ikarus✨
yavaş hareket eden insanlara tahammülüm yok. deliriyorum yaptıkları işi izlerken. 5 dakikada yapılabilecek şeyleri uyuz uyuz yarım saatte yapıyorlar. onlar iş yaparken "off bırak be şunu mıy mıy mıy 1 saatte yapamadın" diyip kenara itesim geliyor. çok sakin olduğum bir ana denk gelse bile bir anda 10 kaplan gücünde sinirlenip gözüm dönebiliyor.

Yorumlar

thor
bunu biliyorlarsa, o işi sen yap diye yapıyor olabilirler. bir de böyle düşün.
Ejderya Terbiyecisi
ahan da ben kendimi buldum ahkahfk
ikarus✨
off bilen de yapıyor bilmeyen de yapıyor :( @thor
Doctorwhoo
@ikarus bunun bunun bir üst leveli sokakta yavaş yürüyen insanlar, kanser olma sebebi.
karakutuu
hızlı giden atin b @ku seyrek düşermiş . acele ise de şeytan karışırmış. hatta geç olsunda güç olmasınmis. hızlı yaşa genç öl de bu katagoriye girer daha doludur ama aklıma bunlar geldi ben demiyorum atalar diyor bence vazgeç kendini yıpratıyorsun.
yolyordam
karakutu haklı yol yakınken dön bu sevdadan @ikarus
ikarus✨
kendimi yıprattığım doğru ama elimde değil. vazgeçemem bu sevdadan :(( @karakutuu @yolyordam
Taga
diyelim ki bir ayakkabıyı yapmak için 4 kişi çalışıyor ve 10 dakikada tamamlıyorlar. bu düzende eğer @ikarus tek başına 10 dakikada bir ayakkabı yapabiliyorsa ona başaralı veya yetenekli değil "ucuz iş gücü" denir. ya da o 4 kişi kovulur ve @ikarus a da zam yapılmaz böylelikle patron kara geçer. çünkü artık 4 kişinin yapacağı işi ucuz işçi olan @ikarus yapar. hem de tek işçi parasına. İşin özü bu düzende marifet hızlı olmakta değil yavaş olup çok iş yapmış gibi göstermektedir.
ikarus✨
alakası yok @taga yani el çabukluğu ayrı şey senin bahsettiğin ayrı şey. ben burada insanların iş hayatlarındaki durumdan bahsetmedim, o beni ilgilendirmez. henüz kimsenin amiri ya da üstü değilim, o yüzden işini yavaş yapmış hızlı yapmış banane. ha tabi her yerde her durumda bunu da yapamazsın. bir işi yapmak için belirli bir süren vardır. eğer "işi bildiğimi göstermiyim yavaş yavaş yapayım" diyip de işi olması gereken zamanda tamamlamazsan zaten dışarda o işi daha iyi yapmak için hazırda bekleyen zilyon tane insan vardır. örneğin devlet dairelerinin çoğunda senin söylediğin mantıkla ilerlediği için çalışanlar, 5 dakikada halledilecek bir iş tüm günü alabiliyor. bu da onların iş ahlakını gösteriyor tabi. günlük hayattan bahsediyorum ben. mıy mıy mıy bir saatte bir şeyi bir yerden alıp diğer tarafa koyamıyor mesela. ben sinir oluyorum bu duruma.