thyke
bilim insanları, insanların da rejenerasyon yapabileceğini söylüyor.ve bunlar üzerinde çalışmalar yapıyorlar.çünkü acorn solucanında olan çoğu gen bizde de var.acorn solucanı rejenerasyon yapabilen bir canlı.eğer o genleri bizde nasıl harekete geçirebilineceği bulunursa, biz de rejenerasyon yapabileceğiz.bunun düşüncesi bile müthiş bir şey.hem olmaz diye düşünülebilir ama şuan kullandığımız bir çok şey, bulunmadan önce yaşayanlara aynı geliyordu.bu yüzden inanıyorum olabileceğine.

Yorumlar

thyke
@alpheratz evet ihtimalleri düşünmek bile heyecan veriyor.
@alonecowboy demek istediğinizi anlamadım.kusura bakmayın.
anonim bayan dediğiniz doğru.bazı iç organlarımızda mevcut fakat ben kol,bacak vs. rejenerasyonu yapabileceğini bi kastetmiştim.
@fore daha çok bu tür ve bilgi içerikli şeyler araştırıp, öğrenmeyi seviyorum.bilmediğim bir kelimeyi hemen araştırırım.öğrenmenin en güzel yolu bildiğini anlatmak.ve ben bu yüzden bildiklerimi anlatırım veya yazarım ki bende kalıcı olsun.öğrendiğim kelimeleri de hayatımda kullanmaya çalışırım.bölümüm ise resim öğretmenliği.
@degisikbiradam daha dur ölümsüzlüğü buldular demedim.sadece kopan kol, bacak vs. yenilenebileceği söz konusu.
@felagund haklısınız ama zaten çok yaşamak değilde dolu yaşamak önemli olduğunu düşünüyorum.sonra senden geriye güzel şeyler, seni hatırlatan şeyler bırakabiliyor musun?bunlar önemli bence.rejenerasyon da bu yaşanılan zamanda hayatı kaliteleştirir diye düşünüyorum.
@hipokratinyegeni hocam haklısınız.dedikleriniz doğru ama bu konuyu ortaya atanlar da cahil insanlar değiller ki.elbet bir bildikleri vardır.
@camfincan crispr cas9 u biraz araştırdım.bilmiyordum sizden öğrenmiş oldum.eğer bunu da gerçekleştirebilirlerse rejenerasyonu gerçekleştirme ihtimali artıyor.bu ise daha güzel bir haber.