz ✨
bence üniversite ile alakası yok yaşla alakası var lise bittiğinde zaten normal bir birey olgunlaşma dönemine erişmiş oluyor zihnen. bu üniversite dediğimiz döneme denk geliyor sadece. ki insanların değişmesini ben olumsuz görmüyorum sabit kafa insan olmak daha kötü bir şey
melancholia
lisede piercing mi taktırıyorlar ? onu geçtim bu dediklerini zaten üniversiteden önceki dönemde yapamazsın burası türkiye !!!
aesthetic94
@alpheratz yanlış yolu bildiği halde degisik fikirli olmak icin veya tecrube kazanmak icin yanlis yoldan gidilmez bu salakliktir.
aesthetic94
@melancholia lisede ana kuzusu iken universitede farklilik icin piercing takan kizlari soyluyorum hani aile baskisindan kurtulunca ev ev gezenler gibi ama genelleme yapmiyorum ikisinin yeri ayri ayrıca universiteden sonra yapınca sanki huzur buluyorlar yine bohem yine bunalim ne istediklerini bilmiyorlar çünkü.
and he lived happily ever after
kendin söylüyorsun aile baskısı faktörü var. aile baskısı sebebiyle insanlar kendileri olamıyorlar, olmak istedikleri kişiye de bir anda dönüşemezler bir acemilik döneminden geçecekler, üniversite de aile baskısından kurtuldukları bir yer sonuçta. piercing taksa babası kesecek kızı, müslüman olmadığını açıklasa ağzına kürekle vurulacak çocuğun vs. ha, heves edip içlerinde kalmış şeyler de olabilir sonuçta, değişik şeyler deneyimlemek de tecrübe katar. herkes kendi yolunu bulur merak etme sen. miden bulanıyorsa bir psikiyatra falan görünebilirsin, farklılıkları benim gibi olmayanları benim gibi düşünmeyenleri olduğu gibi kabullenemiyorum midem bulanıyor onlardan hocam dersin yardımcı olur
aesthetic94
@felagund farklılıklarla problemim yok farklı olmak icin özel bir arayış içine girenlerle kendisi gibi olmayanlarla problemim var.
chen
18 yaşından küçüklere dövme yapılmıyodu en son sistem değişmediyse tabii. diğerleri bizde lisede daha çoktu esasen mesela bi tane müslüman arkadaşım yoktu. ama bana fazla sabit fikirli geldin. herkes böyle dönemlerden geçer kendini bulma arayışları cart curt. e buda yaşam şartlarının değişmesiyle daha ön plana çıkıyo. ve sadece derslerini geç git gördüğüm en saçma tavsiye insan sonuçta ot değil. son olarak miden bulanıyosa bakma insanlar senin düşüncelerine göre yaşıycak değil.
cinderellaman
yanlış yol ? @aesthetic94 kime göre yanlış sevgili biraderim ? senin ideolojin sana göre doğru diye benim ki veya başkasının ki yanlış mı oluyor ? söylediğini hakaret sayıyorum, oysa bu arkadaşlar bu fikre ulaşmak için tek bir kaynağa değil bir çoğuna güveniyor. babadan kalma miras bir ideolojiyle ancak ve ancak kendini başkalarına kullandırtırsın ama yarın senin özgürlüğün için yine o ideolojisini beğenmediğin adam mücadele verir. çünkü samsun da denİz çoktur. sevgili biraderim.
anonim
senin şu yaptığın da belki de olmaya çalıştığın kimliği olamamandan kaynaklı bir komplekstir :) kim ne şekilde takılıyorsa, ne yapıyorsa bu kimseyi ilgilendirmez.
aesthetic94
babamla ideolojimin ayni oldugunu sananlar var faşistin tekiyim cenenizi kapatin artık.